Odp: Rzepak
Co byście panowie polecili na samosiewy zbóż w miarę przystępnej cenie. Po siewie stosowany był metazanex i tebukonazol.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 134 135 136 137 138 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co byście panowie polecili na samosiewy zbóż w miarę przystępnej cenie. Po siewie stosowany był metazanex i tebukonazol.
Po co tebukonazol????
No właśnie. Po co tebukonazol? Czy się przejęzyczyłeś i miał być chlomazon
Tak zgadza się o czym innym myślałem a co innego napisalem
jenot
Ja stosuję Buster. Dla mnie ten akurat środek jest super.
Słyszałem już od kilku ludzi, że chizalofop-P- etylowy negatywnie wpływa na rzepak, że to hamuje czy cuś. I na samosiewu to już lepiej propachizafop (agil/zetrola)
agil i jenot niby ta sama substancja
Słyszałem już od kilku ludzi, że chizalofop-P- etylowy negatywnie wpływa na rzepak, że to hamuje czy cuś. I na samosiewu to już lepiej propachizafop (agil/zetrola)
¬le działa jak za późno dasz. To samo mówi każdy kto sprzedaje. Ja jestem zadowolony. Za tą cenę i tą skuteczność innego środka nie szukam.
agil i jenot niby ta sama substancja
Właśnie nie. Jenot=Buster=Leopard=Quick I wiele innych opartych na chizalofop-P- stylowym.
główna różnica:
Propachizafop np (agil s) - wyższa cena ale szybsze działanie, podobno już po 3 dniach widać
chizalofop-P-etylowy - niższa cena, wolniejsze działanie, na etykiecie 7 dni ale wizualnie po 2 tygodniach.
Kiedy prysnac najlepiej na te samosiewy zbóż żeby rzepakowy nic nie było?
Wg etykiety na Agilu to kiedy rzepak ma przynajmniej 1 parę lisci
główna różnica:
Propachizafop np (agil s) - wyższa cena ale szybsze działanie, podobno już po 3 dniach widać
chizalofop-P-etylowy - niższa cena, wolniejsze działanie, na etykiecie 7 dni ale wizualnie po 2 tygodniach.
Mi to nie przeszkadza, że efekt widać po 2 tyg. Ważne ze potem nic nie ma tendencji do odbijania.
Na glinach łyso... Kto zasiał koło 10 to rzepak jest, tylko już do skracania.
Pryskacie na gnatarza ? u mnie się pojawił i dość sporo tego
Jeszcze na nic nie pryskałem, jutro lub pojutrze zupa na wszystkie agrofagi.
Brata fajny. Ja sobie odpuściłem i żyję bez stresu. Odpocznę.
Taa jasne ty bez stresu... zaraz inny powód i tak sobie wymyslisz
co Wy z tym stresem przy rzepaku ? W tym roku mam trochę ponad 14ha. Ogólnie było sucho a zapowiadali upały i zero deszczu. Posiane po gruberze więc było trochę słomy i się ciągnęło. Z tego powodu nie było oprysku doglebowego. Myślę sobie - sucho to przywałuję. Po kilku dniach przyszła jedna ulewa jak z wiadra i zrobiła się skorupa do tego strasznie ruszyły samosiewy po jęczmieniu i owsie, po tygodniu było zielono od samosiewów. Rzepak w fazie liścienia ale trzeba było prysnąć. Aby uniknąć wkurzania przez tydzień nie byłem na polu. Wczoraj pojechałem i piękne rządki, rzepak idzie w górę.
Zero stresu, zero spinki, zero przejmowania się. Chyba dojrzałem do tego
Strony Poprzednia 1 … 134 135 136 137 138 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo