Odp: Wiosna 2018
A u mnie pokropiło przez 10 minut i to wszystko.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A u mnie pokropiło przez 10 minut i to wszystko.
Nie. W zeszlym roku tylko na najlepszym kawałku dał 5 ton a tak okolice 4(3.9t/ha)
No kolega rekordzista ,! Gratulować w ubieglym roku a i pewno w tym roku takie wydajnosci to cuÄ poprostu u nas , a propo wiosny to u nas jeczmienie idą na ostro ,ale wydajnościa nikt sie nie chwali .po za tym przez dwa dni spadlo 1mm deszczu , jest po prostu pięknie,
Tak Sarast. Mam 2.4 ha oddalone troche od domu i jest to mój najlepszy kawalek ziemi jaki posiadam czyli cały kawałek IVa i IVb i tam właśnie padł rekordowy plon. Każdy był zaskoczony. A najbardziej Pan wykonujący usługę koszenia. Ujechał ile... 10 metrów? I kombajn zabity na amen. Odmiana DK EXSOR. Ale Nie porównujmy zeszłego roku do tego... zeszły był sprzyjający więc rzepak szedł jak wściekły. W tym roku będę się cieszył jak da 1.5 tony. Poza tym taki rozkład opadów jak był w zeszłym roku zdarza się raz na wiele lat. W tym roku susza daje do myślenia.
to nie będe pisał ile spadło u mnie deszczu, bo będziecie zazdrościć
U mnie wczoraj ładnie popadało,ale półtora miesiąca za późno.
2 dni 2.5 litra. Mam nadzieje ze podratuje choć odrobinę rzepak jary.
https://drive.google.com/file/d/1kBrtjJ … p=drivesdk
Ja dostałem dziś 10l !!!!
Krzysiek. Ja mam nadzieję, że jak już stwierdzisz że starczy deszczu to nakierujesz chmury do mnie. No chyba, że je przywiążesz do drzew przy swoich polach i się wypadają
Ja dostałem dziś 10l !!!!
to jak sie chwalicie to i ja sie pochwale dzis 8 przedwczoraj 9 w czerwcu juz prawie 70
Może źle zrozumiałeś raz siałem bezorkowo rzepak i wyszedł spoko bo na 4.5 tony. Ale padało często.
U mnie średnia z tamtego roku 4.8 t z 25 ha sianych bezorkowo. Najlepszy po grochu 5.5 tony ale niedesykowany i kombajn miał co robić. Jak zapchaliśmy lexiona to 2 godziny odtykania.
Panowie a co to jest deszcz??
Coś tam pada ale to na zboża nic nie pomoże ... ot co ...
A u mnie dziś tak samo jak wczoraj ,tylko ciemne chmury nachodzą a deszczu z nich praktycznie zero.
jak u was z deszczem, u mnie w czerwcu spadło 110l
U mnie też dużo spadło deszczu, ostatnio codziennie pada i chłodno się zrobiło po 17 stopni w dzień
Nie ma i nie bylo .susza totalna
Jaja se robisz ?
U mnie przez kilka ostatnich dni sporo popadało ,a wczoraj i dziś zimno i wiatr.
Leje tak, że nie da rady w ziemniaki z opryskiem wjechać a siano zalane po kostki w wodzie.
W czerwcu 8 litrów a tak to co dzień to grzeje choc zimno jest po 23 lipa jest ten deszcz co spadł to jedynie kukurydzy i ziemniakowi pomógł , widzę ze ci co maja krowy to wszystko co zielone wykaszają aby kulkę siana wyrwać
Leje tak, że nie da rady w ziemniaki z opryskiem wjechać a siano zalane po kostki w wodzie.
U nas deszcz był taki że na 2 dni przerwa w robieniu siana. Właśnie wróciłem ze zwijania a dookoła wszędzie pada...
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo