Odp: co robicie z silnikiem w czasie zimy
opalarka OK ale lepsza grzałka (rzadnych samostartów ja rozwaliłem tym silnik)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » co robicie z silnikiem w czasie zimy
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
opalarka OK ale lepsza grzałka (rzadnych samostartów ja rozwaliłem tym silnik)
Dokładnie, najszybciej i najtaniej sprawdzisz zapłon. Ja miałem tak że w dodatnią temp. nie było problemu, ale wystaczyło minus 3 i już nie palił. Przestawiłem zapłon tylko o pół odległości między kreskami i różnica była naprawdę duża. Jeśli chodzi o zapalanie w plusie to ja ostatnio bawiłem się tym jak bylo ciepło, i raz przystawiłemna maxa w przód a raz opóźniłem mu całkiem i w zapalaniu nie było różnicy tylko przy wyższych obrotach inaczej się wkręcał lub nie wkręcał.jeśli chodzi o grzałki zrobiłem z grzałki od boilerai króćców do centralnego ogrzewania,koszt ok 30zł no i 1500watt tylko leży do niczego nie założona.
Możliwe że coś z momentem wtrysku bo ciężko łapie tzn. puszcza dym a nie odpala tylko tak przerywa łapie , łapie coraz bardziej jak by chciał a nie mógł i w końcu zaczyna odpalać ale to nie ten wątek
Najprościej , najszybciej i najtaniej wychodzi opalarka. Wsadzam w kolektor włączam i od razu kręcę pali od razu.
Panowie byłem dziś w Grene po prezent dla małego brakujące maszyny do kolekcji i pokazywał mi uniwersalia grzałkę, która sie montuje na wąż cena cos koło 95 zł. fajna sprawa myślę, że komuś, kto musi często odpalać forszaja przydałaby się zimę
Jeśli chodzi o grzałki, to w grę raczej wchodzą tylko takie zamienniki, bo oryginalne grzałki są dość drogie.
Najprościej , najszybciej i najtaniej wychodzi opalarka. Wsadzam w kolektor włączam i od razu kręcę pali od razu.
Tak też robim, -20 i nie mam problemu,jest to idealne. W inny sposób gazety w płomieniach przytrzymać u rury ssącej i też pali.:smiley::smiley::smiley:
dobra bedzie ta opalarka?? http://allegro.pl/opalarka-2000w-4-dysz … 44040.html
dobra 2000w to już trochę mocy ma
Słuchajcie nawet wystarczy taka co ma 600 W osobiście kiedys kupiłem w Netto za 35 zł. i też wystarcza jak cos to trochę dłuzej ptrzymasz i będzie OK. Na ile ja trzeba trzymać minutę i silnik juz pracuje.
opalarkę stosuję już trzecią zimę super sprawa tanio prosto i niezawodnie
Każda opalarka będzie dobra żeby tylko grzała
Ja mam 600W i jest OK,kiedy jest wielkie zamrożenie,tak przytrzymam 1 minutę i pali.
To gorące powietrze jest dla diesla idealne.
Kiedy jest powietrza w układzie paliwowym,tak silnik uruchamia się na środek do czysczenia hamulcow natryskany do rury ssącej,pak ma obrotki jak helikopter:lol::lol::lol::smiley:
oryginalne swiece już padły a zapalanie opalarka jest dość uciazliwe bo trzeba zdejmować przewod laczacy filtr powietrza z kolektorem. co myslicie o zamontowaniu 2 swiec żarowych od c330 jedna wiadomo za mało ale dwie czy 4 powinny dac radę
a nie lepiej kupić oryginalną ? i zrobić tak jak być powinno
a podgrzanie płynu? ja kupiłem se do ruska taką grzałkę i jest miodzio, pali jak letem a i przez to szybciej ogrzewanie szybciej już dmucha na ciepło
tylko grzałke trzeba podłaczyc z godzinke wcześniej
pół godziny wystarczy
najlepsza jest świeca od trabanta
najleprza oryginalna płomieniówka ,u mnie nawet jak jest -25 pali bez problemu a musze odpalać bo mam odśnierzanie w gminie
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » co robicie z silnikiem w czasie zimy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo