Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
Jeśli fundusze mi na to pozwolą poszukam z dużą kabiną. A w tej dużej kabinie komfort jakiś jest ? np porównywalnie do 323 ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 52 53 54 55 56 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeśli fundusze mi na to pozwolą poszukam z dużą kabiną. A w tej dużej kabinie komfort jakiś jest ? np porównywalnie do 323 ?
no jest trochę ciaśniejsza ale jest spoko ja mam dodatkowo wywalone akumulatory z kabiny na zewnątrz pod kabiną to wtedy jest bardzo duzo miejsca tym bardziej ze mam z tyłu rozdzielacz i obrotowe siedzenie w kabinie a tak jest szczelna bardzo w niej gorąco
MTZ i Belarus - skąd, kiedy, jak ...
http://faktopedia.pl/520215/0-wszystkic … ej-Fabryki
Chłopaki mam pytanie do użytkowników mtz-tów . Jak to w nich jest z womem na tych taśmach ?czytałem gdzieś ,że to lipa i pod obciążeniem chyba przestaje wom pracować. Czy w prasie zwijającej , samozbierającej z nożami , kosiarce rotacyjnej i ewentualnie rozrzutniku 6 tonowym to by jakoś dawało radę?
Znajomy ma 952 i do tego taką samaszkę 2,1 jak ja do farmtraka. Kosi co roku 80ha "ptaszków'. Ze zwijarką idzie jak burza ale dużą bebnówkę ruszyć to już coś. na początku zawsze taśma się poslizgnie. Raz na gwarancji spalił taśmy to mu zrobili. teraz wymieniał drugi raz juz sam. Pewnie z dyskową byłoby ok ale duże bębny ruszyć z miejsca to jest męka dla womu. Ale cała reszta ok. tylko lać paliwo i wio. MTZ bardzo poczciwy traktor
U mnie najciezej to wom ma z gnojarą jak jest pełno napierdzielone na wałki takiego ciężkiego peku... Ale na małych obrotach i powoli ruszy. To samo jak zbierającą napcham do pełna i trawa napcha się na wałki z tylu
Kosiarka bębnowa ma bardzo dużą bezwładność dlatego wom tak obrywa przy rozruchu.
Pietia ,a u Ciebie w pronarze 6 cylindrowym sprzęgło wom też jest na taśmy? I ciekawe czy w belarusach tych 6 cylindrowych też jest wom na taśmę? Chodzi mi o ten https://www.olx.pl/oferta/nowy-ciagnik- … p2JxJ.html
mam takiego na podwórku 1221-2 w metalowej masce i tam wom jest na zasadzie blokady w 952 na tłok z olejem tak nam mówił sprzedawca
maksx wiesz nie mam nic nie podczepiałem jeszcze pod wałek poprzedni właściciel miał wszystkie agregaty bierne jedynie rozsiewacz na wałek. A z rozrzutnikiem pogoda nie pozwala na wjechanie w pole
Pietia co do dużego pronara to jakbyś spalanie określił? Nada sie tylko do ciężkiej pracy czy lżejsza też nie pusci z torbami?
Pietia co do dużego pronara to jakbyś spalanie określił? Nada sie tylko do ciężkiej pracy czy lżejsza też nie pusci z torbami?
Dotychczas pracował tylko jako wół roboczy jak pogoda pozwoli podczepię pod opryskiwacz i zobaczę, sam jestem ciekawy. Poprzedni właściciel twierdził że tak, jeśli by, było tak jak z 1025 to byłoby super on potrafi się odwdzięczyć w lekkiej pracy typu opryskiwać, nawozy
A to prawda że MTZ nie ma przedniego napędu do tyłu? Bo taką opinię słyszałem... nie chciałem się kłócić...
Sam jestem ciekaw , jak pryskalem zetorem 8011 wychodziło 2 litry hektar, teraz fordem niecaly litr.
A to prawda że MTZ nie ma przedniego napędu do tyłu? Bo taką opinię słyszałem... nie chciałem się kłócić...
A to nie jest tak że na automacie ciągnie tylko do przodu a na sztywnym do przodu i tyłu
to tak jak w fortschrittach aby przy zakupie sprawdzić dobrze napędy to najlepiej podpiąć się przodem pod drzewo i próbować do tyłu. Automat ciągnie tylko do przodu a po wciśnięciu pstryczka do przodu i tyłu. Pamiętam gdzieś wątek na forum jak była o tym dyskusja.
Starsze modele jak mój z 1987 r mają napęd włączany zwykłą dźwignią. Włączam w pierwszy rowek na grzebieniu, tylko do przodu na tym sprzęgle które przepuści na szosie gdy nie wyłączę a napędy się nie zgrywają. Drugi rowek przód i tył na sztywno na polu to nie przeszkadza a przy gnieceniu pryzm nawet idealne.
Jest tak jak pisze androl jak chciałem mieć napęd na stałe to dźwignia na max do góry luzy na niej pokasowane i jeszcze podporę na środku podkręciłem i wtedy zawsze był napęd - traktor tylko w polu robił.
Panowie czemu olej w hydraulice robi się biały , niby mi to nie przeszkadza , wszystko działa jak należy , układ zalany superolem.?
Jaja sobie robisz olej Superol do hydrauliki !!!!!!.
Ruskie tak zalecają , we wspomaganiu też superol.
Strony Poprzednia 1 … 52 53 54 55 56 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo