141

Odp: Salon polityczny

Się dajecie wkręcać w tą nagonkę na 500 +. To przecież najbardziej boli neoliberałów, psuje im to rynek pracy. Młoda kobieta powinna siedzieć np. za kasą w markecie za najniższą krajową, nie rodzić i wychowywać dzieci.
Aha do wapna nawozowego będzie dotacja, nie bierzcie bo to przecież rozdawnictwo !

142

Człowieku ty sam przeczytaj co piszesz, czy ktoś pisze żeby kobiety dzieci nie rodziły,
skąd państwo na te dotacje bierze pieniądze, z ciebie ze mnie i z innych czyli z podatków, a skąd wiecej podatku ze wzrostu cen i co dostaniesz na wapno to wraz będziesz musiał oddać czy to w paliwie czy to w żarciu, bo z czegoś pieniądze będzie musiało państwo wziąść,

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

143 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2019-06-10 09:01:42)

gelek79 napisał/a:

Człowieku ty sam przeczytaj co piszesz, czy ktoś pisze żeby kobiety dzieci nie rodziły,
skąd państwo na te dotacje bierze pieniądze, z ciebie ze mnie i z innych czyli z podatków, a skąd wiecej podatku ze wzrostu cen i co dostaniesz na wapno to wraz będziesz musiał oddać czy to w paliwie czy to w żarciu, bo z czegoś pieniądze będzie musiało państwo wziąść,

jedyny komentarz jaki mi sie nasuwa na twój wpis to Kwiiiiii!!!!Kwiiiiiiiii!!!! a po drugie wole zapłacić wiecej, bo te pieniadze idą na Polaków niż płacić podatek  jak w niemczech na uchodzców

mdw

144

gelek79 napisał/a:

Nie z Twoich ani moich kieszeni, państwo ma mechanizmy by pozyskiwać pieniądze. Ten rząd to udowodnił. Ty za bardzo w to nie wnikasz, masz swoje zdanie.

145

Panowie może mniej używajmy propagandy podanej przez różne strony sporu politycznego, bo fake-newsy stają się oficjalnymi głosami stron.
Po pierwsze 1300 zł emerytury brutto to 1096,10 zł netto. Po drugie nie ma takiej tragedii jak to głoszą przeciwnicy partii rządzącej. Przede wszystkim, to co zauważyłem i to co usłyszałem w kręgach zbliżonych do opozycji, to wszystkie podwyżki jakie ostatnio mają miejsce to skutek gwałtownego spadku bezrobocia, braku rąk do pracy na rynku, boomu budowlanego, ogromnego wzrostu kosztów w dziedzinach wymagających dużego nakładu pracy ręcznej, oraz , a może przede wszystkim niskie pobudki biznesu, do drenowania portfeli uzupełnionych przez programy socjalne. Przypomnę, że Niemiec dostaje 190 euro na każde dziecko, zarabia mniej więcej tyle samo co my tylko, że w Euro, a zakupy zrobi w podobnych cenach jak nasze lub taniej. Rozdawnictwo to kolejne hasło różnej maści Kodziarzy aby nie trwonić pieniędzy, które były zagwarantowane dla wąskiej grupy artystów, dziennikarzy, biznesmenów i innych grup i klik z których jedne stanowiły elitę kształtującą opinię publiczną na potrzeby rządzących, a drugie zaplecze finansowe partii rządzących. Obecna władza ograniczyła w znacznym stopniu środki dla tych grup i stąd krzyk i lament z wzywaniem na pomoc obcych polityków i finansistów. Robienie antyrządowych awantur z powodów absurdalnych jak wycinka posuszu w otulinie parku białowieskiego, krów w Deszcznie, bobrów, co już u mnie szkodnikami są, łosi itd, aby tylko zaszkodzić rządzącym, a jednocześnie po to by przytulić 1500 zł za każdy dzień protestu, jest szczytem hipokryzji.
W chwili obecnej socjalizm jest dominującym systemem władzy w Unii Europejskiej i musimy w tym nurcie popłynąć, bo w przeciwnym razie będziemy dalej zapierd...ć i dziadować, a to co my wypracujemy i zaoszczędzimy chętnie roztrwonią Hiszpanie, Włosi, Portugalczycy, Grecy itd. Nie uważam, że żyjemy w krainie mlekiem i miodem płynącej, ale w przeliczeniu na liczbę przepracowanych godzin moja sytuacja w ostatnich 3 latach mocno się poprawiła, a patrząc szerzej to w mojej okolicy ludzie z każdym rokiem żyją na wyższej stopie i to bardzo dobrze widać. Urwało się biznesmenom, którzy korzystali na wysokim bezrobociu i za 5 zł/godzinę mieli pracowników bez liku. Dzisiaj zwijają interesy albo mocno przeorganizowują się, bo nie potrafią odnaleźć się w sytuacji, kiedy uczciwemu i wykwalifikowanemu pracownikowi trzeba przelać na konto ok 20 zł/godzinę.
Prawda jest taka, że Polska to duże państwo i liczny naród w związku z czym to trudny do okiełznania temat nawet dla doświadczonych managerów i nie ma co się dziwić, że co i rusz, tu czy tam, wyjdą jakieś kwiatki, bo wiadomo, Polak to dobry zawód.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

