Odp: Rzepak
Ja już zakończyłem nawożenie azotowe na rzepak. W drugiej dawce poszedł rsm.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 138 139 140 141 142 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja już zakończyłem nawożenie azotowe na rzepak. W drugiej dawce poszedł rsm.
widzę, że wszystko przyspieszone jest mocno, mimo, że rzepaki u mnie jeszcze nie ruszyły aż tak strasznie. Jednak za miesiac to pewnie będzie już kwitł tak mi się wydaje. Dołożę do oprysku mocznika 2x25kg i będzie dobrze.
ta i żniwa pewnie w czerwcu... Pogoda wyrówna i rzepak zakwitnie normalnie w maju a żniwa w sierpniu. Taka pogoda może utrzymać się do końca kwietnia
u mnie już 3 lata z rzedu rzepak 20 kwietnia już kwitnie
u mnie już 3 lata z rzedu rzepak 20 kwietnia już kwitnie
U Ciebie zachodni kraniec DŚ to i 2 tyg. wcześniej. Ogólnie to tak jak pisze Mpopis. Ja na rzepak w ostatnich dniach lutego dałem 100 kg soli potasowej i 370 kg saletrosanu 26, do 15-go III pójdzie jeszcze 200 kg mocznika.
Nie to, że sram żarem tylko jeździć mi się nie chciało 2 razy Zobaczymy co będzie niezbyt się przemuję.
Gips na pola?czego to ludzie nie wymysla
No zobacz, ja senior nie mogę się doczekać następnych przejazdów :walka:
Duchem młody Mam kupę roboty i ostatnio praktycznie sam do wszystkiego tak się złożyło.
Co najlepsze wody w studni dalej nie ma, myślałem, że się pojawi.
Masz dobre ziemie, szkoda nie wykorzystywać ich potencjału.
Stosuje ktoś dolistnie siarczan potasu?
Piszą że 2 zabiegi w strategicznych momentach po 5kg mogą przynieść ładny wzrost plonu...
stosowałem ale zrezygnowałem, w pszenicy sytuacje miałem taką że zielona stała do sierpnia, słomy od cholery a i specjalnie nie sypała
Dolistnie to ostatnio na szkoleniach sugerują stosowanie krzemu https://www.agropolska.pl/uprawa/nawoze … m,168.html
Dolistnie to ostatnio na szkoleniach sugerują stosowanie krzemu https://www.agropolska.pl/uprawa/nawoze … m,168.html
I bez tego i cudownych odżywek dawał 4.5 i więcej.
Tu i o zboża chodzi. Jednorazowy zabieg coś około 20 zł. Mówią też że z fungicydami bez pośpiechu, chociaż jest presja chorób. 12 gradusów średniodobowa przez 3 dni dopiero wjeżdżać, no chyba że ktoś ma nadmiar gotówki, ci mogą wcześniej.
Dawałem to i w zbożu i nic nie dało... Z odżywek teraz co daję to podstawowe mikroelementy i tyle.
Chłopaki występują u was chowacze lub słodyszki ?? u nas nie ma nic ani na roślinach ani na ziemi a w pułapkach 2 komary .... Jakoś dziwnie trochę ??
Masz termometr?
Ciesz sie ze nie ma
Słodyszek był ale się zmył jak było -4
Chłopaki występują u was chowacze lub słodyszki ?? u nas nie ma nic ani na roślinach ani na ziemi a w pułapkach 2 komary .... Jakoś dziwnie trochę ??
To chyba coś z pułapką nie tak, powinny być pryszczarki pszczoły trochę chowaczy trzmiele. Tak jest u mnie a pułapka to żółty płaski plastik z klajstrem jak na lepie na muchy.
Strony Poprzednia 1 … 138 139 140 141 142 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo