Odp: Prasy rolujące
myślałem o tym ale wiadomo jak to jest .. a u nas nikt praktycnzie nie robi usług bo u siebie ma kupa roboty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Prasy » Prasy rolujące
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
myślałem o tym ale wiadomo jak to jest .. a u nas nikt praktycnzie nie robi usług bo u siebie ma kupa roboty
Wojtas pisałem CI wczesniej ze z tych pras na fotach to jak dla mnie NEW-HOLLAND i myśle że dla ciebie chyba tez przypasuje na ten areal co masz i jesze innym uslugę zrobisz
helmut kup se nową prasę za 120 tysi ustaw na komoże220 atmosfer na docisku i sprubu wyrażasz opinie nawet nie prasując jak zribisz w sezonie 4500 kulek to pogadamy ajak kupisz trupa za dyche to abyś sobie tylko zrobił i tej wagi na pewno co ja nie osiągniesz
koseś a te kulki po 600 kg to robi firma obok mnie co ma 15tyś ha wszystkie kostki wielko gabarytowe krone w ubiegłym sezonie stały a robili tylko te bele prasa firma jakaś nieznana 2 sztuki na próbe kupili ale mocy potrzebują ciągały dżony po 200 kucy
helmut kup se nową prasę za 120 tysi ustaw na komoże220 atmosfer na docisku i sprubu wyrażasz opinie nawet nie prasując jak zribisz w sezonie 4500 kulek to pogadamy ajak kupisz trupa za dyche to abyś sobie tylko zrobił i tej wagi na pewno co ja nie osiągniesz
No tak, prasa za 23 koła nie dorówna twojej za 120 No i moja starsza o te 15 lat
Ale cóż z tego że Twoja kosztowała i młoda, skoro Jelenie z 95 roku zbijają belki tak, że widły nie wchodzą, a rolka nadal waży tylko 160kg
Helmut uzupełnij proszę swój profil żebyśmy wiedzieli coś o sobie
helmut 160 to byle trupem zrobisz walcowa 120 jest cięższa ale najpierw kup sobie prase i naucz się prasować i będziesz hwalił się swoimi osiągnięciami jak zuzyjesz z 20 kilometrów siatki albo ze sto sznurka
panowie ja o krowie wy o mleku .......
masakra .. się pytam bo nie moge znależc żadnych informacji na ten temat w necie ...
jest do kupienia sipma z263 za 4 tys ... miał ktoś z tym stycznośc ? czy nie ? jest tez ten JD410 za 6.5 tys i nie ma że niżej .. więc się spokojnie pytam, czy ta simpa bez żucania kur***i prasuje czy nie ? bo ja oglądałem i wygląda na prostą bez żadnej elektroniki na 2 węże hydrauliki ... jeśli sprasuje mi ze 2 lata po 20 ha to jak będize szedł ten interes to nawet nie bedzie mi puźniej szkoda jak bym musiał oddac ją na złom .. koleś mówił że prasował nią po 7 ha łąk co roku i 10 słomy .... ciągał C360 .... warte czy lepiej wybic se młotkiem pomysł ?
Znam kolesia co robi co roku sianokiszonkę siano i słomę dla 40 krów. Wszystko starą sipmą i MTZem. Byłem u niego jak robił sianokiszonkę, widziałem gotową-bardzo ładna, problem tylko mówił polega na tym, że siano na kiszonkę zwinięte nie może za długo czekać na owinięcie, bo bela się zniekształci i ciężko owijarką owijać. Poza tym szło, sam zamierzam zainwestować na przyszły rok w coś takiego i jakaś owijarkę i robić sianokiszonkę dla zwierzaków.
gadałem z 2 pracownikami z PGRów i muwili że nawet nawet .. 2 prasami co roku zwijami po 200 ha ... więc hcyba tragedi nie ma . ? za te pieniądze
Mi parę lat do tyłu prasował taką sipmom to bele ledwo trzydziestka na przyczepę ładowałem.Gościu ma ją do dziś i prasuję niom wszystko co się da .
Ona ma docisk sprężynowy, a szczerze mówiąc to gdzie się nie pytałem to odradzali mi kupno... mówili: jeśli sianokiszonka to tylko docisk hydrauliczny; ale sam nie wiem jak by się to udawało
Wojtas jak nie kupisz to się nie przekonasz , ja robiłem walcową bez zamków nie bardzo mi ona przypadła do gustu .
helmut 160 to byle trupem zrobisz walcowa 120 jest cięższa ale najpierw kup sobie prase i naucz się prasować i będziesz hwalił się swoimi osiągnięciami jak zuzyjesz z 20 kilometrów siatki albo ze sto sznurka
Jeśli pasowa John Deer'a to trup, a robi bele jak lalki, które w wymiarze 125x130 ważą ~ 150kG, to ja już Cię nie rozumiem
A jeśli byle jaką prasą walcową, pasową czy łańcuchową przebijesz wynik 160 z suchej słomy, to jesteś moim mistrzem
Szkoda się unosić, bo na takim poziomie to ta rozmowa nie ma sensu. Bo nawet gdy zrobię milion rolek to ich masa się nie zmieni. No i wpływ umiejętności operatora też nie pomoże, bo jedyne co robię to wciskam sprzęgło i otwieram klapę. No ale przecież praktyka czyni mistrza, może po kilku latach wreszcie nauczę się jak porządnie dognieść rolkę
Sebastian: fakt, jeśli nie ma zamków, a rozdzielacz nie jest pierwszej młodości, praca jest uciążliwa, pewnie poprzez ciągle uchylającą się klapę
wojtas: prawda jest taka, że jeśli nie robisz gigantycznej ilości rolek, to każda przyzwoita prasa da radę to pokonać. A rację ma Sebastian: póki nie kupisz, nie przekonasz się.
panowie co wam ta siano kiszonka po głowach chodzi ?? ja żadnej nie mam zamiaru robic nawet za milion lat .. jedynie słoma i siano to mi to koła dupy lata chodzi mi o to żeby to było proste a z tego co widziałem to tak jest i chyba to wezme .. jak koleś to przy mnie zaczepi do ciągnika i włączy .. bo kota w worku nie kupuję ...
o panowie pytanie za 1000 punktów skąd wiadomo ze pasy sa wyciągnięte? albo ze sa do wymiany ? wiadomo jak poszczepane albo naderwane to wymiana . ale czy sa jakies wymiary graniczne?:nie_wiem:
Czyli wybór padł na Sipmę 263 czy Jelenia 410? Jak zrobisz przegląd u właściciela i wszystko zagra, to trochę oględzin i w pole. Ludzie kupują, włożą trochę wysiłku i pracują. Jestem pewien, że od razu jej na złom nie oddasz - tylko posłuży parę lat, a może i więcej.
Oczywiście nie namawiam do kupna jakiejkolwiek, bo to tylko i wyłącznie Twoja wola.
Pozdrawiam
nie wiem jeszcze ale prawdopodobnie bedzie to sipma .. musze znac pare zagadnien i zbijac z ceny .. jak zejde to kupuje.. niech się dizeje co chce .. zwoją forszajową sprzedałem za 4 tys ... to co mnie to bedzie kosztowało ..
Hlelmut ty mieszkasz w tych Sławęcicach koło Góry tak z ciekawości
Wojtas Ludzie są da razy szczęśliwi jak kupują i jak potem mogą to jeszcze sprzedać
Słuchajcie po co straszycie chłopaka jesli możecie udzielić mu kilku prostych rad odnośnie kupna tak zróbcie on chce tylko zwijać słomę i tylko tyle. Ja jestem zielony z tego zakresu ale u nas ma jeden ma tylko Sipme zaczynał od tej pasowej do najnowszej to chyb a takie złe to nie jest
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Prasy » Prasy rolujące
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo