Odp: Rzepak
ja tez sie ciesze z deszczu, bo nierówno schodził, dzisiaj sie juz ładnie wyrzeduje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 102 103 104 105 106 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja tez sie ciesze z deszczu, bo nierówno schodził, dzisiaj sie juz ładnie wyrzeduje
wczoraj machnąłem 46 ha rzepaku i nad ranem popadało. Udało się posiać w sierpniu
Jeszcze tylko popryskać i i głowy
Rzepaku miałeś zmniejszać a wcale nie mało :beer:
A ja właśnie po raz kolejny odpuściłem. Mam nawet zaorane i co z tego jak pada co dzień glina się marze kumpel skończył wczoraj na lekkich ziemiach i nie wie co z tego bedzie. Prognozy mówią ze ma padac co dziennie jak nie z rana to wieczorem...
Panowie nie dałem rzepakowi azotu pod korzeń ( nie było możliwość), rzepak dopiero wyłazi mogę rozlać po nim rsm czy lepiej rozsiać mocznik co będzie lepsze?
Jak wyglądają Wasze rzepaki ? Moj siany 25 kiełkował na trzeci dzień ale zrobiło sie zimno i jest mały. Na zdjęciu obok sianego położyłem samosiew ,mój zaprawiany elvta donasienna plus coca-cola plus brasicol na zaprawie standardowej.
coca cola?
Dobry przylepiacz. Jak robilem wodą to duzo na zaprawiarce zostawało. Odzywka z colą i robaczkiem max 120 ml na 10 kg żeby zachować sypkość nasion.
do nupridu600 nie trzeba wynalazków , wystarczy zwykła woda
Panowie czy połączylibyście zabieg navigatorem z czymś na jednoliścienne?
jak tak, bo jak czesto powtarzam jest ryzyko jest zabawa
nawigator możesz łączyć z perenalem.Według producenta nie łączyć z preparatami na wspomagaczu typu agil.Mieszanina nawigator+metazanex+perenal jest bespieczna
Po jakim czasie rzepak powinien być na wierzchu u mnie minęło 2 tygodnie od siewu i go słabo widać. Podejrzewamy z ojcem ,żę zbyt głęboko przykryły go talerze siewnika. Podczas siewu talerze robiły rowki i głebokość wydawała się dobra jeszcze sobie myślałem ,że powschodzi w tych rowkach to będzie miał wilgoć dobrą. Czy jest jeszcze możliwość ,że coś z tego będzie?
Pogrzeb w ziemi i zobacz co się stało.
a u mnie rzepak tragedia siany w 29 sierpnia i nawet rządków nie widac ledwo ma 2 liście gdize niegdzie a są momenty że jeszcze nie skiełkował ... masakra pierwszy raz coś takiego widze ... do tego mucha uporczywa wpier.,,, co widzi
Ja jestem załamany wiem tylko tyle co z relacji ojca przez telefon w sobotę będę dopiero w domu to pojadę na pole zobaczyć.
U mnie na najpóźniej sianych 1.5 ha tak jest a zasiany na 2cm... Te wcześniejsze już do skracania
Siałem obydwa pola 24,VIII bezorkowo ładnie powschodził 4,3 ha, na orce 2,2 kiepsko, jednak o likwidacji nie myślę . Ten po pługu przy dobrej wilgoci i w 6 h zaorane uwałowane i zasiany, też uważam że za głęboko poszedł.
Teraz to można go opryskać ale samolotem chyba...
u mnie wschody piękne tylko połowa mocno dostała po doglebówce. Na lepszej ziemi pięknie zielony a na słabszej praktycznie cały się robi jasny. Czekałem kilka dni co się będzie działo ale dziś chyba podrzucę mu trochę azotu - 100kg saletry 34% będzie ok ?
Na słabej ziemi trzeba z doglebówką uważać.
Lepiej dolistnie dokarmić. Ja pryskałem na razie tylko od samosiewów 10 dni temu ładnie żółkną.
Strony Poprzednia 1 … 102 103 104 105 106 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo