1,061

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

Jeśli fundusze mi na to pozwolą poszukam z dużą kabiną. A w tej dużej kabinie komfort jakiś jest ? np porównywalnie do 323 ?

1,062

no jest trochę ciaśniejsza ale jest spoko ja mam dodatkowo wywalone akumulatory z kabiny na zewnątrz pod kabiną to wtedy jest bardzo duzo miejsca tym bardziej ze mam z tyłu rozdzielacz i obrotowe siedzenie w kabinie a tak jest szczelna bardzo w niej gorąco

Nie ma to jak FORTSCHRITT

1,063

MTZ i Belarus - skąd, kiedy, jak ...
http://faktopedia.pl/520215/0-wszystkic … ej-Fabryki

gg 5118068

1,064

Massey napisał/a:

Chłopaki mam pytanie do użytkowników mtz-tów . Jak to w nich jest z womem na tych taśmach ?czytałem gdzieś ,że to lipa i pod obciążeniem chyba przestaje wom pracować. Czy w prasie zwijającej , samozbierającej z nożami , kosiarce rotacyjnej i ewentualnie rozrzutniku 6 tonowym to by jakoś dawało radę?

Znajomy ma 952 i do tego taką samaszkę 2,1 jak ja do farmtraka. Kosi co roku 80ha "ptaszków'. Ze zwijarką idzie jak burza ale dużą bebnówkę ruszyć to już coś. na początku zawsze taśma się poslizgnie. Raz na gwarancji spalił taśmy to mu zrobili. teraz wymieniał drugi raz juz sam. Pewnie z dyskową byłoby ok ale duże bębny ruszyć z miejsca to jest męka dla womu. Ale cała reszta ok. tylko lać paliwo i wio. MTZ bardzo poczciwy traktor smile

1,065

U mnie najciezej to wom ma z gnojarą jak jest pełno napierdzielone na wałki takiego ciężkiego peku... Ale na małych obrotach i powoli ruszy. To samo jak zbierającą napcham do pełna i trawa napcha się na wałki z tylu

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,066

Kosiarka bębnowa ma bardzo dużą bezwładność dlatego wom tak obrywa przy rozruchu.

1,067

Pietia ,a u Ciebie w pronarze 6 cylindrowym sprzęgło wom też jest na taśmy? I ciekawe czy w belarusach tych 6 cylindrowych też jest wom na taśmę? Chodzi mi o ten https://www.olx.pl/oferta/nowy-ciagnik- … p2JxJ.html

1,068

mam takiego na podwórku 1221-2 w metalowej masce i tam wom jest na zasadzie blokady w 952 na tłok z olejem tak nam mówił sprzedawca

Nie ma to jak FORTSCHRITT

1,069

maksx wiesz nie mam nic nie podczepiałem   jeszcze pod wałek poprzedni właściciel miał wszystkie agregaty bierne jedynie rozsiewacz na wałek. A z  rozrzutnikiem  pogoda nie pozwala na wjechanie w pole

1,070

Pietia co do dużego pronara to jakbyś spalanie określił? Nada sie tylko do ciężkiej pracy czy lżejsza też nie pusci z torbami?

1,071

colibeer napisał/a:

Pietia co do dużego pronara to jakbyś spalanie określił? Nada sie tylko do ciężkiej pracy czy lżejsza też nie pusci z torbami?

Dotychczas  pracował tylko jako wół roboczy jak pogoda pozwoli podczepię pod opryskiwacz i zobaczę, sam jestem ciekawy. Poprzedni właściciel twierdził że tak, jeśli by, było tak jak z 1025 to byłoby super on potrafi się odwdzięczyć w lekkiej pracy typu opryskiwać, nawozy

1,072

A to prawda że MTZ nie ma przedniego napędu do tyłu? Bo taką opinię słyszałem... nie chciałem się kłócić...

1,073

Sam jestem ciekaw , jak pryskalem zetorem 8011 wychodziło 2 litry hektar, teraz fordem niecaly litr.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

1,074

Krzysiek napisał/a:

A to prawda że MTZ nie ma przedniego napędu do tyłu? Bo taką opinię słyszałem... nie chciałem się kłócić...

A to nie jest tak że na automacie ciągnie tylko do przodu a na sztywnym do przodu i tyłu

1,075

to tak jak w fortschrittach aby przy zakupie sprawdzić dobrze napędy to najlepiej podpiąć się przodem pod drzewo i próbować do tyłu. Automat ciągnie tylko do przodu a po wciśnięciu pstryczka do przodu i tyłu. Pamiętam gdzieś wątek na forum jak była o tym dyskusja.

gg 5118068

1,076

Starsze modele jak mój z 1987 r mają napęd włączany zwykłą dźwignią. Włączam w pierwszy rowek na grzebieniu, tylko do przodu na tym sprzęgle które przepuści na szosie gdy nie wyłączę a napędy się nie zgrywają. Drugi rowek przód i tył na sztywno na polu to nie przeszkadza a przy gnieceniu pryzm nawet idealne.

1,077

Jest tak jak pisze androl jak chciałem mieć napęd na stałe to dźwignia na max do góry luzy na niej pokasowane i jeszcze podporę na środku podkręciłem i wtedy zawsze był napęd - traktor tylko w polu robił.

1,078

Panowie czemu olej w hydraulice robi się biały , niby mi to nie przeszkadza , wszystko działa jak należy , układ zalany superolem.?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,079

Jaja sobie robisz olej Superol do hydrauliki !!!!!!.

1,080

Ruskie tak zalecają , we wspomaganiu też superol.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."