321

Odp: Wiosna 2018

Jak nie wiadomo za co ,to ja się wziąłem za wożenie gnoju ....

322 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2018-04-04 20:13:13)

Ja przetestowałem miga... po malowaniu mig idzie lżej wink
Poszło troszke nawozu pod jare.  I pauza po ciut za mokro na siewy...
Na migowanie na glinie też .... :nooo:

323

Ja spałem w nocy to nie wiem czy się blyskalo. Dzisiaj pod pyry zaoralem.  W dołku ładnie szło a na górce już się kurzylo. Taki urok moich piasków

E 516 na części
Telefon 695 076 269

324

U mnie bruzdy przygarniete. Tata wziął szóstkę i PHX
I orze tam gdzie na jesień bagienko było. Nawet ładnie idzie.

Siły na zamiary zmierz....

325

Ja w końcu ruszyłem z nawozami.Jutro jakby dobrze szło to posiałbym resztę i ogarniałbym pola do buraka. Siew dopiero za tydzień, bo nie będę sie spieszył zbytnio. późniejsze siewy dopiero po połowie kwietnia. I tak to leci życie na tej wsi wink

326

a u mnie wiało i mi zimnawo było a w polu to jeszcze woda stoi

Rolnik z powołania:-)

327

A ja dziś druga dawkę rsm rzepakowi zafundowałem.

328

Dzisiejszy dzień zrobił nadzwyczajne zmiany na polach. Pszenice , pszenzyta i żyto z rana rude/siwe na wieczór piękne zielone. A rzepak leży.

329

Przed chwilą wróciłem z pola z rozlewania RSM. Po przebojach z opryskiwaczem udało się 14ha zrobić, ogólnie dość mokro na polach. Widać że zboża w końcu ruszyły. Jutro wcześnie rano może uda się resztę zrobić przed deszczem.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

330 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2018-04-04 23:02:36)

A ja zacząłem rzepak odżywka pryskac. Zrobiłem 25 ha jutro reszta tzn chyba bo się błyska już u czechow. Po za tym mam pół chaty rozpizonej . od wczoraj ruszyłem z remontem łazienek lacznie z całą hydraulika. Ostatni dzwonek bo juz zaczynaly sie rury pocic w ścianie

mdw

331 Ostatnio edytowany przez Piotrek1990 (2018-04-05 01:25:47)

U mnie właśnie się burzuje. I trochę pada deszcz. Całkiem ciepła noc jest.
To  rzeczywiście ostatni gwizdek przed katastrofą w domu  Yokoslaw.... mój rzepak chyba poszedł lulu.

332

Druga dawka RSM na rzepaki rozlana, a jutro lub w sobotę czas truć robale, bo od wczoraj naloty chowacza i słodyszka...

333

Azot na rzepak też zakończony w postaci rsm

334

Siewy owsa mam praktycznie na półmetku ,dziś zasieje ostatni kawałek zaorany na zimę , resztę muszę dopiero orać.

335

jak nie bedzie deszczu to jutro poruszam ziemie i w sobotę bede próbował siac

Rolnik z powołania:-)

336

Ja dzis zaczalem siac i skonczylem siac

337

Nawozy  załatwione ... sucho jak diabli ...  ci co teraz w polu robią to świata nie widać ..

Na robale zdążyłem 8 ha rzepaku zrobić  i całe szczeście odpuściłem  ledwo 3 h po i pada ...  słabo ale cóż ...

W rzepaku mam problem bo  mam  dużo niedobitków  rumianu  i co tu teraz zrobić ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

338

Lontrel

339

Jedni mają sucho  A ja dziś raz possdzilem jcb z rozrzutnikiem na polu a drugi raz na polnej drodze tak że  osie sie o ziemię oparły.

340

A mi coś na wiechlinę w rzepaku, bo muszę poprawić zarosło aż strach.