Odp: Dopłaty 2015-2020
też dostałem dziś jakieś 60 %
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u mnie też 10% bo "zaliczka jest do ich wyliczonej powierzchni związanej" i naliczyli mi do tylko tego co do ONW zgłosiłem a do reszty pózniej bo byli zdziwieni że nie na wszystko biorę ONW
Tylko u mnie ONW jest na całości...
U mnie na 50% więc gdyby wypłacili 70% z tego to powinien dostać 30% całości a dostałem 10. Może po prostu to było pierwsze lepsze wytłumaczenie jakie im przyszło do głowy a teraz sami siedzą i zastanawiają dlaczego. W systemie nie było wzmianki o kontroli więc prze to nie wstrzymali mi.
na zaliczki był tylko listopad ?? bo u mnie cisza i nawet nie wzywali na dywanik...
Kapucha sie skończyła pewnie . Socjalizm ....
na zaliczki był tylko listopad ?? bo u mnie cisza i nawet nie wzywali na dywanik...
http://www.arimr.gov.pl/aktualnosci/art … ezpos.html
i ja tez mam https://www.youtube.com/watch?v=rQahwjg-mXA&t=200s
Ja dostałem ale 6 tys mniej pomimo że 8ha więcej. Jak oni to liczą nie wiem.
W niedzielę wieczorem zatrzymała kolegę i mnie policja no bo w złym miejscu zaparkowalismy autko... Gadka szmatka trochę śmiechu i jakoś sie weszło na temat rolnictwa bo kolega zaczal pracować jako przedstawiciel z Agroloku... I policjant mówi ze rolnicy dużo dostają pieniędzy i dużo zarabiają tylko on wie ze to nie łatwy kawałek chleba... Troche z nin podyskutowalen na ten temat i mówi on do mnie że jak to jest że rolnicy dostają za darmo, za nic, pieniądze.. Ja mówię ale jakie pieniądze? Ten że dopłaty..... Ja mówię jak tak dobrze jest to czemu pan pracuje w policji a nie a wsi?? No więc trochę z nin bystrzej pogadałem i wrócił spokojnie do wypisywania mandatu... No i takie są realia jak miastowi ludzie podchodzą do nas super zarabiających i za darmo dostawajacych kasę rolników...
no tak przecież podatków żadnych też nie płacimy ani składek
Spoko zaliczka na kącie całe 3 tys zł hahaha ciekawe co to jest ??? ile w tym roku jest kasy niby do 1 ha ?? bo mamy 17 ha więcej a zaliczka ciekawe za ile jest
Karol ja w dyskusje się nie wdaje tylko proponuję właśnie zakup ziemi i rozpoczęcie interesu życia.
Najlepiej jeszcze paru krów mlecznych Nikomu kto uczciwie pracuje nie liczę i nie zazdroszczę bo przecież żyjemy w wolnym kraju i każdy może być policjantem, nauczycielem, górnikiem..... rolnikiem.
prawda jest taka ze sytuacja w rolnictwie nie jest zła widze po sobie i po kolocznych rolnikach, a dopłaty to sa po to zeby mieszczuchy miały tańszy chlebek
Spoko zaliczka na kącie całe 3 tys zł hahaha ciekawe co to jest ??? ile w tym roku jest kasy niby do 1 ha ?? bo mamy 17 ha więcej a zaliczka ciekawe za ile jest
Nie masz źle, ja dostałem całe 530zł..... Nie wiem jak to liczą? MOże jakieś 500plus dla rolników? :walka:
prawda jest taka ze sytuacja w rolnictwie nie jest zła widze po sobie i po kolocznych rolnikach, a dopłaty to sa po to zeby mieszczuchy miały tańszy chlebek
Nie jest zla to czemu nie kupisz nowego traktora?prawda jest taka ze obracamy duzymi pieniedzmi a zarabiamy jak podrzedni przedstawiciele handlowi
tak tylko że gospodarstwa rodzinne ponizej 30 ha sie poddały i porobiło sie na wsi z 20 gospodarstw 5
nie kupuje nowego bo mnie poprostu nie stac ale 90% polaków nie stac na nowy samochód. Prawda jest taka ze za 1500zł miesięcznie nie wychodziłbym z domu a tyle zarabiaja w zakładzie gdzie odstawiam warzywa
Pajej napisał/a:prawda jest taka ze sytuacja w rolnictwie nie jest zła widze po sobie i po kolocznych rolnikach, a dopłaty to sa po to zeby mieszczuchy miały tańszy chlebek
Nie jest zla to czemu nie kupisz nowego traktora?prawda jest taka ze obracamy duzymi pieniedzmi a zarabiamy jak podrzedni przedstawiciele handlowi
Dobrze Mu, bo nie ma żony, dzieci i o wielu wydatkach nawet nie wie
czy tak dobrze??? jednak przygarnąłbym jakąś babe
czy tak dobrze??? jednak przygarnąłbym jakąś babe
chyba własnie dlatego nie masz :stu: ,,przygarnoł???,, a co to kundel??
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo