1,981

Odp: Rzepak

ja nie desykuje, za wysoki jest, szkoda go gnieść

Rolnik z powołania:-)

1,982

Mam dwóch sąsiadów siejących rzepak. Obaj mają opryskiwacze po 24m i jeden pali a drugi nie robi tego twierdząc że więcej wyleci pod ciągnikiem niż zyska poprzez palenie.
Drugi pali i narzeka że to palenie nie wychodzi tak jak powinno...

1,983

Ja desykuje mniejsze zanieczyszczenie mniejsza wilgotnosc przy zbiorze przy opryskiwaczu 28m samobieznym straty sa do przyjecia.

1,984

ja tez jestem za, jade wszystkie brudne czy czyste, mysle ze poniedziałek-wtorek bede zaczynał.

mdw

1,985

po F 514 to jechałem z destykacją . w rzepakach  pod usługi które będą u nas robić nie robię. zresztą u nas to różnie jest jedni robią inni nie.

Leszek   dla kolegów'

1,986

yokoslaw napisał/a:

ja tez jestem za, jade wszystkie brudne czy czyste, mysle ze poniedziałek-wtorek bede zaczynał.

tak wczesnie? mój zielony intensywnie

1,987

Ja zawsze pryskałem , dodawalem też sklejacz łuszczyn chwalę sobie ,rzepak równo dojrzewał pole zostawało czyste , kombajn miał lżej. W tym roku odpuszczam rzepak ponad 180cm nie mam czym.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

1,988

Właśnie o to chodzi ze jak mam wjechać w taki rzepak czyli  w pierzyne to mi serce pęka  ...
Leczam trzy ha gdzie zrobiłem później na plataka i został juz przygnieciony  w drodach zrobiło się zielono i tam przejdę resztę pewnie zostawię bez zabiegu.

1,989 Ostatnio edytowany przez Tomasz2017 (2017-07-06 01:07:38)

Jak desykować  to wjazd w łan o 3 nad ranem . nie wieczorem czy rano o 8.

1,990

po deszczu  robiłem i tez ok

mdw

1,991

Wczoraj zrobiłem wycieczkę krajoznawczą i nikt w okolicy nie pryska rzepaku. Poskręcane, niektóre położone, wg mnie już dawno powinny być opryskane, a ścieżek nie widać. Swój planuję jutro i pojutrze skoro świt.

gg 5118068

1,992

Ja w poniedziałek opryskałem , a dziś skończę bo ciągle pada. Rzepaki dość ładne, ale ludzie nie koszą na pokosy za wiele i nie pryskają. Lub czekają aż ktoś pierwszy się wyrwie i zacznie się szał.

1,993

ja jutro z startuje tez, byłem wczoraj troche w terenie to widziałem ze ludzie zaczynaja pryskać

mdw

1,994

Rozmawiałem z kolegą to mówił, że nie kosi bo pokosówka tonie....

1,995

Ja swój dziś potraktowałem klejem i 3l randapu na  ha

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,996

psiknełem 12 ha godzine temu  i tera leje...

mdw

1,997

Grzegorz89 napisał/a:

Rozmawiałem z kolegą to mówił, że nie kosi bo pokosówka tonie....

niby w lubelskim susza... dawaj deszcz do mnie jeszcze przyjarne

1,998

Może w lubelskim gdzieś jest ,ale u mnie gdzie jest wyniosłość na której mieszkam z reguły chury obchodzą mnie i najgorsze burze przechodzą bokiem. W tej chwili leje już z tydzień jedynie w niedziele nie lało. Ogólnie to na pole, aż prawie strach wjeżdżać. Jakbym mógł to dawno dałbym, bo rzepak zaczynał się z powrotem zielenić, od wody.

1,999

9,8 % z ręki, po kombajnie pewnie powyżej 10 i to grubo. Od Niemiec idą mega opady sad Pochmurno a wystarczyło  by kilka godzin słońca.

gg 5118068

2,000

Mój dzisiaj z ręki ma 14 , a przepraszam, miał.  Teraz juz pada pd godziny

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38