146

Panowie dobrzy jesteście, dobrzy, dałem kolegom z pracy poczytać wasze wpisy, niestety ich komentarzy nie mogę tu wrzucić bo to same wulgaryzmy były a z tych mechanizmów to największy ubaw był

147

Jesteśmy zdani na to,co nam powiedzą w tv czy w innych mediach.
Jest to na tyle oszołamiające,że problemem jest coś konkretnego wywnioskować z tej całej zbieraniny,więc najlepiej patrzeć na bliższe otoczenie,czy rzeczywiście jest tak "fajnie".
Nie zapominajcie,że polityka to inaczej kłamstwo i każdy polityk musi umieć dobrze kłamać.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

148 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2019-06-10 14:07:00)

gelek79 napisał/a:

, czekam na taką partię która zacznie  bardziej korzystać z osób majętnych oszczędzając ubogich

Kwintesencja socjalizmu, zabrać temu co ma łeb na karku i pomysł na biznes, nieraz ryzykując majątkiem,  i dać takiemu co chodzi albo nie chodzi do pracy i zarabia najniższą krajową.  Dodać do tego demokrację gdzie zbiera się 51 % społeczeństwa i wymyśla różne sposoby jak obrabowac pozostałe 49 i to w imię demokracji bo przecież mają większość.... nie wiem kto dał Wam koledzy takie prawo żeby zabierać jednemu a dawać drugiemu ??? Co do mechanizmów to ubaw miałem przedni.  Jedynym mechanizmem może być dodruk pieniądza a to jest oszustwo i kolejna grabież.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

149 Ostatnio edytowany przez androl (2019-06-10 15:49:35)

gelek79 napisał/a:

Panowie dobrzy jesteście, dobrzy, dałem kolegom z pracy poczytać wasze wpisy, niestety ich komentarzy nie mogę tu wrzucić bo to same wulgaryzmy były a z tych mechanizmów to największy ubaw był

No a ja mam z Ciebie i Twoich kolegów ubaw, tacy mądrzy, wszechwiedzący. Pracy jednak nie zmienią na lepiej płatną, bo może by się spocili, albo zmarzli yikes Lepiej ponarzekać, tylko że to już stary wyświechtany slogan "co z tego że dali, jak więcej zabrali" Słyszę to od powiedzmy 40 lat.
Co do mechanizmów, np. w uszczelnienie vat-u tęż nie wierzą ?

150

yokoslaw napisał/a:
gelek79 napisał/a:

jedyny komentarz jaki mi sie nasuwa na twój wpis to Kwiiiiii!!!!Kwiiiiiiiii!!!! a po drugie wole zapłacić wiecej, bo te pieniadze idą na Polaków niż płacić podatek  jak w niemczech na uchodzców

Dobre Yoko sie usmiałem

151

gelek79 napisał/a:

.  Jednak poziom budki z piwem prezentujesz. Wiesz gdzie mam zdanie twoich kolegów i twoje.....

Leszek   dla kolegów'

152

yokoslaw napisał/a:
gelek79 napisał/a:

Tego kwiczenia nie rozumiem. Ale  co do reszty to bym się zgodził gdyby wprowadzić takie mechanizmy rozdawania naszych pieniędzy  które zachęcały by do pracy. Ja jestem np za 500+ tylko dla osób pracujących. Można by sprowadzić jakieś wyjątki ale takie powinno być założenie.

153

Z całkiem innej beczki https://www.youtube.com/watch?v=wjHsXhu … ture=share

154 Ostatnio edytowany przez gelek79 (2019-06-10 17:00:42)

Też nie wiem o co mu chodziło z tym kwiczeniem, może po prostu zamiast mówić kolega lubi sobie pokwiczeć, co do 500tki jestem przeciw bo korzysta na tym patologia nie dzieci
a to na dzieci jest, zamiast gotówki niech ta kochana władza da na dziecko bezpłatne zajęcia za które trzeba płacić, objady darmowe, żłobki, przedszkola, a nie mogą zrobić tego dla pracujących bo potracili by głosujących
Co do tych mechanizmów to nawet premier wczoraj ogłosił że obecna władza bardzo uszczelniła system podatkowy czyli jest mniej przekrętów, wyłudzeń vatu itp. czyli więcej pieniędzy wpływa do budżetu, czyli skąd pieniądze no z podatków, ale kolega chyba ich nie płaci
Co do socjalizmu to ci pseudo biznesmeni to mieli pomysł nie na biznes a na przekręt ludzi u mnie w około takich cwaniaków, ludziom płacą ochłapy i to w ratach, a sami opływają w luksusach i z takich bym doił jak najwięcej,

155

gelek79 napisał/a:

Też nie wiem o co mu chodziło z tym kwiczeniem, może po prostu zamiast mówić kolega lubi sobie pokwiczeć, co do 500tki jestem przeciw bo korzysta na tym patologia nie dzieci
a to na dzieci jest, zamiast gotówki niech ta kochana władza da na dziecko bezpłatne zajęcia za które trzeba płacić, objady darmowe, żłobki, przedszkola, a nie mogą zrobić tego dla pracujących bo potracili by głosujących
Co do tych mechanizmów to nawet premier wczoraj ogłosił że obecna władza bardzo uszczelniła system podatkowy czyli jest mniej przekrętów, wyłudzeń vatu itp. czyli więcej pieniędzy wpływa do budżetu, czyli skąd pieniądze no z podatków, ale kolega chyba ich nie płaci
Co do socjalizmu to ci pseudo biznesmeni to mieli pomysł nie na biznes a na przekręt ludzi u mnie w około takich cwaniaków, ludziom płacą ochłapy i to w ratach, a sami opływają w luksusach i z takich bym doił jak najwięcej,

Dobrze wiesz o co mi chodzi, kwiczysz i kwiczysz bo do koryta nie możesz podejsc.

mdw

156

Socjalizm każdemu równo nosa utrze. Bogatych zdusi jutro, a biednych pojutrze...
Aleksander Fredro

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

157 Ostatnio edytowany przez gelek79 (2019-06-10 18:46:02)

Ja nie muszę być przy korycie jakoś sobie radzę i tylko wyraziłem co bym zrobił jakbym miał szansę, ale ty pajacu nie zrozumiesz tego no bo jak to pojąć jak zamiast mózgu ma sie pustą przestrzeń
Ręce opadają że takie debile są na świecie tylko współczuć

158 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-06-10 19:02:22)

Lekko ci idzie obrażanie ludzi których nie znasz. Zapewniam cię że źle wycelowałeś.miotasz się jak chłystek.ps.jak kiedyś w obrocie gotówkowe przekroczysz rocznie tak koło miliona złotych to zobaczysz ile z tego podatków ci zabiorą. Szczerzę ci tego życzę.

Leszek   dla kolegów'

159 Ostatnio edytowany przez gelek79 (2019-06-10 19:25:52)

Słuchaj forum jest stworzone do wyrażania swoich opini i takie wyraziłem, nie pisałem że ktoś kwiczy czy tym podobne ale jak już ktoś każe mi kwiczeć i dopychać sie do koryta za to co napisałem czyli wyraziłem swoje zdanie jest dla mnie pajacem i totalnym zerem. Teraz od tego co zarabiam odprowadzam podatki i jak będę zarabiał milion to też odprowadzę, a przy obecnej partii rządzącej na pewno będą większe, każdy chyba wie że nie ma nic za darmo
A ty kolego sarast powinieneś liczyć się ze zdaniem innych, tym bardzej że nie znając mnie wysyłasz mnie pod budkęz piwem, przyznaj się masz taką potrzebę to stań pod taką i pij piwo nie wstydź się

160 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-06-10 19:30:57)

Twój język rodem z pod budki z piwem. Czytaj dokładnie.zdanie swoje miej. Nie szarpocz się tak bo szkoda zdrowia.

Leszek   dla kolegów'