181

Odp: żniwa 2017

u nas słabo dawały ale białko i po 16% reszta też w górnych reiestrach

Leszek   dla kolegów'

182

U nas odwrotnie.plon jest parametrow z reguly brak

183

ja po zniwach, wczoraj skończyłem a w nocy przyszedł deszcz, szkoda tylko ze tak mało bo 6l w sierpniu napadało jedynie 12l

Rolnik z powołania:-)

184

Żniwa zakończone zboże i słoma. Z awarii w E 514 padł całkowicie alternator. Plony nawet dobre jak nie bardzo dobre, zobaczymy jak będzie z cenami za te plony. Na razie w moim regionie bardzo słabo płacą.

185

koszenie powoli do przodu, rzepak dał 31, jęczmień ozimy Sandra dwurzędowy 75, pszenżyto Subito 70. zaczęty owies i potem jęczmień jary...

186

16 sierpnia 40 procent sprzątnięte z pola. z prognoz wynika że nie ma co liczyc na koszenie przez około tydzień. dziś dolało

187

20% sprzątnięte, pole pod rzepak nie skoszone, kombajn w garażu rozebrany, deszcz leje. Nic tylko się napić.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

188

ja w zeszłym roku takie zniwa miałem, dzisiaj  skonczyłem orać pod rzepak, może jutro z nawozem rusze.

mdw

189

Tak czytam i czytam ten "raport z akcji żniwnych" to mi się wydaje że mieszkam w innej Polsce.... w mojej okolicy to tylko moja słoma na polu została tak to wszyscy już dawno zapomnieli o żniwach.... sąsiad to już na dzień 2 sierpnia był po żniwach a miał trochę do skoszenia bo ok 30 ha... ale nie ma co się dziwić ostatni raz porządnie padało 18 lipca sad

190

Dokladnie tak jak piszesz na polu nie ma nic juz dawno podorywki ludzie robia znajomy rzepak juz zasial. Ja tez przymierzam sie juz do przygotowania pola pod rzepak.

191

U mnie jeszcze 19 ha pszenicy stoi. Krzysiek wczoraj byłem u Kucharczyka to faktycznie trochę jeszcze stoi a jechałem tymi objazdami z Debrzna do Człuchowa

E 516 na części
Telefon 695 076 269

192

trza było zajechac aczkolwiek nie wiem czy byś mnie zastał bo jak by miał człowiek mało zmartwień z żniwami to córka wylądowała w szpitalu. miała troskę gorączki i puls na poziomie 115 aż ją trzęsło. stwierdzili że to od jakiejś bliżej nie określonej infekcji. wszystkie wyniki w normie. uff...

193

Zostało mi jeszcze około 10 hektarów słomy do zbelowania ,prawie 40 już zbelowałem później to wszystko pozwozić... Myślę ,że w pierwszym tygodniu września żniwa będę miał oficjalnie zakończone.

194

no to zboża skończone, teraz słoma i czekam na soję i słonecznik

195

U nas ze 40 % skoszone i reszta stoi i czeka a pogody nie widać  co dzień pada deszcz owies juz leży przy ziemi co to będzie  nikt nie wie a ile jeszcze do spłaty zostało

196

już pada u Ciebie? 
u mnie słychac jakies grzmoty .....

197

no to ładnie idzie całą szerokością polski (albo długością ?) błysk za błyskiem https://www.lightningmaps.org/?lang=pl# … dl=2;dc=0;

198

Mgła, niebo nad głową czyste, od człuchowa błyski idą. Krzysiek jak zwykle mi deszczu nie żałuje...
Żniwa przerwał środowy deszcz który tak dolał że żyto z kłosa dziś miało 20%

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

199

u nas coś tam na niebie widac ale  co najmniej za 3-4 godziny

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

200

wojtek w nastepną sobotą wpadam ci brame weselną zrobić smile

mdw