2,001

Odp: Rzepak

Właśnie skończyliśmy u sąsiada kosić rzepak, wilgotność 9.8 % mierzona z przyczepy

2,002

W moich stronach kto nie skosił już nie skosi prawie wszystkie wysypane.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

2,003

U mnie jeszcze nikt nie zaczął.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

2,004

Rzepak skończony. Średnia wyszła 3,9 t/ha.

2,005

U mnie PGR Państwowy w poniedziałek wynajęli dodatkowy JD i wszystko przez suszarnie swoja rozmawiałem z agronomem na już sraczkę z od tej pogody do wieczora jechali aż deszcz ich nie wygonił z pola wczoraj dowaliło od 30-42 litrów masakra został im jeszcze połowa rzepaków

2,006

Może dziś skoszę jak pogoda wytrzyma.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

2,007

wczoraj ukosiłem troche plon ponad 4t wilgotność ponad 11

Rolnik z powołania:-)

2,008

u nas w rejonie kiepsko sypią, zostało mi jeszcze 7 ha z 40, ale tak dolało, że na pola nie można dojechać.

mdw

2,009

U nas cisza z rzepakami, a co do zbóż i pogody to prędko nie wyjadę... Coś mi się wydaje że w tym roku suszarnia nie tylko w kukurydzy będzie pracować...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

2,010

NIe stasz. U nas w sobotę dopiero palili rzepaki.

2,011

Kolega od 16-tej nakosił 12 t wilgotność 8% ja się przyczaiłem a byłby nie gorszy.

2,012

Dopiero wróciłem z pola. zostało jeszcze  9 i po żniwach rzepaczanych.

2,013

Ja właśnie skończyłem jutro do skupu i można średnią wyliczyć

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

2,014

To tak jak ja . Swoje niecale 8 ha, jakie mi zostało, zmieściłem na dwóch przyczepach.  Kermit ma co ciągnąć, ledwo z pola wyjechałem.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

2,015

panowie przedstawi ktoś kalkulację kosztów i przychodów za ten rok.

2,016

4 lata z rzędu, po zbyt !!! długiej przerwie i cały czas na sporym plusie. Zostaw te niszówki ! Chyba że i o pszczołach myślisz, facelię na poplon np. brałem od pszczelarza.

2,017

U nas  grubo pod kreską

2,018

a w złotówkach
Andol świetnie mnie wyczułeś.

2,019

W tym roku 5600 zł/ha nakłady około 2500 zł/ha

2,020

Androl a o czym ty mówisz ?:D  dodałeś do kalkulacji czynsze dzwierżawne ? paliwo ? podatek ?  i z tego co widzę o musiłeś wziąć  8.3t pszenicy  po 670zł . By ta początkowa kwota wyszła ..?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile