Odp: Pomocy
U mnie w okolicy gość na na sprzedaż 303 i do tego b 201 całość za 11 koła jak jesteś zainteresowany to daj znać
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » Pomocy
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie w okolicy gość na na sprzedaż 303 i do tego b 201 całość za 11 koła jak jesteś zainteresowany to daj znać
Co do 380 to taki gościu w okolicy go ma i to jest ciągnik nie do zdarcia bo ten gość to nowego case w ciągu roku zajechał ferdka tez często robi a 380 jeździ ale forszaj 303 jest wygodniejszy przynajmniej dla mnie
to zależy od kasy, wuj uprawia 11 ha poczciwym ciapkiem a sąsiad sprzedał parę ha daleko od domu które dostał "razem z zona" i na 8 hektarów kupił sobie zetora 8145, ma jeszcze do tego oczywiście c360 ale skoro woli zetorka niż np pobudować dom to sory...., zresztą co mi do tego
Ja jak kupiłem forsza miałem 5ha i 1ha 25km od domu teraz mam jeszcze 3ha 10km od domu ale podczas pracy we forszu odpoczywam fizycznie i to jest najważniejsze dla mnie, może i mam za wielką maszynę na tą ilośc ziemi i te kilometry do przejechania ale nie zamienię jej na nic innego.
mój sąsiad ma działki na około gospodarstwa, a raczej jedna działkę
Odnośnie przeciągania liny zt323 a Zetor 16145, dwa dni temu przeciągnąłem swoim zt323 Zetora i na ziemi było na równo a na asfalcie przeciagłem Zetora 16145 jak szmate.
Zetor drapał do przodu a ja go wlekłem za sobą poślizg kół miałem tylko przy starcie.
Zetor komplet obciążników z przodu i komplet na jednym kole z tyłu a ja komplet z przodu i żadnych na tylnych kołach a do tego pusty zbiornik paliwa.
Kolega bardzo się zdziwił co potrafi forszaj, cały czas podchodził na luzie do tego bo twierdził że nie mam szans, po przeciąganiu zawiesił głowę i pojechał do domu a teraz jak poruszam temat to się pyta ile jeszcze będę o tym mówił.
Także forszaj górą oczywiście napędy i blokady miałem włączone równo ciągnął na cztery a Zetor skakał jak żaba i tylko czarne długie ślady od opon.
A filmik jest?
Jak dla mnie to powineś koledze piwo postawić, pocieszyć a nie tak puszczać do domu.... przecież mógł sobie coś z rozpaczy zrobić!
Mój forsz wczoraj focha strzelił patrząc na renię, akumulatory sprawne a robił tylko miał, miał.....
Renią na krawacie odciągnąłem go od bron. Dziś sprawdzę rozrusznik, nie wiem jednak czy wybaczy mi tą linkę.
Za dużo cwaniakował żeby na piwo zasłużyc.
A jeśli chodzi o filmik to muszę sprawdzić bo jedna osoba nagrywała ale nie wiem co tam widać bo bali się że pęknie lina i ktoś dostanie, był by dobry dowód.
Mój forsz wczoraj focha strzelił patrząc na renię, akumulatory sprawne a robił tylko miał, miał.....
Renią na krawacie odciągnąłem go od bron. Dziś sprawdzę rozrusznik, nie wiem jednak czy wybaczy mi tą linkę.
A kwarantanna ? Lina ile metrów miała?
Dla pewności ze 6 metrów.
Filmik z przeciągania liny trochę kiepski ale na te chwilę nic więcej nie mogę dodać może za kilka dni teraz brak czasu na szukanie kto nagrywał i czy udostępni.
hehe i dobrze tak cwaniak sie przeliczył co z tego że 6 tłoków jak do niczego
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » Pomocy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo