21

Odp: Czy ktoś z Was wędkuje mniej lub więcej ?

U mnie to w ogóle ryb nie ma... trzeba się naszukać, żeby połapać.
Lin jest dobrym trenerem cierpliwości. Jeden błędny ruch i już po zawodach. Można się zwinąć

Siły na zamiary zmierz....

22

Jak tylko jutro wszystko zdążę zrobić to w niedziele jadę połowić jesiotry, nie daleko Rzeszowa jest fajny staw prywatny, największego jesiotra złapałem tam na 135 cm zabawa z nimi jest super na początku robi świece w górę a później schodzi do dna i ciężko go oderwać. ale to jak zdążę skończyć siać bo od poniedziałku jadę na poligon na dwa tygodnie smile

23

U mnie ryby w stawie przestały brać. Z resztą nie tylko u mnie.  Paru znajomych też mówiło, że siedziało po kilka godzin i ani brania. To chyba ta pogoda ...

24

Mój ojczulek biorą czy nie całymi dniami przesiaduje nad stawem.

25

Biorą zawsze ,tylko czasami nerwy zamiast ryb wink

26

A ja tam wolę polować choć na razie sukcesów brak.....

27

Myślistwem mnie też zaraził taki jeden znajomy starszy Pan,  miałem już staż załatwiony, ale nie spodobała mi się struktura która panowała w tym kole,  i teraz dalej z nim jeżdżę, ale wole być jednak nie zależny i nie chciałem  być pachołkiem na zawołanie a o pieniądzach już nie wspomnę, pewnie w innych kołach jest lepiej ale tu mi się nie spodobało. a wędkarstwo jest podobne też trzeba przechytrzyć rybę żeby ją złapać,

28

Tekila chyba w każdym kole są układy. U nas jest o tyle fajnie że mam dość mocno wpływowego sąsiada w kole i dobrze z nim żyje. Żona bardzo dobrze zna sekretarza. Łowczy to kolega jeszcze ze szkoły. Ogólnie ostatnio bardzo dużo na + się zmieniło. Z rolnikami ostatnio dobrze żyją. U nas najpierw brat wstąpił kilka lat temu a żonę to koleżanka która poluje tak nakręciła że już też jest . Teraz jeszcze mnie chcą urobić ale puki co szkoda mi kasy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

29

koseś napisał/a:

A ja tam wolę polować choć na razie sukcesów brak.....

przyjedź do mnie , przejedziemy się wieczorem ciągnikiem z przyczepą , przyczepa oczywiście na mięso a i żeby Ci patronów nie zabrakło.

30

Niedaleko mnie nawet łosie chodzą ;P wczoraj wnet skasowałem auto na byku. A jadąc przez lasy trzeba uważać na dziki i łanie, bo chodzą nawet za dnia

31

Załatw odstrzał A zbiorę ekipę i uwolnimy was od zwierzyny 😁

32

W niedzielę Rano razem z Bratem Mamy poszliśmy pospinningować. Na paprocha na Okonie. Ku mojemu zaskoczeniu złapałem szczupaka 45cm. Okonie brały słabo

33

Teraz dobra pora na drapieżnika to jeszcze 5 cm i byłby w sam raz na patelnie smile a szczupak smaczny smile choć od paru lat jest za zasadą no kill, to  od czasu do czasu szczupaka czy pstrąga sobie upoluje smile   a gdzie go złowiłeś staw czy rzeka ?

34

Byłem w odwiedzinach w lubuskiem. Wujek zabrał mnie rano nad Odrę. Przeżyłem szok. Jak tam jest mało wody yikes

35

... żeby dziki się nie przemoczyły jak do rzeszy będą szły... z podarkiem afrykańskim

36

70 m od chlewni (już bez świń) tuż za płotem mam staw od jakiegoś czasu przychodzą się napić i pobabrać w błotku. Już mnie to nie stresuje czy pojawi się kiedyś z tym podarkiem.

37

W Polsce nie ma ASF. Jest propaganda i jej efekty

38

Jakieś dowody na tą teze ?? Czy to uslyszane od fachowców z pod budki z piwem ?

39

Weterynarz był na szkoleniu/zebraniu. Stąd informacje. Śmiali się z tych dzików co w pół zamrożone leżały bądź wisiały na drzewach.

40

ktoś zostawił mięso do skruszenia a oni mu zabrali smile

albo ktoś celowo zwozi padlinę by i na jego rejonie był asf np w celu eliminacji dzików. Asf to choroba jakich wiele a w skutek zaniedbań lub celowego działania (np by mieć kasę za zwalczanie) zagości u nas na trochę.