Odp: Rzepak
Panowie jak rzepaki? pryskał ktoś na dojrzewanie? Mój robi się żółty czas myśleć o oprysku
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie jak rzepaki? pryskał ktoś na dojrzewanie? Mój robi się żółty czas myśleć o oprysku
rzepaki w miarę dobre... ja swojego nie będę pryskał bo jest równy i dojdzie ładnie... na obrzeżach pola robi się żółtawy a dalej jeszcze zielony
u nas pryskają ... ja z reguły zawsze pryskałem po 3 lipca .. więc i w tym oku popryskam w przyszły poniedziałek ...
Ja planuję na piątek - sobotę
Kminki już u Was położyli? Czy nie sięją kminków
Jakie choinki? Lato jest przynajmniej w kalendarzu, a Ty o zimie i jakiś choinkach.
Witam mam takie pytanie czy na 3 klasie rzepak by urósł i ile by dał z hektara ?
na 3 klasie ja np sieje .. a ile dasz tyle masz u nas jak był rok przy dawkowaniu zawozu masakrycznie dużo spółdzielnia wyciągała nawet 6t ale musiał byc rok a tak to od 2-4 t średnio
Dario nie udawaj kminku nie znasz ? prawie jak koper...:D
ale u mnie to nie sieją...
a jak u was kiedy bedziecie rzepaki kosić?
u mnie nie wcześniej jak za dwa tygodnie... albo i za trzy...
U mnie jeszcze żniw anie nie widać ani nie słychać..
u nas jęczmiona skonczą za kilka dni i stawiam że pierwsze rzepaki poleca po 10 ... bo tak by wypadało u co niektórych jak widze ... ja swojego gdzieś około 13-15 jak się pogoda nie zmieni ...
U mnie wczoraj pierwsze rzepaki ściągneli z pól (na przepałach). Plon mizerny, ziarno mniejsze od maku. Ja we wtorek zdesykowałem 10 ha. 5 ha jeszcze czeka na desykacje - za zielony.
Witam.
W czwartek psikałem na dojrzewanie, także w przyszłym tygodniu będzie chwila prawdy.
Ogólnie lipa. Zobaczymy ile będzie na przyczepie.
Pozdrawiam.
cena w skupie Podmiot Syców ... 2200zł\t
U nas 1980zł/t troszkę mało bo wydajność średnia 2 T
u nas do 2 t ... ja nadal czekam .. bo na przestrzeni 3 dni cena urosła o 200zł ...
Nie wiem czy to się sprawdzi ale cena rzepaku będzie rosła a zimą dojdzie do 3 tyś ? Pasowało by przetrzymać go ,tylko żeby było gdzie.
postaw silos jak sprawdzi ci się prognoza to silos masz gratis i jeszcze na dobre auto zostanie
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo