Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
pytanie tylko na kogo głosować? według mnie i tak pis to nadal ,,mniejsze zło,, bo możemy w jeszcze gorszym gównie się znaleść
Wybacz ale według mnie o gorszą władze to już trudno będzie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 137 138 139 140 141 … 147 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
pytanie tylko na kogo głosować? według mnie i tak pis to nadal ,,mniejsze zło,, bo możemy w jeszcze gorszym gównie się znaleść
Wybacz ale według mnie o gorszą władze to już trudno będzie
Jakoś nie chcialbym powrotu starej ekipy, jeszcze teraz , bo dopiero zaczną się wały
Jakoś nie chcialbym powrotu starej ekipy, jeszcze teraz , bo dopiero zaczną się wały
. Coś krótką pamięć niektórzy mają i zapomnieli jakie wały z ziemią były. Pierwszą rzeczą jaką zrobią POpaprańcy to odblokowanie sprzedaży ziemi obcokrajowcom. Sprawdzicie sobie ile ziemi w Rumunii poszło w obce ręce.
Teraz też słupy w Polsce kupują. Ale ogólnie za to i za RHD można pochwalić PiS a zarzutów jest o wiele dłuższa lista
dopóki psl z po trzymało łapę na agencyjnych hektarach nic sensownego nie szło wziąść a ile szło ziemi pod stołem...
Tak wam dobrze to głosuj na PiS. Mi za po żyło się lepiej
Tak wam dobrze to głosuj na PiS. Mi za po żyło się lepiej
Jak to mówi mój przyjaciel z Lubuskiego ,,no nie pomogę,
Pajej od początku byłeś uprzedzony do tej władzy. Mówienie o tym że za poprzedniej było Ci lepiej, to nie analiza faktów, to kumulacja uprzedzeń. No ja też nie pomogę.
Nie byłem uprzedzony. Tego mi nie wmówisz
Że byłeś i jesteś to wynika chociażby z analizy tego wątku.
niestety wszyscy rządzący i chcący rządzić przypominają sobie o nas tylko jak potrzeba im naszych głosów. Jestem przeciw PIS, ale jak do tej pory to tylko Ardanowski coś chciał i robił dla rolników, a reszta ministrów pierdziała i dalej pierdzi w stołek. Co prawda dostał kopa za bycie za rolasami, co pokazuje gdzie elyty nas mają.
Tylko zastanawiam się po co go trzymają jak tak ładnie po Kowalczyku jeździ https://youtu.be/nGtumKOU9c8
to jest polityka, bo na niego zagłosują a nie na kowalczyka
dopóki psl z po trzymało łapę na agencyjnych hektarach nic sensownego nie szło wziąść a ile szło ziemi pod stołem...
To wy tam jeszcze macie jakieś ziemię do dzierżawy? U nas już od wielu lat pustki
Żeby nie było, nie jestem hura zwolennikiem Pis-u. Struktura naszego społeczeństwa jest taka że nie ma szans na rządy jakieś partii chłopskiej. "Mniejszym złem" jest ta obecna. Za poprzedniej to już zaczynała się powtórka z drugiej połowy XVIII wieku. Zresztą ich obecne działania w opozycji takie są.
yokoslaw napisał/a:dopóki psl z po trzymało łapę na agencyjnych hektarach nic sensownego nie szło wziąść a ile szło ziemi pod stołem...
To wy tam jeszcze macie jakieś ziemię do dzierżawy? U nas już od wielu lat pustki
W tej chwili też bida, w tym roku miało zakończyć działalność duże gospodarstwo ale kowr przedłużył jeszcze na 3 lata bo nie są w stanie tego podzielić i rozpisać do dzierżawy. A jak coś jest konkretnego to nawet po 40 chętnych na ofertowych. Ja już na cuda nie liczę.
Żeby nie było, nie jestem hura zwolennikiem Pis-u. Struktura naszego społeczeństwa jest taka że nie ma szans na rządy jakieś partii chłopskiej. "Mniejszym złem" jest ta obecna. Za poprzedniej to już zaczynała się powtórka z drugiej połowy XVIII wieku. Zresztą ich obecne działania w opozycji takie są.
Partia chłopska nie wygra wyborów, ale może wejść do sejmu i być koalicjantem tej co wygra i może coś ugra dla rolników. PiS pokazało że ma rolników gdzieś. Jak Kaczyński mówił chłop u nas pazerny. Przed wyborami damy im parę zł i na nas zagłosują
androl napisał/a:Żeby nie było, nie jestem hura zwolennikiem Pis-u. Struktura naszego społeczeństwa jest taka że nie ma szans na rządy jakieś partii chłopskiej. "Mniejszym złem" jest ta obecna. Za poprzedniej to już zaczynała się powtórka z drugiej połowy XVIII wieku. Zresztą ich obecne działania w opozycji takie są.
Partia chłopska nie wygra wyborów, ale może wejść do sejmu i być koalicjantem tej co wygra i może coś ugra dla rolników. PiS pokazało że ma rolników gdzieś. Jak Kaczyński mówił chłop u nas pazerny. Przed wyborami damy im parę zł i na nas zagłosują
Taa, a która niby?
To chyba nie watek o polityce??
a w temacie dostałem oferte na pszenice 1250 netto podpisywac czy czekac??
ZSL (PSL) ci agrobonzowie od dawna żyją w innym świecie. Pamiętacie kto sprowadzał zboże które Lepper wysypywał na tory. Wtedy też było załamanie na rynku krajowym.
Strony Poprzednia 1 … 137 138 139 140 141 … 147 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo