161

Odp: co robicie z silnikiem w czasie zimy

opalarka OK ale lepsza grzałka (rzadnych samostartów ja rozwaliłem tym silnik)

162

Dokładnie, najszybciej i najtaniej sprawdzisz zapłon. Ja miałem tak że w dodatnią temp. nie było problemu, ale wystaczyło minus 3 i już nie palił. Przestawiłem zapłon tylko o pół odległości między kreskami i różnica była naprawdę duża. Jeśli chodzi o zapalanie w plusie to ja ostatnio bawiłem się tym jak bylo ciepło, i raz przystawiłemna maxa w przód a raz opóźniłem mu całkiem i w zapalaniu nie było różnicy tylko przy wyższych obrotach inaczej się wkręcał lub nie wkręcał.jeśli chodzi o grzałki zrobiłem z grzałki od boilerai króćców do centralnego ogrzewania,koszt ok 30zł no i 1500watt wink tylko leży do niczego nie założona.

163 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2011-12-20 23:33:31)

Możliwe że coś z momentem  wtrysku bo  ciężko łapie tzn. puszcza dym a  nie odpala tylko  tak przerywa łapie , łapie  coraz  bardziej  jak by chciał a nie mógł i w końcu zaczyna odpalać  ale to nie ten wątek smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

164

Najprościej , najszybciej i najtaniej wychodzi opalarka. Wsadzam w kolektor włączam i od razu kręcę pali od razu.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

165 Ostatnio edytowany przez Pietia (2011-12-21 13:26:51)

Panowie byłem dziś w Grene po prezent dla małego brakujące maszyny do kolekcji i pokazywał mi uniwersalia grzałkę, która sie montuje na wąż cena cos koło 95 zł. fajna sprawa myślę, że komuś, kto musi często odpalać forszaja przydałaby się zimę

166

Jeśli chodzi o grzałki, to w grę raczej wchodzą tylko takie zamienniki, bo oryginalne grzałki są dość drogie.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

167

Piotrfire napisał/a:

Najprościej , najszybciej i najtaniej wychodzi opalarka. Wsadzam w kolektor włączam i od razu kręcę pali od razu.

Tak też robim, -20 i nie mam problemu,jest to idealne. W inny sposób gazety w płomieniach przytrzymać u rury ssącej i też pali.:smiley::smiley::smiley:

168

dobra bedzie ta opalarka?? http://allegro.pl/opalarka-2000w-4-dysz … 44040.html

169

dobra 2000w to już trochę mocy ma

170 Ostatnio edytowany przez Pietia (2011-12-21 16:38:12)

Słuchajcie nawet wystarczy taka co ma 600 W osobiście kiedys kupiłem w Netto za 35 zł. i też wystarcza jak cos to trochę dłuzej ptrzymasz i będzie OK. Na ile ja trzeba trzymać minutę i silnik juz pracuje.

171

opalarkę stosuję już trzecią zimę super sprawa tanio prosto i niezawodnie

172

Każda opalarka będzie dobra żeby tylko grzała

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

173

Ja mam 600W i jest OK,kiedy jest wielkie zamrożenie,tak przytrzymam 1 minutę i pali.
To gorące powietrze jest dla diesla idealne.

Kiedy jest powietrza w układzie paliwowym,tak silnik uruchamia się na środek do czysczenia hamulcow natryskany do rury ssącej,pak ma obrotki jak helikopter:lol::lol::lol::smiley:

174

oryginalne swiece już padły a zapalanie opalarka jest dość uciazliwe bo trzeba zdejmować przewod laczacy filtr powietrza z kolektorem. co myslicie o zamontowaniu 2 swiec żarowych od c330 jedna wiadomo za mało ale dwie czy 4 powinny dac radę

Rolnik z powołania:-)

175

a nie lepiej kupić oryginalną ? i zrobić tak jak być powinno

176

a podgrzanie płynu? ja kupiłem se do ruska taką grzałkę i jest miodzio, pali jak letem a i przez to szybciej ogrzewanie szybciej już dmucha na ciepło smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

177

tylko grzałke trzeba podłaczyc z godzinke wcześniej

Rolnik z powołania:-)

178

pół godziny wystarczy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

179

najlepsza jest świeca od trabanta big_smile

180

najleprza oryginalna płomieniówka ,u mnie nawet jak jest -25 pali bez problemu a musze odpalać bo mam odśnierzanie w gminie

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży