101

Odp: Rzepak

Panowie jak rzepaki? pryskał ktoś na dojrzewanie? Mój robi się żółty czas myśleć o oprysku

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

102

rzepaki w miarę dobre... ja swojego nie będę pryskał bo jest równy i dojdzie ładnie... na obrzeżach pola robi się żółtawy a dalej jeszcze zielony

103

u nas pryskają  ... ja z reguły  zawsze pryskałem po 3 lipca .. więc i w tym oku  popryskam w przyszły poniedziałek ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

104

Ja planuję na piątek - sobotę

105

Kminki  już  u  Was  położyli?  Czy  nie  sięją  kminków

106

Jakie choinki? Lato jest przynajmniej w kalendarzu, a Ty o zimie i jakiś choinkach.

107

Witam mam takie pytanie czy na 3 klasie rzepak by urósł i ile by dał z hektara ?

108

na 3 klasie  ja np sieje  .. a ile dasz tyle masz  u nas jak był rok  przy dawkowaniu zawozu masakrycznie dużo  spółdzielnia wyciągała nawet   6t  ale musiał byc rok  a tak to od 2-4 t średnio

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

109

Dario nie udawaj tongue kminku nie znasz ? prawie jak koper...:D
ale u mnie to nie sieją...

110

a jak u was kiedy bedziecie rzepaki kosić?

111

u mnie nie wcześniej jak za dwa tygodnie... albo i za trzy...

112

U mnie jeszcze żniw anie nie widać ani nie słychać..

113

u nas jęczmiona skonczą  za kilka dni i stawiam że pierwsze rzepaki poleca po 10  ... bo tak by wypadało u co niektórych  jak widze ... ja swojego  gdzieś około 13-15 jak się pogoda nie zmieni ...

114

U mnie wczoraj pierwsze rzepaki ściągneli z pól (na przepałach). Plon mizerny, ziarno mniejsze od maku. Ja we wtorek zdesykowałem 10 ha. 5 ha jeszcze czeka na desykacje - za zielony.

115

Witam.
W czwartek psikałem na dojrzewanie, także w przyszłym tygodniu będzie chwila prawdy.
Ogólnie lipa. Zobaczymy ile będzie na przyczepie.
Pozdrawiam.

116

cena  w skupie  Podmiot Syców ...  2200zł\t

117

U nas 1980zł/t troszkę mało bo wydajność średnia 2 T

118

u nas do 2 t ...   ja nadal czekam .. bo na przestrzeni  3 dni cena urosła o 200zł ...

119

Nie wiem czy to się sprawdzi ale cena rzepaku będzie rosła a zimą dojdzie do 3 tyś ? Pasowało by przetrzymać go ,tylko żeby było gdzie.

120

postaw silos jak sprawdzi ci się prognoza to silos masz gratis i jeszcze na dobre auto zostanie