121

Odp: Tani dostawczak, jaki?

Do busa muszą być C ,jutro ci podam symbole jakie mam 208

Nie muszą być koniecznie. Zależy ile wozisz. Ja mam w t4 C ale dlatego że kupiłem okazyjnie (4szt z felgami za 250zł) kuzyn ma w t4 z przodu normalne a z tyłu C. Na oponie masz napisane ile możesz naładować na nią.

123

to tam że na oponach pisze to wiem   w szkole miałem  dosyc o tym wyłożone  .. ale najbardziej mi chodzi o to    jak jest w praktyce ??  czyli zakładam  zwykłe kapcie od osobówki lece na przeglad (bo muszę )  i czy to na zwykłych kapciach przejdzie ??  i czy jak złapią miśki  to czy nie zwracaja uwagi na to w busach ??  No wiecie   pierwszy raz w domu bus stoi  i lepiej wszystko wiedziec ....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

To chyba nie ma znaczenia na przeglądzie. Tzn ja nigdy nawet nie byłem o to zapytany.

125

Każdy model samochodu ma w homologacji wpisane dopuszczalne rozmiary i nośność opon i niestety do MB w oryginale idą 205/80R14C. Tym bardziej, że do osobówki takich rozmiarów nie robią. Na przeglądzie wszystko może przejść, gliniarz nie każdy zna się na oponach, ale w przypadku jakiejś buby robi się problem.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

126

Marekpe jechałem za fordem transitem i ku mojemu zdziwieniu miał on tylną oś wleczoną ,a nie napędową. A ja zawsze myślałem że transity są tylko tylnonapędowe. Czy też spotkałeś się z takim typem?

127

wojtas kompletnie nie rozumiem twojego podejścia do tematu bo chcesz założyć zwykłe opony do busa i tylko cie interesuje czy przejdzie przegląd i czy policja będzie się czepiać i teraz dochodzimy do sedna sprawy czyli kupiłeś busa żeby wozić nim powietrze czy ładunek bo jak powietrze to możesz założyć zwykłe opony ale jak chcesz wozić ładunek to one wystrzelą i stracisz życie więc jesteś samobójcą czy po prostu lubisz jeździć pustym busem.

128

maksx napisał/a:

Marekpe jechałem za fordem transitem i ku mojemu zdziwieniu miał on tylną oś wleczoną ,a nie napędową. A ja zawsze myślałem że transity są tylko tylnonapędowe. Czy też spotkałeś się z takim typem?

Te stare wszystkie były z napędem na tył, ale teraz szatan wszędzie wpycha swoje łapska i są już transity tylko z przednim napędem,ttylko z tylnym napędem i są 4x4

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

129

szatan smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

130

Dlaczego od razu szatan ?
Niektórym potrzebny samochód z niską podłogą do wożenia towaru po miastach, gdzie drogi są zimą odśnieżane (nie dotyczy Polski). Takie autko ma wygodniejszą skrzynię ładunkową do tego powinno być ekonomiczniejsze od tylno-napędowca. Konkurencja miała to i Ford musiał coś zrobić z fantem posiadania przestarzałego Transita.

131

Dario napisał/a:

Dlaczego od razu szatan ?

Kiedyś dyrektor BMW powiedział, że napęd na przód to wymysł szatana.

132

Dyrektor takiej firmy jak BMW nie jest dla mnie autorytetem big_smile

133

Oj dla mnie jest,poszaleć BMW to sama przyjemność.