Odp: żniwa 2017
Te żniwa chyba przejdą do historii jako jedne z najdłuższych ,bo pewnie w tym roku się jeszcze nie zakończą...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » żniwa 2017
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Te żniwa chyba przejdą do historii jako jedne z najdłuższych ,bo pewnie w tym roku się jeszcze nie zakończą...
Marek Popis w tym roku zakończył zeszłoroczne.... więc to będą drugie....
Od czerwca do 10 grudnia 1072 litry, a średnia z lat 06-16 to 517 litrów rocznie. Jak jutro nie będzie padać to będę testował głębosza.
Krzysiek ,no rzeczywiście te będą drugie ,dopiero teraz zerknąłem na pierwszą stronę wątku
Kilka lat temu kuzyn kosił jednemu gościowi kukurydzę w lutym jak przyszły mrozy tak co ziemia porządnie zamarzla
U nas w zeszłym roku kończyli w styczniu tez na mrozach pole z 4 hektary jak mocno zmarzło. W tej chwili ma też qq na tym polu i chyba się powtórzy sytuacja wszystko inne ma skoszone zostało jedno.
kuzyn tez jednego roku w lutym kosił ale plon był cieniutki. ostatnio rozmawialem z wujaszkiem 30 lat w stanach mieszka, tam kosza do pierwszych sniegów, co zostanie wjezdzają w marcu
Od czerwca do 10 grudnia 1072 litry, a średnia z lat 06-16 to 517 litrów rocznie. Jak jutro nie będzie padać to będę testował głębosza.
Ostatnio czytałem o głęboszach a właściwie o ich używaniu. Gdy jest mokro to ich używanie mija się z celem więc za bardzo nie testuj szkoda paliwa...
Swego roku co jeszcze kosiłem kukurydzę to kończyłem gościowi 27 marca .. więc nie jest jeszcze tak źle ) a chwilę temu dopiero deszczyk zmoczył a teraz znów świeci słońce
Thesyo napisał/a:Od czerwca do 10 grudnia 1072 litry, a średnia z lat 06-16 to 517 litrów rocznie. Jak jutro nie będzie padać to będę testował głębosza.
Ostatnio czytałem o głęboszach a właściwie o ich używaniu. Gdy jest mokro to ich używanie mija się z celem więc za bardzo nie testuj szkoda paliwa...
Test miał być tylko wytrzymałościowy, ale i tak pada więc nici a do pracy pójdzie po żniwach do tego czasu dostanie jeszcze wał mulczujący też produkcji sam.
kuzyn tez jednego roku w lutym kosił ale plon był cieniutki. ostatnio rozmawialem z wujaszkiem 30 lat w stanach mieszka, tam kosza do pierwszych sniegów, co zostanie wjezdzają w marcu
u nas dziki zakończą kuku i do tego jeszcze leży ! albo teraz albo nie ma po co już do niej wracać ! dziś popychałem z 3 godziny kombajn na teleskopie , mokry wylazłem ! miałem dosć!
U mnie to tylko Ci "śpiochy" zostali z kukurydzą na polu ale naprawdę nie nie ma tego wiele no i prawda wilgoci aż tyle nie ma co w środkowej czy północnej Polsce
Wczoraj złożył mi się jeden wytrząsacz. Dzisiaj jak go wykrecalem przy - 3 stopniach to stwierdziłem że na ten rok to już chyba wystarczy. Na przyszły sezon wszystkie wywale i muszę dorobić jakieś inne mocniejsze blachy na przód bo te z pankowa to nie je chudy byk wyr...
a to claasem czego nie chciałeś kosić jak miałeś przystawkę? Problem wytrząsaczy byłby rozwiązany.
Laszek koledze w 5 letnim deutz fare wyleciał jeden i to w prawie normalnych warunkach tj gnoju nie kosił. A chłop naprawdę dba...
Po oględzinach okazało się że DF nie robi klawiszy z jednego kawałka blachy tylko spawa i wyobraź sobie że tak zwyczajnie bez żadnych wzmocnień kombinacji. Boki i dno wszystko razem w jednym miejscu bez żadnego mijania...
Grzechu rok temu kosiłem claasem ale ta przystawka nic nie warta i na szczęście sprzedałem ją. A żeby kupić do niego taką w sam raz to co najmniej te 30-35 tys... Teraz żeby jeszcze kombajn poszedł to 514 parę lat jeszcze przepękam a później się zobaczy. W tym roku już mam dosyć tej kukurydzy i tych bagnistych pół.
Zeszły rok był kiepski, ale ten to całkiem do bani. Narzekam, mimo że jeździłem trochę po kraju i inni to mieli dopiero przesrane...
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » żniwa 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo