Odp: Problem Z Biegami
Gdzie dostanę nowe dźwignie zmiany biegów, bo to co u mnie ktoś porobił to ręce opadają, potrzebuję nowe nie spawane i nie cudowane
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz"
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Problem Z Biegami
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gdzie dostanę nowe dźwignie zmiany biegów, bo to co u mnie ktoś porobił to ręce opadają, potrzebuję nowe nie spawane i nie cudowane
Ale co spawy puszczają? Nie estetyczne?
Jak działają to zamaskuj i nie kombinuj...
widziałem, pszenno,panków coś było
Obie wajchy spawane były, w tym od reduktora w trzech miejscach od dołu przy kulce, od góry przy kulce i powyżej kulki jakieś 10cm od kulki i tam przy kulce jest maniana jak porządnie obszlifuje to sie ułamie. Wczoraj zamiast robote robić to rozbierałem i spawałem o zblokowaniu nie wspomne bo od reduktora jest przyspawana krzywo.
Chyba że komuś zbywa od reduktora, może być spawana ale nie przy kulce to odkupie, od biegów ogarnąłem
Bym Ci chętnie pomógł, ale każde takie dźwignie dorabiamy indywidualnie (bo różnie bywa z wymiarami) i nic z pojedynczych elementów tego zestawu w sprzedaży nie mam. Regenerujemy całe te dźwignie, ale tylko w komplecie.
Dzięki za info, zadzwoniłem do Przenna i zakupiłem ma przyjść w poniedziałek.
Tylko dobrze to spasuj i wymień wszystko co zużyte, bo zemści się to w najmniej odpowiednim momencie.
Teoretycznie już to ogarnąłem bo miałem problem z kasetą a dokład ie z wodzikami wchodzącymi w skrzynie, blokowała się ale to zrobiłem, pozostała ta wajcha, ale śmiać mi się chce z poprzednich właścicieli, w tym traktorze wszystko było spawane lub na drut skręcane, ja też nie ukrywam spawam i łatam ale robię to z głową i dokładnie a nie na pier**l
Też u mnie latały wystarczyło wymienić zużyte bolce na nowe idelnie nadały się do tego końcówki wierteł te co wchodzą do uchwytu. Wiertła do drewna
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Problem Z Biegami
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo