401

Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne

ojanusz napisał/a:

marcin końcówka WOM jest wymienna i od 1000 jest krótsza o około 2 centymetry od końcówki 540 i to powoduje że można włączyć  1000 obrotów .Końcówka 540 ma sześć frezów a 1000 chyba 22 .

dokładnie 21 frezów i maszyny z zapotrzebowaniem 1000 obr też mają wyjście na wałek 21 frezów. No i w oryginale były do tych maszyn wałki na te 21 frezów. Ja do prasy robiłem zmotę 6/21 i mam taki nietypowy wałek bo musi być krótki i do niczego więcej nie pasuje. sad

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

402

prowadziłam go z ostrowa wielkopolskiego do firleja w lubelskim i świetnie się jechało  a co do kolegi Bombay  to z alegro trafiłem właśnie na tego i go kupiłem wcześniej oglądałem jeszcze jednego niedaleko mnie ale opony do wymiany obciążników brak  a to niemały koszt a gość chciał 17 tys a tak a propo tych co na allegro są to przestrzegam cie przed tym
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=sh … id=B167352 na początku miałem jechać po ten ale zacząłem go ciągnąc za język to mówi ze przednie opony to trzeba wymienić a tylna jedna to jest taka sobie i mówi do mnie taki teks ze dokument to za jakiś tydzień załatwi. to możesz sobie darować . ja szukałem swojego 3 miesiące i  gościu wystawił go wieczorem a ja rano u niego byłem i taka rada jak jak ci się trafi coś konkretnego to się długo nie zastanawiaj. w tej chwili na alegro to według mnie rewelacyjnego to niema.  a koledzy co do tego WOMU to jeszcze poszukam na forum i zobaczę na razie nie mam czasu ale jak chwilkę znajdę to na pewno zobaczę. ale powiem wam ze dzisiaj i wczoraj cały dzień nim odśnieżałem i niecałe 9 litrów na godzinę mi spalił

PRZYJECHAŁEM NIM NA KOŁACH Z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO DO FIRLEJA 450KM  W 12 GODZIN

403

Teraz to ja nie rozumiem.
Nie masz 1000 obrotów WOMu. Przycinasz długi wał WOM, 2,5 cm. od strony sprzęgła i masz obroty 1000. Jakie frezy ? Po co zmieniać na 21 ? Co ma kosa do ...... ?

404

sławku niektóre maszyny co chopdzą oryginalnie na 1000 obrotów mają inne frezy wałka... ale szczegółów to nie znam sad chodzi o samą końcówke.

http://iv.pl/images/28787378765493351481.gif

405

Dzięki za ostrzeżenie. ja chciałbym kupić do 15-16 tys. no ale wtedy ciągnik musi wyglądać i trzymać się co najmniej dobrze, opony muszą być dobre tak samo silnik i skrzynia musza pracować bez zastrzeżeń. najlepiej jakby był w oryginalnym lakierze i dopiero co sprowadzony z Niemiec.

Dzisiaj oglądałem w okolicach Myśliborza za 15000 z turbo ale miał przód opony łyse i z tyłu jakieś założone większe goodyeary trochę popękane z wyglądu dla mojego taty od razu się nie spodobał a tak poza tym silnik chodzi ładnie ciśnienie dobre

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=sh … board=addn ten mi się podoba i cena nawet przystępna tylko mam trochę km do niego i nie chce mi się jechać.

w Niemczech mam 3 sztuki dwa są idealne ale po 4500 euro czyli około 18 tys i szkopy nic nie chcą zejść z  ceny. trzeci jest za 3600 kolor jasny groszek około 1990 rok na szerokich kołach z tyłu 26.1-30 tak jak w kombajnie a przód tez ma szerszy. opony w miarę ciśnienie tez byłem jak był 20 stopniowy mróz no i jakoś zapalił. co zauważyłem to gałki od biegów miały straszne luzy, podnośnik coś opuszczał, 1000 obroty przekaźnika się nie włączały i był mały przeciek miedzy głowicami niby uszczelka tylko. Niemiec nic nie chciał zejść z ceny.

Sorry za błędy ale si spieszyłem smile

406

Myślę że tego, z tego linku co podałeś warto by było obejrzeć i do tego 91 rok czyli ostatni wypust i całkiem ładnie się prezentuje i cena też przyzwoita tylko jak silnik i skrzynia?

407

co do tego forszaj  co podał link Bombay to  w kabinie jest taki mały myk  a mianowicie są  włączniki na desce rozdzielczej starego typu  ?? takie wyciągane czy co się z nimi robiło (nie wiem nie widziałem tego na żywo)   a ja mam z 90 roku i są normalne przyciski  takie jak w  polonezach były od świateł dmuchawy itp   czy po prostu te deski montowali jakie mieli to wsadzili ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

408 Ostatnio edytowany przez pawelg (2010-02-16 19:47:47)

Panowie jak interesuje kogoś Forszaj za 21000 , to zadzwńcie do tego gościa tel 608 130 013 , jak jeszcze nie sprzedał to maszyna git (21000 chciał ostatecznie oddać napaliłem się na niego    ale   ostatecznie padło na zetora ) Facet nie jest handlarzem , kupił nową waltrę i forsz mu nie ptrzebny.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

409

mam takie pytanie z  jaka prędkością śmigacie po szosie 323 bo ja jak prowadziłem to max to ponad 40km/h

PRZYJECHAŁEM NIM NA KOŁACH Z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO DO FIRLEJA 450KM  W 12 GODZIN

410

bombay widziałem tego forszaja z linku i powiem ze ładny stan tylko, silnik był wymieniany u Niemca ma małe luzy w drążku zmiany biegów... ogólnie jest suchy... nie był odpalany ponieważ bylem zainteresowany samym pługiem...:D

411

a jakie ma opony bo na zdjęciach dokładnie nie widać bo są obłocone. tak się zastanawiam i może w marcu podjadę tam i zobaczę jak to wygląda.

412

opony wlasnie mial slabe...

413

panowie ogładalem tego zeteka smile
http://www.allegro.pl/item930021245_cia … t_323.html
No i jezdziłem nim troche po podwórku i mam pytania:
1. te sprzegło z zt323 sa takie same jak w 300/303 czyli na powiettrze i bez niego nie da sie nic zrobic czy jest mechaniczne i tylk wspomagane powietrzem? przy jezdzie na III i tych 4 reduktorach to 1 i 2 normalnie a nim wrzuciłem 3 to ciagnik juz stanąl i dlugop ruszal tak samo z 4.
2. napęd gdy jest wlaczony i przy ruszaniu to kola przednie powinny zamieszac ? tym bardziej ze było to na sniegu no i tyl ciagnal a przod nic nie wiem czy naped ten dziala sprawdzalem na roznych biegach do przodu i do tylu i tego nie zaobserwoawlem.
Wiec teraz nie wiem czy dziala czy nie
3. przekaznik byl caly czas wlaczony na 540 i nie moglem go ani wylaczyc ani dac na 1000. a do tego to jeszcze byl jakis zwichrowany.

414

Trzeba było ostro zachamować jak napęd działa to przednie koła powinny chamować , ewentualnie kręcić się do tyłu , ale jak tył mielił a przód nie to chyba coś zrypane z tym napędem.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

415

Co tu dużo pisać nie kupuj go bo jest w kiepskim stanie.

416

Nie rozumiem dlaczego miały by zacząć krecić się do tyłu?? Jak ostro zachamuje to wszystkie koła powinny stanąć w miejscu jak wryte w końcu ma hamulce na wszystkie koła.

417

Przód przy ruszaniu powinien trochę zerwać ziemię, ale trzeba ostro ruszyć tzn. szybko puścić sprzęgło najlepiej na wysokim biegu.

418

Zbij cenę i go weź. Będziemy mieli o czym gadać.

419

własnie takl robiłem ze na wysokim biegu od razu puszczałem sprzegło i on za cholee nie chciał rwac a przeciez to na sniegu było to powinien tym bardziej. A co do ceny to niechce nic zejśc mówi ze on tyle dał i tyle chce wziąc ja go widze drugi raz na allegro wiec nie ma chyba zainteresiowania.

420

Z Twojego opisu wynika że, albo drobna kosmetyka, albo poważny remont. To kusi a tamto nęci. Tak czy inaczej, jak się na tym sprzęcie nie znasz - nie podchodź do tematu. Pogadaj z ludźmi którzy taki sprzęt mają i taki gość niech się nim przejedzie. Jest martwy sezon, mamy trochę wolnego czasu, wykorzystaj to.