Odp: Ręcę opadają.
Mój znajomy bierze a raczej brał za skrzynię 5 tyś, ludziska się dobijają a już mu się nie chce. Serwisuje tym od "ptasiej grypy" hydraulikę i zakuwa przewody na warsztacie usługowo.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Strony Poprzednia 1 … 204 205 206 207 208 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mój znajomy bierze a raczej brał za skrzynię 5 tyś, ludziska się dobijają a już mu się nie chce. Serwisuje tym od "ptasiej grypy" hydraulikę i zakuwa przewody na warsztacie usługowo.
Ratuje Was Chłopaki coś ta burza jakimś deszczem?
Grześiek podobno w lubelskim jest sporo sensownych mechaników, polecisz kogoś?
No a co tam chcesz żebym Ci naprawił ? A tak na poważnie to znam jednego, ale do CIebie to chyba daleko.
Pajej zacznij od kalibracji skrzyni. Jak wywali jakieś błędy to będzie już coś wiadomo, a jak zrobi poprawnie to przynajmniej będziesz wiedział że sprzęgła i cewki masz w porządku. Na dolnym zakresie tak samo się dzieje? Kolejna rzecz to sprawdź olej - kolor i zapach. Jak zapodaje spalenizna to może łożysko jakieś. ... upuść do szklanki i sprawdź.
Na dolnym zgrzyta na 3 i 4 a na górnym na 7 i 8 jak mówił mechanik to przez to że to na tym samym wałku chodza. Przy przełączaniu zakresów mi zgrzytło i po tym to słychac to chrobotanie. odgłos taki jakby brakowało kawałka zęba na trybie.
A tobie chodziło o to że na żółwiu też tak sie dzieje? Tak na żółwiu też.
No a co tam chcesz żebym Ci naprawił ? A tak na poważnie to znam jednego, ale do CIebie to chyba daleko.
Daleko nie daleko, jak powie rozsądna cenę to opłaci sie lawete wynająć i podrzucić ciągnik do niego.
Kolega opowiadał że na skupie słyszał że w lubelskim sa "mobilne warsztaty" ale nie spisał sobie nr do nich. na olx ogłaszaja sie, ale tak z ogłoszenia brac mechanika to tak ryzykownie
Mogę poszukać gdzieś miałem zapisany numer, jakbyś mu przywiózł to na pewno nie byłoby problemu.
Jak się wymienia wszystkie to masz wtedy odpowiedź dlaczego tak ciepie po kieszeni. Jak masz czym podnosić, rozjeżdżać to się nie zastanawiaj nawet, rób fotki jak pisał gelek a w kieszeni zostanie.
Lepiej pomału robić samemu ,to przecież nie bomba nie wybuchnie...
Zgrzytło przy przełączaniu z 4 na 5 ?
no i nie popadało . to jest dopiero dramat.ręce opadają,
Jak ja dobrze Cię rozumiem... A dzisiaj to mam wszystkie zapachy bo od żniw cały czas po sąsiedzku na polu idzie gnojowice, wczoraj chłopaki rozrzucali kurzaka, dzisiaj dodatkowo wożą gnojowicę od knurów to wali samą spermą a na przysmak to dzisiaj ładnie z wiatrem idzie aromat Pauliny z utylizacji... aż słodko w gębie
Zgrzytło przy przełączaniu z 4 na 5 ?
tak
Jutro podzwonie po serwisach, w serwisie new holland wiem ze terminy mają krudkie bo kilka dni czekania, ile zaspiewaja nie wiem bo kierownika nie było. Sam sie nie podejme bo ze mnie żaden mechanik
To sprzęgło też jest do przejrzenia bo słabo wysprzegliło . Zadnego błędu nie miałeś?
Skalibruj sprzęgiełka najpierw. A jaką skrzynię masz? Bo mogą być i tarczki i coś z elektrozaworami i będzie tak się działo. Zależy od skrzyni. A nie pamiętam jaką masz.
To sprzęgło też jest do przejrzenia bo słabo wysprzegliło . Zadnego błędu nie miałeś?
w tym czasie co to sie stało żadnego, czasem wczesniej wyskakiwał E47
Mogę poszukać gdzieś miałem zapisany numer, jakbyś mu przywiózł to na pewno nie byłoby problemu.
namiary możesz podrzucić, jak nikogo w okolicy nie znajdę to sie z nim bede ugadywał
Oby pierdoła... dlatego zamiast myśleć o komforcie fizycznym wolę mieć komfort psychiczny i używać polski Ciągnik. .. Żeby móc spać
Jeździsz polonezem?
Strony Poprzednia 1 … 204 205 206 207 208 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo