Odp: Rzepak
Właśnie skończyliśmy u sąsiada kosić rzepak, wilgotność 9.8 % mierzona z przyczepy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 99 100 101 102 103 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Właśnie skończyliśmy u sąsiada kosić rzepak, wilgotność 9.8 % mierzona z przyczepy
W moich stronach kto nie skosił już nie skosi prawie wszystkie wysypane.
U mnie jeszcze nikt nie zaczął.
Rzepak skończony. Średnia wyszła 3,9 t/ha.
U mnie PGR Państwowy w poniedziałek wynajęli dodatkowy JD i wszystko przez suszarnie swoja rozmawiałem z agronomem na już sraczkę z od tej pogody do wieczora jechali aż deszcz ich nie wygonił z pola wczoraj dowaliło od 30-42 litrów masakra został im jeszcze połowa rzepaków
Może dziś skoszę jak pogoda wytrzyma.
wczoraj ukosiłem troche plon ponad 4t wilgotność ponad 11
u nas w rejonie kiepsko sypią, zostało mi jeszcze 7 ha z 40, ale tak dolało, że na pola nie można dojechać.
U nas cisza z rzepakami, a co do zbóż i pogody to prędko nie wyjadę... Coś mi się wydaje że w tym roku suszarnia nie tylko w kukurydzy będzie pracować...
NIe stasz. U nas w sobotę dopiero palili rzepaki.
Kolega od 16-tej nakosił 12 t wilgotność 8% ja się przyczaiłem a byłby nie gorszy.
Dopiero wróciłem z pola. zostało jeszcze 9 i po żniwach rzepaczanych.
Ja właśnie skończyłem jutro do skupu i można średnią wyliczyć
To tak jak ja . Swoje niecale 8 ha, jakie mi zostało, zmieściłem na dwóch przyczepach. Kermit ma co ciągnąć, ledwo z pola wyjechałem.
panowie przedstawi ktoś kalkulację kosztów i przychodów za ten rok.
4 lata z rzędu, po zbyt !!! długiej przerwie i cały czas na sporym plusie. Zostaw te niszówki ! Chyba że i o pszczołach myślisz, facelię na poplon np. brałem od pszczelarza.
U nas grubo pod kreską
a w złotówkach
Andol świetnie mnie wyczułeś.
W tym roku 5600 zł/ha nakłady około 2500 zł/ha
Androl a o czym ty mówisz ?:D dodałeś do kalkulacji czynsze dzwierżawne ? paliwo ? podatek ? i z tego co widzę o musiłeś wziąć 8.3t pszenicy po 670zł . By ta początkowa kwota wyszła ..?
Strony Poprzednia 1 … 99 100 101 102 103 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo