521

Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne

Jeśli sprzęgło, skrzynia biegów, hydraulika, przedni most będą OK, to silnika może nie być, bo to jest prawie najprostsza rzecz w ciągniku.

522 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-04-19 23:33:28)

masz racje Dario  silnika może nie być, dokupi się oryginał albo jakiś wynalazek. Skrzynia sprzęgło, mosty i hydraulika to jest ważne!!!

523

Silnik to wcale rzecz nie najprostsza, ale najłatwiej dostępna i dużo tańsza w remoncie niż remont wszystkich pozostałych rzeczy.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

524

Gość był szczery do bólu. Więcej takich- powiedział mi wszystko co już jest na wykończeniu:
- pompa wtryskowa(powiedział że podkręcili jej dawkę bo już jej ostatnie podrygi)
- pompa hydrauliki też już słabiutka
- wspomagacze cieknące
- potężny wyciek z wałka WOM
- sączyło się również z rozdzielacza
- żółwia nie używał ale działa
- przełączania rodzaju pracy podnośnika(siłowa, pływająca) też nie używał ale działa
Ogólnie stwierdziłem, że ten co oglądałem wcześniej za 15 000 był w lepszym stanie niż ten

525

http://www.allegro.pl/item1016792470.html co o ty fortschricie sądzicie warty tej ceny moim zdaniem to poco go malował jak taki maly przebieg

PRZYJECHAŁEM NIM NA KOŁACH Z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO DO FIRLEJA 450KM  W 12 GODZIN

526

Moim zdaniem malowany a przy zegarze coś było robione

Rolnik z powołania:-)

527

Powiedzcie mi Panowien czy te boczne osłony silnika to coś się z nimi dzieje(pękają, czy co..) w przewadze ich niema założonych

528

mocowanie są słabe to raz, dwa czasami trzeba częściej tam zaglądać wink. mi raz ta blacha wypadła w czasie jazdy i mam zrobione to inaczej to główna przyczyna.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

529

zamierzam zrobić w swoim fortschricie hamulce i nie wiecie może gdzie można dostać okładziny albo całe szczeki będę robił przód i tył ale to samo chyba jest z nie jestem pewien ale w katalogu to wygląda na to samo  jak macie jakieś namiary to będę wdzięczny

PRZYJECHAŁEM NIM NA KOŁACH Z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO DO FIRLEJA 450KM  W 12 GODZIN

530

Nie jest to samo.

531

a czym sie różni??

532

diagnozę i naprawę masz opisaną dokładnie na forum razem z fotkami tylko poszukaj ale jak znam życie to u ciebie pojawił się problem taki że nie jest to opisane

533

Różni się gabarytami.

Wymiarami.

534

mam takie pytanie możecie u siebie w forszaju 323 redukować biegi bo u mnie zgrzytają co to może być za przyczyna

535

ten typ tak ma big_smile ... by zredukowac musisz  w między czasie przegazowac na maxa  wtedy w skrzyni  wyrównuja się obroty wałków i bieg wchodzi w miare łagodnie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

536

no na maxa to moze nie ale "dostosowac obroty do predkosci" smile

537

Proponuje sprzęgło na dwa razy wycisnąć do tego przegazować,i wchodzi jak masło.Niestety to jest brak synchronizacji biegów.

538

na dwa razy sprzegło to biore za każdym razem i jak sie zmiania 1234  to elegancko wchodzą tylko jak chce sie zredukowac to problem ale poniedzieli spróbuje z tym przegazowaniem

539

tylko nie przesadzaj z tym przegazowaniem bo znam takiego co tłoki zbierał po asfalcie

540

Jeżeli przy ruszaniu/przyspieszaniu wszytko gra a przy redukcjach zgrzyta to norma ponieważ nie ma synchronizacji a hamulec wałka głównego skrzyni biegów działa poprawnie. Ja czasami wole traktor w sumie zatrzymać albo właśnie trzeba robić podwójne wysprzęglanie..