Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Ale jaja tymi jajkami na świeta - 0.70- 1 zł szt -Dolny Śląsk- kury ocipiały albo u rzędnicy w Brukseli ????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale jaja tymi jajkami na świeta - 0.70- 1 zł szt -Dolny Śląsk- kury ocipiały albo u rzędnicy w Brukseli ????
A moze kurnikarze maja wysokie koszty i sie szanuja???Licza ceny klatek,pasz i transport.
tyle lat nikomu klatki nie przeszkadzały . to teraz zaczeły . ogórki mało zakrzywione a papryka za mało kolorowa .. ta unia nas w dupę rąbie a kraj się cieszy .. paranoja .. nie dalej jak pół roku temu jajko kosztowało 30-40gr... całe szczescie że jeste sprzedającym .. co prawda małe ilości ale zawsze coś ..
Czyli wiekszosc z nas bedzie zadowolona,bo za zboze m.in.dzieki temu dostaniemy wiecej,a nie stagnacja,ze ceny zboza stoja w miejscu przez szereg lat.
Tylko zauważcie kto trzepie kasę na klatkach??? nie wspomnę o elektrowniach wiatrowych.Ekologia fajna tylko czemu jedno państwo zarabia a reszta płaci???
Kazdy z nas moze kupic elektrownie wiatrowa.Firma Vestas moze odsprzedac jeden ze swoich wiatrakow.Dzienny zarobek 20 tys zl-srednio.Nie pamietam dokladnie jaki koszt(ale kilka mln euro).Moj kolega pracuje na wiatrakach.Programuje,serwisuje,jest w tym dobry.Moze zalozymu spoldzielnie,tak jak w przypadku WOSP.Moze sie udac!!!!!!!
jest kilka nascie sztuk vestasów koło miejscowości zagrodno .. potężne maszynki .. tylko mieszkamy w chorym kraju i cieżko tu co kolwiek zrobic .. ale wątek jest o czym innym
Wojtas pisze prawdę im sie w Brukseli po...ło w tych urzędniczych glowach i wymyślają cuda na kiju aby rolnicy się nie nudzili a firmy sprzedawaly nowy złom który za 2 lub 5 lat pójdzie na złom a jaja w górę- takie to sobie robią jaja ale Brukseli z hodowców niosek
Wczoraj sprzedalem pszenicę - konsumpcja 900 , paszowa 860 , jęczmień 800
Już wysoko a co dalej ? burak czerwony do hurtu 0 60 gr 1kg cena atrakcyjna ale po świetach poleci w dół ziemniak 0 30gr Zorak pisał że Osadkowski nie sprzedaje sadzeniaka Wręcz przeciwnie 120 zł 100kg!!!
Ciekawe jak tam moje ziemnioki w kopczyku przeleżały trzeba zobaczyć :hmmm:
Ja już wsadziłem całe 10 arów.
Zorak pisał że Osadkowski nie sprzedaje sadzeniaka Wręcz przeciwnie 120 zł 100kg!!!
Jak pytałem tydzień czy 2 wstecz to w Złotoryi nie mieli i mówili że nie będą sprowadzać.
Ale nie Osadkowski !!! - a z czego by biedak żył ? a nawiasem 120 zl to tanio nie jest ?
Po ile u was pszenica konsumpcyjna bo u mnie po 1000zł+vat.
chyb żartujesz?
Bardzo możliwe ja czekałem i się chyba doczekałem podwyżki . U mnie przy opadaniu ok160 jest 88+ vat to w lubelskim zawsze niższa cena niż w centrum czy w zachodniopomorskim.
850 + vat
Jak ktoś od czasu do czasu jeszcze przywiezie jakieś zboże ,to po co mają ceny podnosić? Ale myśle że będzie inaczej, jeszcze pójdzie trochę w górę, ale na więcej jak do950 to u mnie nie marzę...
A jak sie kształtuja ceny środków ochrony roślin w waszych rejonach ?
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo