Odp: Żniwa 2011.
U mnie 2-3 wymłóciło kilka poletek jęczmienia zimowego przedwczoraj .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2011.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie 2-3 wymłóciło kilka poletek jęczmienia zimowego przedwczoraj .
A ja w tym roku jak nigdy chyba zacznę od jęczmienia jarego a rzepak pójdzie jako ostatni , ale się porobiło :nie_wiem:
u nas też jęczmiona kosza a rzepaki stoją ...
witam panów po pierwszym koszeniu rzepaku. U nas ma to się tak: rzepak na słabszej ziemi skosiliśmy dzisiaj i z 1,4 ha było 3.2t , cena wyszła po 1988zł/t wilg 8% godz 15. reszta musi poczekać bo za wilgotny by był.
wczoraj kosiłem rzepak wilgotność 7,5% zanieczyszczenie poniżej 2% cena 2035 wydajność ok 3,300 z hektara
Chyba można pogratulować dość dobrego wyniku !
o ile pogoda pozwoli to dziś zacznę rzepak - jako jeden z pierwszych u mnie w okolicy
Ale Czesiowi brat załatwił pogodę u swojego Szefa nie każdy ma takie wejścia
jedno pole już poszło. Średnio 4,3t z hektara
Sąsiad wczoraj młócił jęczmień ozimy, dzisiaj ruszą rzepaki z pokosu.
Pogodę zapowiadają nie ciekawą więc ja w tym tygodniu raczej nie ruszę.
Jeszcze lepiej :stu:
Panowie pogoda robi się ładna . Smarować łożyska i w pole . U mnie żniwa gdzieś za dwa tugodnie dopiero
ja wczoraj walnełem 15 ha rzepaku a dziś tylko 4 ... bo już sie rzepaki kończą .. jak pogoda pozwoli to w tym tygodniu już pszenice kosze ..
cena 2tys \t .... wilgotnośc od 7-9% średnia z ha to jest 2.1t ... i wiecej nie będzie w naszych okolicach ...
U mnie już rzepaki ruszyły, ale średnio z hektara jak ktoś wyciągnie 300 kg to jest bardzo dobrze...
rzepak bez oprysku 7,6wilgotności po 2.5 tony z hektara próbowałem dziś pszenice i żyto niestety jeszcze poczekamy dużo zielonych kłosów i na dodatek popadało.
Dziś zacząłem i dziś skończyłem rzepak Średnia wyszła równo 4.3t / ha wilgotność 8-10%
misiek przy tych wydajnościach i cenie to wam fortschritt nie będzie potrzebny tylko jelenie zielone
U mnie wczoraj pierwszy hektarek jęczmienia zszedł z pola. 512 daje radę. Oby tak dalej. W tej chwili pada, ale na pszenicę to jeszcze 10-14 dni trzeba poczekać.
Ja miałem w sobotę żyto kosić i opadało dziś też miałem kosić i znów zaczyna padać h*j by strzelił taką pogodę jak deszcz jest potrzebny to go nie ma a jak nie potrzeby to jest go za dużo
w moich stronach tylko jeden zaczął wczoraj kosić rzepak... dziś trochę bo już pada... jęczmienie też trochę pozaczynane...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2011.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo