Odp: Owies
Nie wypali, raczej wywali jeżeli będzie dogodny rok.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Owies
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie wypali, raczej wywali jeżeli będzie dogodny rok.
trzeba będzie skrócić, bo polegnie
Kiedys przesiałem rzepak i to dosyć późno poszło ok 500kg saletry i owies tylko poległ. SYpał całkiem dobrze tylko z racji że późno siany był dosć lekki.
Będzie .najwyżej się trochę położy..
Cisza na forum jak makiem zasiał,owies siany 2 tygodnie temu przedwczoraj wylazł ,u nas nie pada na polach sucho bydzie bida w tym roku.
Wczoraj skończyłem siać owies, miejscami jeszcze ciągnik się grzebał...
Ja jutro kończę zasiewy gorczycy zostało 5ha za mną już 25.... Jeszcze gdzie nie gdzie bez przedniego napędu nie idzie....
Robota idzie graty dają radę. W tym tygodniu ma coś popadać
Owies miałem siać ale odpuściłem bo ten mój co kupiłem do palenia nie miał siły kiełkowania a sporo ludzi wróciło do owsa więc po żniwach bez problemu kupię.
Ja jutro kończę zasiewy gorczycy zostało 5ha za mną już 25.... Jeszcze gdzie nie gdzie bez przedniego napędu nie idzie....
Owies miałem siać ale odpuściłem bo ten mój co kupiłem do palenia nie miał siły kiełkowania a sporo ludzi wróciło do owsa więc po żniwach bez problemu kupię.
Krzysiek paliłeś w piecu na ekogroszek czy w pelletowcu,ja kupiłem peletowca i będę robił próby spalania
Mam wolne 2 ha i worek nasion gorczycy. Napisz jak to Robisz u siebie to chętnie skorzystam ze sprawdzonego rozwiązania. Tylko w odpowiednim wątku.
Coś nie trafiłem z tą gorczyca w wątek.
Palę w zwykłym smieciuchu z dostawionym podajnikiem.
Towar leci przez górne drzwiczki. Ślimak beczka sterownik. Fakt nie palę czystym owsem. Łatwiej palić mieszanka owsa i zrabki sosnowej 50/50 objętościowo.
By owies nie uciekał przez ruszyła pomiędzy włożyłem pręty zbrojeniowe z dwiema obrączkami na każdym by zawsze była jakaś szczelina.
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Owies
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo