Odp: Rzepak
nie ma co gdybać, za miesiąc będzie wiadomo. Poza tym warunki, odmiana ... oby było ok.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 93 94 95 96 97 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie ma co gdybać, za miesiąc będzie wiadomo. Poza tym warunki, odmiana ... oby było ok.
3 lata temu poprawiałem na wiosnę lontrelem, nie zaszkodził rzepakowi.
No ja też lontrelem i na jednoliścienne, tylko że dawki tak z 70% zalecanej, zobaczymy.... Zorak a jak myślisz duża zniżka plonu była?
akurat tam gdzie pryskałem galerą te 1,8 ha to była osobna działka i wg komputera kombajnu średnio 2,5 t/ha. Działka obok nie pryskana średnio 3,3 t/ha.
Jednak moje wszelkie zapiski się przydają
Ja pierdziele to spora zniżka.... może przez ten drugi składnik w galerze ten piktocośtam.... Trzeba byc dobrej myśli
akurat tam gdzie pryskałem galerą te 1,8 ha to była osobna działka i wg komputera kombajnu średnio 2,5 t/ha. Działka obok nie pryskana średnio 3,3 t/ha.
Jednak moje wszelkie zapiski się przydają
A nie miałeś suszy? Pisze na ulotce że jak susza to nie pryskać
A czy grzybówke z robalem mozna mieszac
A czy grzybówke z robalem mozna mieszac
mozna
Takiej obsady to mogę w tym roku pozazdrościć. Tak gęstego rzepaku mam może 45 % reszta na pograniczu minimum i czekam na to jak do maja będzie rozkrzewiony . Dostał sporo azotu, odżywek i algi (oil top ) na wzmocnienie korzenia.
jedyne co trzeba to ciepłam moje wygladaja podobnie, ale do zniw daleko
Panowie mam bardzo nierówny rzepak obsada też nie jest rewelacyjna chciałem dzisiaj polecieć z tebu + mocznik+siarczan ale jest dość chłodno jak sądzicie nie zaszkodzi mu taki zabieg przy niskiej temperaturze? Tebu podrówna mi go trochę czy raczej nie
Poczekaj w poniedziałek będzie ciepło. Chemia będzie lepiej działać.
Tyle że od wtorku ochłodzenie a jutro i w poniedziałek ma być ciepło więc sobie pomyślałem że może lepiej dzisiaj za aplikować co by ze dwa dni ciepełka poczuło
Tebukonazol potrzebuje 12 stopni ...
Wszystko potrzebuje ale dziś i jutro pogoda trzeba na grzyba jechać bo widzę ze atakuje
Mój dobry kolega ma poletka doświadczalne. Pomiędzy Toprexem a samym Tebukonazolem czy mieszance Tebu + Difenokonazol kolosalna różnica. Po Toprexie 10 cm niższy i ładniejszy pokrój a tamte wybiły w pęd. U siebie zrobiłem jednak mieszankę Caramby i Tebu i zabrakło mi na przejazd. Dałem same Tebu i tak samo różnicę widać gołym okiem.
Jesienią na mój monolit poszedł toprex+tebu, wiosną caryx+tebu, pięknie go wyregulowało.
mi sie te po toprexie wogule nie podobają, staneły i pedów bocznych połowe co po tebu
Strony Poprzednia 1 … 93 94 95 96 97 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo