481

Odp: Dopłaty 2015-2020

też  dostałem dziś jakieś 60 %

482

Rur3k napisał/a:

u mnie też 10% bo "zaliczka jest do ich wyliczonej powierzchni związanej" i naliczyli mi do tylko tego co do ONW zgłosiłem a do reszty pózniej bo byli zdziwieni że nie na wszystko biorę ONW

Tylko u mnie ONW jest na całości...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

483

U mnie na 50%  więc gdyby wypłacili 70% z tego to powinien dostać 30% całości a dostałem 10. Może po prostu to było pierwsze lepsze wytłumaczenie jakie im przyszło do głowy a teraz sami siedzą i zastanawiają dlaczego. W systemie nie było wzmianki o kontroli więc prze to nie wstrzymali mi.

484

na zaliczki był tylko listopad ?? bo u mnie cisza i nawet nie wzywali na dywanik...

485

Kapucha sie skończyła pewnie . Socjalizm ....

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

486

jano323 napisał/a:

na zaliczki był tylko listopad ?? bo u mnie cisza i nawet nie wzywali na dywanik...

http://www.arimr.gov.pl/aktualnosci/art … ezpos.html

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

487

i ja tez mam smile https://www.youtube.com/watch?v=rQahwjg-mXA&t=200s

mdw

Ja dostałem ale 6 tys mniej pomimo że 8ha więcej. Jak oni to liczą nie wiem.

489

W niedzielę wieczorem zatrzymała kolegę i mnie policja no bo w złym miejscu zaparkowalismy autko... Gadka szmatka trochę śmiechu i jakoś sie weszło na temat rolnictwa bo kolega zaczal pracować jako przedstawiciel z Agroloku... I policjant mówi ze rolnicy dużo dostają pieniędzy i dużo zarabiają tylko on wie ze to nie łatwy kawałek chleba... Troche z nin podyskutowalen na ten temat i mówi on do mnie że jak to jest że rolnicy dostają za darmo, za nic, pieniądze.. Ja mówię ale jakie pieniądze? Ten że dopłaty..... Ja mówię jak tak dobrze jest to czemu pan pracuje w policji a nie a wsi??  No więc trochę z nin bystrzej pogadałem i wrócił spokojnie do wypisywania mandatu... No i takie są realia jak miastowi ludzie podchodzą do nas super zarabiających i za darmo dostawajacych kasę rolników...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

490

no tak przecież podatków żadnych też nie płacimy ani składek

mdw

491

Spoko zaliczka na kącie całe 3 tys zł  hahaha   ciekawe co to jest ??? ile w tym roku jest kasy niby do 1 ha ?? bo mamy 17 ha więcej a zaliczka ciekawe za ile jest

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

492 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2017-12-05 21:14:00)

Karol ja w dyskusje się nie wdaje tylko proponuję właśnie zakup ziemi i rozpoczęcie interesu życia.
Najlepiej jeszcze paru krów mlecznych lol Nikomu kto uczciwie pracuje nie liczę i nie zazdroszczę bo przecież żyjemy w wolnym kraju i każdy może być policjantem, nauczycielem, górnikiem..... rolnikiem.

493

prawda jest taka ze sytuacja w rolnictwie nie jest zła widze po sobie i po kolocznych rolnikach, a dopłaty to sa po to zeby mieszczuchy miały tańszy chlebek

Rolnik z powołania:-)

494

wojtas napisał/a:

Spoko zaliczka na kącie całe 3 tys zł  hahaha   ciekawe co to jest ??? ile w tym roku jest kasy niby do 1 ha ?? bo mamy 17 ha więcej a zaliczka ciekawe za ile jest

Nie masz źle, ja dostałem całe 530zł..... Nie wiem jak to liczą? MOże jakieś 500plus dla rolników? :walka:

495

Pajej napisał/a:

prawda jest taka ze sytuacja w rolnictwie nie jest zła widze po sobie i po kolocznych rolnikach, a dopłaty to sa po to zeby mieszczuchy miały tańszy chlebek

Nie jest zla to czemu nie kupisz nowego traktora?prawda jest taka ze obracamy duzymi pieniedzmi a zarabiamy jak podrzedni przedstawiciele handlowi

496

Pajej napisał/a:

tak tylko że gospodarstwa rodzinne ponizej 30 ha sie poddały i porobiło sie na wsi z 20 gospodarstw 5

mdw

497

nie kupuje nowego bo mnie poprostu nie stac ale 90% polaków nie stac na nowy samochód. Prawda jest taka ze za 1500zł miesięcznie nie wychodziłbym z domu a tyle zarabiaja w zakładzie gdzie odstawiam warzywa

498

jack napisał/a:
Pajej napisał/a:

Nie jest zla to czemu nie kupisz nowego traktora?prawda jest taka ze obracamy duzymi pieniedzmi a zarabiamy jak podrzedni przedstawiciele handlowi

Dobrze Mu, bo nie ma żony, dzieci i o wielu wydatkach nawet nie wie wink

499

czy tak dobrze??? jednak przygarnąłbym jakąś babe

500

Pajej napisał/a:

czy tak dobrze??? jednak przygarnąłbym jakąś babe

chyba własnie dlatego nie masz :stu: ,,przygarnoł???,, a co to kundel??

mdw