Odp: Wiosna 2018
Jak nie wiadomo za co ,to ja się wziąłem za wożenie gnoju ....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak nie wiadomo za co ,to ja się wziąłem za wożenie gnoju ....
Ja przetestowałem miga... po malowaniu mig idzie lżej
Poszło troszke nawozu pod jare. I pauza po ciut za mokro na siewy...
Na migowanie na glinie też .... :nooo:
Ja spałem w nocy to nie wiem czy się blyskalo. Dzisiaj pod pyry zaoralem. W dołku ładnie szło a na górce już się kurzylo. Taki urok moich piasków
U mnie bruzdy przygarniete. Tata wziął szóstkę i PHX
I orze tam gdzie na jesień bagienko było. Nawet ładnie idzie.
Ja w końcu ruszyłem z nawozami.Jutro jakby dobrze szło to posiałbym resztę i ogarniałbym pola do buraka. Siew dopiero za tydzień, bo nie będę sie spieszył zbytnio. późniejsze siewy dopiero po połowie kwietnia. I tak to leci życie na tej wsi
a u mnie wiało i mi zimnawo było a w polu to jeszcze woda stoi
A ja dziś druga dawkę rsm rzepakowi zafundowałem.
Dzisiejszy dzień zrobił nadzwyczajne zmiany na polach. Pszenice , pszenzyta i żyto z rana rude/siwe na wieczór piękne zielone. A rzepak leży.
Przed chwilą wróciłem z pola z rozlewania RSM. Po przebojach z opryskiwaczem udało się 14ha zrobić, ogólnie dość mokro na polach. Widać że zboża w końcu ruszyły. Jutro wcześnie rano może uda się resztę zrobić przed deszczem.
A ja zacząłem rzepak odżywka pryskac. Zrobiłem 25 ha jutro reszta tzn chyba bo się błyska już u czechow. Po za tym mam pół chaty rozpizonej . od wczoraj ruszyłem z remontem łazienek lacznie z całą hydraulika. Ostatni dzwonek bo juz zaczynaly sie rury pocic w ścianie
U mnie właśnie się burzuje. I trochę pada deszcz. Całkiem ciepła noc jest.
To rzeczywiście ostatni gwizdek przed katastrofą w domu Yokoslaw.... mój rzepak chyba poszedł lulu.
Druga dawka RSM na rzepaki rozlana, a jutro lub w sobotę czas truć robale, bo od wczoraj naloty chowacza i słodyszka...
Azot na rzepak też zakończony w postaci rsm
Siewy owsa mam praktycznie na półmetku ,dziś zasieje ostatni kawałek zaorany na zimę , resztę muszę dopiero orać.
jak nie bedzie deszczu to jutro poruszam ziemie i w sobotę bede próbował siac
Ja dzis zaczalem siac i skonczylem siac
Nawozy załatwione ... sucho jak diabli ... ci co teraz w polu robią to świata nie widać ..
Na robale zdążyłem 8 ha rzepaku zrobić i całe szczeście odpuściłem ledwo 3 h po i pada ... słabo ale cóż ...
W rzepaku mam problem bo mam dużo niedobitków rumianu i co tu teraz zrobić ??
Lontrel
Jedni mają sucho A ja dziś raz possdzilem jcb z rozrzutnikiem na polu a drugi raz na polnej drodze tak że osie sie o ziemię oparły.
A mi coś na wiechlinę w rzepaku, bo muszę poprawić zarosło aż strach.
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo