Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
Jeśli sprzęgło, skrzynia biegów, hydraulika, przedni most będą OK, to silnika może nie być, bo to jest prawie najprostsza rzecz w ciągniku.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeśli sprzęgło, skrzynia biegów, hydraulika, przedni most będą OK, to silnika może nie być, bo to jest prawie najprostsza rzecz w ciągniku.
masz racje Dario silnika może nie być, dokupi się oryginał albo jakiś wynalazek. Skrzynia sprzęgło, mosty i hydraulika to jest ważne!!!
Silnik to wcale rzecz nie najprostsza, ale najłatwiej dostępna i dużo tańsza w remoncie niż remont wszystkich pozostałych rzeczy.
Gość był szczery do bólu. Więcej takich- powiedział mi wszystko co już jest na wykończeniu:
- pompa wtryskowa(powiedział że podkręcili jej dawkę bo już jej ostatnie podrygi)
- pompa hydrauliki też już słabiutka
- wspomagacze cieknące
- potężny wyciek z wałka WOM
- sączyło się również z rozdzielacza
- żółwia nie używał ale działa
- przełączania rodzaju pracy podnośnika(siłowa, pływająca) też nie używał ale działa
Ogólnie stwierdziłem, że ten co oglądałem wcześniej za 15 000 był w lepszym stanie niż ten
http://www.allegro.pl/item1016792470.html co o ty fortschricie sądzicie warty tej ceny moim zdaniem to poco go malował jak taki maly przebieg
Moim zdaniem malowany a przy zegarze coś było robione
Powiedzcie mi Panowien czy te boczne osłony silnika to coś się z nimi dzieje(pękają, czy co..) w przewadze ich niema założonych
mocowanie są słabe to raz, dwa czasami trzeba częściej tam zaglądać . mi raz ta blacha wypadła w czasie jazdy i mam zrobione to inaczej to główna przyczyna.
zamierzam zrobić w swoim fortschricie hamulce i nie wiecie może gdzie można dostać okładziny albo całe szczeki będę robił przód i tył ale to samo chyba jest z nie jestem pewien ale w katalogu to wygląda na to samo jak macie jakieś namiary to będę wdzięczny
Nie jest to samo.
a czym sie różni??
diagnozę i naprawę masz opisaną dokładnie na forum razem z fotkami tylko poszukaj ale jak znam życie to u ciebie pojawił się problem taki że nie jest to opisane
Różni się gabarytami.
Wymiarami.
mam takie pytanie możecie u siebie w forszaju 323 redukować biegi bo u mnie zgrzytają co to może być za przyczyna
ten typ tak ma ... by zredukowac musisz w między czasie przegazowac na maxa wtedy w skrzyni wyrównuja się obroty wałków i bieg wchodzi w miare łagodnie
no na maxa to moze nie ale "dostosowac obroty do predkosci"
Proponuje sprzęgło na dwa razy wycisnąć do tego przegazować,i wchodzi jak masło.Niestety to jest brak synchronizacji biegów.
na dwa razy sprzegło to biore za każdym razem i jak sie zmiania 1234 to elegancko wchodzą tylko jak chce sie zredukowac to problem ale poniedzieli spróbuje z tym przegazowaniem
tylko nie przesadzaj z tym przegazowaniem bo znam takiego co tłoki zbierał po asfalcie
Jeżeli przy ruszaniu/przyspieszaniu wszytko gra a przy redukcjach zgrzyta to norma ponieważ nie ma synchronizacji a hamulec wałka głównego skrzyni biegów działa poprawnie. Ja czasami wole traktor w sumie zatrzymać albo właśnie trzeba robić podwójne wysprzęglanie..
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo