141

Odp: co robicie z silnikiem w czasie zimy

Może masz nieoryginalny wyłącznik, albo kable od świecy i rozrusznika razem podłączone pod jeden styk. Sprawdź jeszcze czy w drugą stronę da się przekręcić. Bo powinna być pozycja oznaczana niekiedy jako 3 i na niej jest tylko świeca, jest to chyba zrobione dla ludzi co nie mają wyczucia w ręce wink

142

Wiem że cała instalacja jest pokiełbaszona, elektryk z bożej łaski robił ja u poprzedniego właściciela 3 dni i tak pokombinował ze zamiast wentylatora to każdego halogena pod inny wyłącznik podpia,  a kierunkowskazy odwrotnie tak ze chcąc włączyć lewy to trzeba przekręcić w prawo. nic mnie już nie zdziwi w tej kwestii

Rolnik z powołania:-)

143

To ja jestem pokiełbaszony bo wszystko działa tylko jak się ma łapska a nie delikatne raczki to się nie zauważy pozycji "1"  czyli grzania świec :stu: :stu::red::red: ale wstyd

Rolnik z powołania:-)

144

Pajej trzeba pytac jak jest o co i lepiej poznac smutną prawdę niż życ w nieświadomości a to jest żaden wstyd.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

145

Pajej napisał/a:

... jak się ma łapska a nie delikatne raczki to się nie zauważy pozycji "1"  czyli grzania świec ...

Dla takich jak Ty o delikatnych rękach kowala jest pozycja 3, w drugą stronę od  0, na niej tylko świeca się włącza smile

146

delikatne łapska kowala....hehehehhe dobre

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

147

Witam.
Panowie chciałbym zamontować świece żarowe przy ferdku na każdy wtrysk ale nie wiem jak sie do tego zabrac  i czy on ma w głowicy jakięs dziury oryginalne żeby ta swiecę tam wkręcić??

148

Witam niedawno próbowałem forsza za pomocą  plaka  odpalić , wcale  nie reagował hmm Temp. 6 na +  i  Dopiero za 3 razem .  Za to jak  na szosie  posypał iskrami z tłumika  to ojciec z  kilometra widział smile

Panowie jak ta odpalarka  wygląda ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

149

Radek ale ja nie rozumiem po co to chcesz zrobić?
Ja mam MF 255 pali przy -16 praktycznie bez problemów kreci około 2 sekundy i chodzi. po powiedzmy 2 miesiącach stania, bez podładowywania aku......
Jak ci nie pali to zamiast robić nowe dziury poszukaj dziury w całym, bo przez te dziury uciekają Ci pieniądze ( pierścienie, pompa, bądź poprostu ta świeca co ją masz jest do dupy....)

150

Może opalarka ? big_smile
http://allegro.pl/opalarka-elektrycza-b … 11136.html mam taką tylko że niebieską. Przydaje się czasem.

151

Jak zwał  tak zwał aby  forsza  ruszyło :walka:  Dzięki Scorpion :beer:

152

Ostatnio to i passata odpalałem nią bo świece padły.

153

To po jakim czasie forsza można można ruszyć i  przy jakim  mrozie ?
No  fakt  w astrze padł bezpiecznik od  świecy to  na prawdę  koszmar  było ją odpalić przy plusowej temp. :uuuu:

154

Przy mrozach ciepła woda, opalarka w nos, nigdy nie sprawdzałem ile to grzanie trwa.

155

Ciepła woda odpada  zalany płynem jest . Tak więc  prędzej grzałkę zamontujemy smile

156

moze nad  zaplonem popracuj troche

157

Na razie zostanie jak jest sad. Nie rozdwoimy się i szukam  szybkiego sposobu na razie . Wiem że prawdopodobnie wtryski i pompa  siadają ale na razie  musi po prostu to poczekać  . hmm

158

zamontuj w układ grzałkę i zapomnisz o innych wynalazkach

159

Grzałka tak wiem ,  mam w  mtz pół godzinki nawet  mniej i pali jak by było  + 30  na zewnątrz  garażu ,  nawet  nie zakopci   ale najlepiej jak  jest  najbliżej  bloku a  tam  kurde  mało miejsca przy  forszu hmm

160 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2011-12-20 21:53:29)

jeżeli masz problemy przy temperaturze około 0  to masz coś nie tak. ja forsza palę bez świecy bo nie mam i przy takiej temperaturze kręcę około 6-7 sekund i silnik chodzi. a kiedy miałem lekko przestawiony zapłon tak nie było, było żałośnie szkoda akumulatorów.
opalarką odpalałem 1,9tdi 2,5D, przykładasz do kolektora ssącego ( tylko żeby nie wciągneło) włączasz i kręcisz. Ale forsz ma ponad 5 litrów masa powietrza jest 2 razy większa proponuję przytknąć do kolektora podgrzać z 5 minut i wtedy próbować
http://www.youtube.com/watch?v=XzJxIMpdGTY