Odp: Opryskiwacz samojezdny
Mam pytanie do Marka. Ile kosztował cały opryskiwacz? Jeśli to nie tajemnica jak tajemnieca to na pw, bo mam niecny plan jak buraki odstawię i będę wiedział co ile za ile.. to może zaszaleję......
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Opryskiwacze » Opryskiwacz samojezdny
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam pytanie do Marka. Ile kosztował cały opryskiwacz? Jeśli to nie tajemnica jak tajemnieca to na pw, bo mam niecny plan jak buraki odstawię i będę wiedział co ile za ile.. to może zaszaleję......
wszystko zależy od komponentów. pojazd bazowy star244lub 266 lub praga, opryskiwacz ciągany i hydraulika np z bizona- pompa, dzielnik rozdzielacz i orbitrol, robocizna.
https://www.olx.pl/oferta/ifa-4x4-CID5- … 08ab70912b
fajna baza do samobieżnej maszyny. Zrobić zakładany opryskiwacz i do wymiany rozsiewacz.
Też o takim czymś myślałem 3 tyś l do prysku i 3t do nawozu. Pole raz dwa obleciane...
Ale na tych kołach o wtopę nie trudno szerokie ale małe.
Dwie wioski dale takim pryskają ,ale powiem że licho im to jakoś idzie ..... może to wina operatora ?
Krzysiek i tu się zdziwisz. Sąsiad kiedys właśnie taką IFĄ jeździł u stokłosy z wapnem i mówił ze traktory z piastami siadały jeden za drugim a ifa zaprzeczała wszystkiemu i poprostu szła. Prędkość robiła swoje i napęd na obie osie. Swoją drogą założyć wąsie koła od ZT bo pasowałyby bez przeróbek, kabinę zwalić i zrobić tak jak zrobił Polum ten sprzęt do lasu
naszło mnie na zrobienie następnego pryskatora, ale żeby zacząć trza się pozbyć jednego z podwórka. Jeśli ktoś chętny to łunochod na bazie pragi i tecnomy do sprzedania za 15 tysi
Marku jesteś nie możliwy tylko pogratulować talentu.
Pozdrawiam i czekamy na zdjęcia.
zacznę jak ten wyjedzie z podwórka , bo kobita mi kłaki powyrywa, że następny klamot będzie stać
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Opryskiwacze » Opryskiwacz samojezdny
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo