Odp: Wiosna 2017
u mnie dzis rano było -4 czeresni nie zjem w tym roku
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u mnie dzis rano było -4 czeresni nie zjem w tym roku
-5 i rzepak poskręcało. Ciekawe co z burakami
Rano -8 robi się ciekawie i przyszłe noce też.
-5 i rzepak poskręcało. Ciekawe co z burakami
kilka lat temu rzepak już prawie kwitł przyszedł przymrozek to on pokłonił sie w połowie, byłem zaniepokojony, ale po kilku dniach sie podniusł i dalej rusł normalnie, wiec luz
Z rzepakiem jest tak że jak jest w fazie zielonego pąka to już są straty przy przymrozkach kwiat się nie zawiąże .. jak macie tmp na minusie róbcie zdjęcia z datą bo będziecie się kłocić o odszkodowanie
U mnie rano było - 4 teraz już o 2 w górę. Przed świętami myślałem że może kukurydzę zasieje a tu okazuje się że dopiero w przyszłym tygodniu ruszę. Do tego czasu mam zamiar zawęzić siewnik na 4 rządki i zahaczyc go za wahadłówke.
ja też jestem do tyłu z robota, marchew kukurydza, ziemniory...
Wiadomo było by ciepło inne prace można było zacząć a tak dziś w planach mam zebrać 10 ha kamieni na tip top.Ciekawe ile będzie przyczep.
Na ti top to u mnie w 4osoby zbiera się na najgorszych kawałkach 1,5ha dziennie. Tak mrozi że opryski i nawozy czekają.....
Ale to będzie zbiór maszynowy.
U mnie -5,7.
zrób jakas fotę tego zbioru kamieni ??
Albo daj filma. U nas jeden robi na usługę. Wychodzilo coś 240-300za godzine. Zbiera z powierzchni i max 35cm średnicy. Mi chodzi po głowie sgsrniacz kamieni taki jak ten http://www.gospodarz.pl/produkty/zbiera … -nowy.html oczywiście made in garage....
Od tego sprzedawcy schulte Ireneusza Leśnego kupiłem klamoty do buraka. Człowiek bardzo w porządku tylko te ceny trochę zaporowe....
Właśnie wróciłem z pryskania rzepaku. Chciałem już to wypryskać, bo w zbiorniku stało już drugi tydzień. Mam nadzieję, że nie zaszkodzę tylko, bo zimno jak cholera....
A na co ten oprysk?
Tebukonazol, na robala, mocznik i mikro z borem. Już stał długo, ale ładnie ta pompa wirowa miesza i wszystko się super wymieszało nic nie osadziło się na dnie zbiornika. Skuteczność oprysku pewnie znikoma, ale myślę tylko żeby nie zaszkodziło. Rzepaki praktycznie bez szkodników, ale przez przymrozki to widać że dostały...
Mam nadzieję że 5 ha na próbę nie opryskałeś
12ha dzisiaj -3 stopnie zobaczymy jak to wyjdzie, ale jakoś specjalnie nie zajmuje sobie nim głowy.
u mnie ludzie na potęgę sieją kukurydzę, mniszek jeszcze nie kwitnie, zimno. Kukurydza będzie chorować.
Ja wczoraj skończyłem siać kukurydzę. Teraz za co innego się brać
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo