361

Odp: Wiosna 2017

u mnie dzis rano było -4 czeresni nie zjem w tym roku

Rolnik z powołania:-)

362

-5 i rzepak poskręcało. Ciekawe co z burakami

363

Rano -8 robi się ciekawie i przyszłe noce też.

364

Pawel21990 napisał/a:

-5 i rzepak poskręcało. Ciekawe co z burakami

kilka lat temu rzepak już prawie kwitł przyszedł przymrozek to on pokłonił sie w połowie, byłem zaniepokojony, ale po kilku dniach sie podniusł i dalej rusł normalnie, wiec luz

365

Z rzepakiem jest tak że jak jest w fazie zielonego pąka to już są straty przy przymrozkach  kwiat się nie zawiąże  .. jak macie tmp na minusie róbcie zdjęcia z datą bo będziecie się kłocić o odszkodowanie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

366

U mnie rano było - 4 teraz już o 2 w górę. Przed świętami myślałem że może kukurydzę zasieje a tu okazuje się że dopiero w przyszłym tygodniu ruszę. Do tego czasu mam zamiar zawęzić siewnik na 4 rządki i zahaczyc go za wahadłówke.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

367

ja też jestem do tyłu z robota, marchew kukurydza, ziemniory...

368

Wiadomo było by ciepło inne prace można było zacząć a tak dziś w planach mam zebrać 10 ha kamieni na tip top.Ciekawe ile będzie przyczep.

369

Na ti top to u mnie w 4osoby zbiera się na najgorszych kawałkach 1,5ha dziennie. Tak mrozi że opryski i nawozy czekają.....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

370

Ale to będzie zbiór maszynowy.

371

U mnie -5,7.

372

zrób jakas fotę tego zbioru kamieni  ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

373

Albo daj filma. U nas jeden robi na usługę. Wychodzilo coś 240-300za godzine. Zbiera z powierzchni i max 35cm średnicy. Mi chodzi po głowie sgsrniacz kamieni taki jak ten http://www.gospodarz.pl/produkty/zbiera … -nowy.html oczywiście made in garage....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

374 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2017-04-20 18:45:47)

Od tego sprzedawcy schulte Ireneusza Leśnego kupiłem klamoty do buraka. Człowiek bardzo w porządku tylko te ceny trochę zaporowe....
Właśnie wróciłem z pryskania rzepaku. Chciałem już to wypryskać, bo w zbiorniku stało już drugi tydzień. Mam nadzieję, że nie zaszkodzę tylko, bo zimno jak cholera....

375

A na co ten oprysk?

376

Tebukonazol, na robala, mocznik i mikro z borem. Już stał długo, ale ładnie ta pompa wirowa miesza i wszystko się super wymieszało nic nie osadziło się na dnie zbiornika.  Skuteczność oprysku pewnie znikoma, ale myślę tylko żeby nie zaszkodziło. Rzepaki praktycznie bez szkodników, ale przez przymrozki to widać że dostały...

377

Mam nadzieję że 5 ha na próbę nie opryskałeś yikes big_smile

378

12ha  dzisiaj -3 stopnie zobaczymy jak to wyjdzie, ale jakoś specjalnie nie zajmuje sobie nim głowy.

379

u mnie ludzie na potęgę sieją kukurydzę, mniszek jeszcze nie kwitnie, zimno. Kukurydza będzie chorować.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

380

Ja wczoraj skończyłem siać kukurydzę. Teraz za co innego się brać

E 516 na części
Telefon 695 076 269