Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » większy rozmiar kół- wszystkich
a ja myślałem że to przeróbka zt 323 . A czy ten rozmiar kół pasuje do zt 323
po ierwsze czemu on ma wajchę biegów z boku ? i widac ma taką małą dźwigienkę na podłodze ? co to półbieg bez powietrza ? albo wałek ? jak yślicie ?
A czy ten rozmiar kół pasuje do zt 323
Nie nie pasuje do żadnego ZT, ale ten temat jest dokładnie opisany w wątku KOŁA i zapraszam do lektóry.
jak yślicie ?
Stawiam na wybierak od grup, a z lewej strony fotela wybierak biegów, ale to tylko moje podejrzenia.
jak tam się sieje na nowych kołach ??
super mniejsze wgłebienia za ciagnikiem nie wspominajac ze trudnie sie zakopac ale jak sie chce zaorac jezioro to sie i wpakowałem ale wyciagneło mnie manity 70 koni z napendem na 4
jestem zadowolony z zakupu
a czy do zt 323 jest jakiś dogdny rozmiar koł - wszystkich ??
Tak fabryczne Przód 16-20 i tył 18,4-34. Każda opona ma szerszy zamiennik o takim samym obwodzie toczenia, ale zamienniki mają to do siebie, że są w zasadzie radialne i produkowane przez producentów z górskiej półki takich jak Continental, Pirelli co sprawia, że ceny oscylują w granicach 5-6 tysięcy za oponę tylną.
ale chodzi mi o opony żeby powiększyły prześwit w zt 323 i nie były za nardzo szerokie i żebynie zmieniać felg
Nie ma takiej opcji, bo 18,4-34 jest najwyższym profilem, a 20,8-34 nie spotkałem w praktyce, chociaż podobno są. Wtedy do nich dobrać coś koło 14,9-24 na przód, ale bez zmiany przednich felg się nie obędzie, bo wsadzenie czegoś większego na 20 będzie bardzo kosztowne. Generalnie, z ekonomicznego punktu widzenia, pomysł traci sens.
Juz je za 77000KÄ (okolo 11-12000Zl).Przedne opony ma 14,9-24 i tylne 18,4-34:
zobaczcie na zt 323 tak od 2:55 min
http://youtu.be/bWE46N99ow4
takie koła zmieniają kermita nie do poznania....
zobaczcie na zt 323 tak od 2:55 min
http://youtu.be/bWE46N99ow4
zt 323 na tych kołach wygląda dobrze a co wy myślicie??
ciekawo czy takie koła zmieszczą się w bruździe po pługu ??
o0d czego pasowały by felgi do przedniej osi w zt
za ładne oponki musisz przyjac 1500 za sztuke o nowych to nie wspominam bo przekroczy wartosc forszaja
Poulm wyciął flansze z oryginalnych felg i przykręcił do nich obręcze z oponami od zetora :hmmm:
to nawet niezły pomysł !!
Tak to zrobilem.Flansza jest od koła z felgi o rozmiaru 8,25-20 :
I felgi sa 24" od Zetoru 12045 a opony sa Michelin 540/65 R24
Moj znajomy ma super special,tylne kola ma na przodu (18,4-30) i w tylu ma 800/65 R42.
Urobim kilka zdjec. Ma to cabrio, nie było miejsca pod błotniki.
W lecie s tym robi mulcz na łąkach, co sa mokre cały czas, ma na to dotacje dla utrzymania krajobrazu.
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » większy rozmiar kół- wszystkich
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo