Odp: ZAGROŻENIA
Ostatnio na Forum był entuzjazm z kukizem a co z tego wyszło to wie każdy. Trzeba dać szansę młodym. Tak jak Wojtek pisze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ZAGROŻENIA
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ostatnio na Forum był entuzjazm z kukizem a co z tego wyszło to wie każdy. Trzeba dać szansę młodym. Tak jak Wojtek pisze.
ZMDK ✌️ a co
Z kabaretu do sejmu?
Jeden taki z kabaretu awansował na prezydenta..... Jakoś sobie radzi ...
Drugiego lutego ma być protest na granicy z Ukrainą, rolnicy mają blokować
Jacek jedziesz?
Zastanawiam się, jak jakiś ogarnięty kolega pojedzie to ja też. Z obcymi trochę się boje. Bo nie wiem co odwalą a do sądu mi nie po drodze
Ja chyba pojadę. NIe jestem do końca za formą blokowania dróg, ale wkurw mnie bierze już całkiem na ten brak stabilności.
Tylko Ty na inne przejście, tak że się nie spotkamy
Każdy ma swoje zdanie. Moje jest takie że to złe miejsca na protest, nie godne i nie honorowe.
Andrzeju zawsze z ciekawością czytam co piszesz i nieraz trafnie mówieś. Jakie masz alternatywy? Sam zostałem z ziarnem i nie ma widoku na poprawę ceny. JUż nie mówię o tym , że skupy są zasypane. Niektórzy wprost mówią że lepiej żeby nic nie przywozić w przypadku jak już jest trochę zboża.
Też mam jeszcze 120 t zboża i 11 t rzepaku. Biedy to chyba mi nie czyni. Decydując się na ten zawód, uważałem że da się godnie żyć pracując na roli. Krezusem zaś z pracy fizycznej trudno zostać, tęgo też miałem świadomość. Radzenie sobie w trudnych warunkach i sytuacjach to chyba chleb powszedni rolnika.
Pamiętać trzeba że protestując przeciwko ukraińskiemu zbożu wlaczymy też o zwykłego zjadacza chleba żeby ten chleb był z dobrej mąki a nie z ukraińskiego syfu pryskanego świństwem
To wszystko rozumiem, tylko ostatnio z ryzyka zawodowego przeszło do niezdrowej patologi.
Sytuacja jest daleka od normalnej (zdrowej). Musimy ją przetrwać. Dawać sygnały swojego niezadowolenia w pewnych kwestiach. Ale ten protest w tych miejscach budzi we mnie niesmak.
Tak budzi niesmak ale patrząc po tym że ja dolnoślaskie ... drugi koniec polski i gość podjeżdża i się pyta czy nie chce kuku suchej całego auta po 800 jutro przyjedzie i kipruje bez żadnych dokumentów itp ... to cie szlak trafia bo skoro on na tym zarobi i przewiezie z 1000 km to po ile to kupił ?? Prawda jest taka że tą naszą pomocą dostaniemy takim rykoszetem że się z rozumem nie połapiemy ... na tą chwilę jest już Duży problem .. protest na drodze nie jest dobry ale znów jak juz ma być to żeby był skuteczny ...
nie czekać na Policję tylko sami po nich zadzwonić i od razu sanepid czy tam wioś zatrzymywać cięzarówki jeśli ze zborzem to prześwietlić skąd gdzie i co wiezie ... dane firm któe zleciły do internetu nagłośnić ... coś na zasadzie LEPPERA .. Wtedy pomogło to i wydaje mi się że teraz też by pomogło ... Dylko musiało by być ludzi dużo zgranych a tu w tym kraju problem
Drugi koniec Polski a co mówić u mnie... Skupy wstrzymane niektóre i jak się pytasz to sami nie wiedzą kiedy ruszą. Brak ciągłości niektóre firmy mają i nawet nawóz ze stratą niektóre musiały sprzedawać, żeby mieć trochę gotówki.
Grzegorz my jedziemy na jednym wózku...
Polska północna.
Pszenica idze po 1210 netto z podwórka.
Gryki nikt nie chce choć mam pełny samochód.
W naszym rejonie latami ruch w obrocie pszenica był powiązany z portami.....
Porty długo żyły węglem i skutki tego widać cały czas
Protest na granicy nie jest najgorszym rozwiązaniem.
Ukraińcy przed wojna i w jej trakcie też utrudniali funkcjonowanie tych miejsc dla swoich korzyści.
Wybaczcie będę Was wspierał tylko duchowo.....
Niesmak to bardzo nie odpowiednie słowo bardziej odpowiednie niestety jest niecenzuralne. Zboża do sprzedania nie mam sprzedałem w żniwa żałuje że posiałem żyto na słabej glebie miałem przecieki odnośnie cen w żniwa i powiem wam chłopaki że to będzie rozpacz a miało być tak pięknie obiecywał minister .
Szukajmy pozytywów może nie będzie takiej walki o ziemię
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ZAGROŻENIA
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo