21

Odp: Żniwa 2011.

U mnie 2-3 wymłóciło kilka poletek jęczmienia zimowego przedwczoraj .

22

A ja w tym roku jak nigdy chyba zacznę od jęczmienia jarego a rzepak pójdzie jako ostatni , ale się porobiło :nie_wiem:

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

23

u nas też jęczmiona  kosza a rzepaki stoją ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

24

witam panów po pierwszym koszeniu rzepaku. U nas ma to się tak: rzepak na słabszej ziemi skosiliśmy dzisiaj i z 1,4 ha było 3.2t , cena wyszła po 1988zł/t wilg 8% godz 15.   reszta musi poczekać bo za wilgotny by był.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

25

wczoraj kosiłem rzepak wilgotność 7,5% zanieczyszczenie poniżej 2% cena 2035 wydajność ok 3,300 z hektara

26

Chyba można pogratulować dość dobrego wyniku ! wink

27

o ile pogoda pozwoli to dziś zacznę rzepak - jako jeden z pierwszych u mnie w okolicy

28

Ale Czesiowi brat załatwił pogodę u swojego Szefa big_smile nie każdy ma takie wejścia big_smile big_smile big_smile

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

29

jedno pole już poszło. Średnio 4,3t z hektara smile

30

Sąsiad wczoraj młócił jęczmień ozimy, dzisiaj ruszą rzepaki z pokosu.
Pogodę zapowiadają nie ciekawą więc ja w tym tygodniu raczej nie ruszę.

31

Jeszcze lepiej :stu: tongue

32

Panowie  pogoda  robi  się  ładna .  Smarować  łożyska  i  w  pole  .  U  mnie  żniwa  gdzieś  za  dwa  tugodnie  dopiero

33

ja wczoraj walnełem 15 ha rzepaku a dziś tylko 4 ...  bo już sie rzepaki kończą ..  jak pogoda pozwoli to w tym tygodniu już pszenice kosze ..   
cena 2tys \t    .... wilgotnośc od 7-9% średnia z ha to jest 2.1t ...   i wiecej nie będzie w naszych okolicach ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

34

U mnie już rzepaki ruszyły, ale średnio z hektara jak ktoś wyciągnie 300 kg to jest bardzo dobrze...

35

rzepak bez oprysku 7,6wilgotności  po 2.5 tony z hektara próbowałem dziś pszenice i żyto niestety jeszcze poczekamy dużo zielonych kłosów i na dodatek popadało.

Leszek   dla kolegów'

36

Dziś zacząłem i dziś skończyłem rzepak smile Średnia wyszła równo 4.3t / ha wilgotność 8-10%

37

misiek przy tych wydajnościach i cenie to wam fortschritt nie będzie potrzebny tylko jelenie zielone

38

U mnie wczoraj pierwszy hektarek jęczmienia zszedł z pola. 512 daje radę. Oby tak dalej. W tej chwili pada, ale na pszenicę to jeszcze 10-14 dni trzeba poczekać.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

39

Ja miałem w sobotę żyto kosić i opadało dziś też miałem kosić i znów zaczyna padać h*j by strzelił taką pogodę jak deszcz jest potrzebny to go nie ma a jak nie potrzeby to jest go za dużo

40

w moich stronach tylko jeden zaczął wczoraj kosić rzepak... dziś trochę bo już pada... jęczmienie też trochę pozaczynane...