Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
przestanie pewno jak olej wyleci a skan bym poprosił
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
przestanie pewno jak olej wyleci a skan bym poprosił
Miałem na stole, dawno bo dawno, ale było. Nowe uszczelki na pocenie nie pomogą, także szkoda roboty. Jeśli już to poluzuj korek wlewowy oleju do zwolnicy i postaw na słońcu. Jeśli pomoże, to nawierć go wiertłem 2mm i po sprawie. Pomaga.
panowie dorwalem dzis zegar mierzacy cisnienie na hydraulice podczepiane pod wywrot i ile pokazalo szok ...20 atm gdzie pod zt323 pokazalo mi 160 a c-360 bylo 140. co kupowac pompe rozdzielacz czy regulator silowy do MTZ
Jak nie ma siły hydraulika to pompa .
na max obrotach czy na wolnych ??
u mnie na obrotach około 500 ma ciśnienie 60 a na obrotach 1000 ma juz 170 na obrotach 1500 w zwyż ma już 220 co jest adekwatne do rozdupczonego rozdzielacza ... ale nie mam czasu go wymienic ..
Może się komuś przyda bardzo fajnie wszystko opisane polecam do regulacji:
http://www.farmer.pl/porady/pronar-regu … 36412.html
wojtas nie ma roznic moze pare gora 23 -24 atm na pelnym gazie
A pompa grzeje się bardo ?
troche jest ciepla (stan oleju jest zawsze taki sam nie ma wycieku lub cos podobnego)
a jesli pompe wymienic to ktora polecacie najlepiej nick podajcie
Ciepła musi być ale nie za bardzo . U mnie w UNHZ słabo podnosi na ciepłym oleju a pompa gorąca. Ja bym stawiał na pompę . Hydraulika zewnętrzna jest na trochę innym obwodzie jak podnośnik a właśnie słabo podnosi tylny TUZ ?
no dokladnie slabo najlepiej podnosi jeszcze jak jest rozdzielacz nom stop zalaczony
Marian podejżewam że problem jest w rozdzielaczu, byc może zacioł Ci się zawór przelewowy (nie myl z ciśnieniowym) i prawdopodobnie cały czas jest otwarty.Jest to taki grzybek z sprężynką pod aluminiową kopułą tam gdzie przykręcona jest rura od spływu oleju.
http://moto.allegro.pl/rozdzielacz-r80- … 73635.html
grzes w ktorym miejscu jest ten zawor
Ktoś się orientuje jak powinny być wyregulowane wtryskiwacze w MTZ JUMZ? Silnik po remoncie, nowe wtryski, a muł i kopci na czarno
a wiec okrecilem pokrywe tego zaworu i tam jest taka srubka na srubokrek plaski wkrecalem ja i mierzylem zarazem cisnienie na wolnych obrotach 50 a powyzej 1500obr ma juz 100atm jest lepiej bo bylo tylko 20 jeszcze cos mozna zrobic nie wydajac pieniedzy hm..
wykręcic to całkiem . wyciągnac spręzynkę ... pod spodem jest taki malutki grzybek więc uwazaj byś go nie zgubił tak jak ja ... przedmuchaj podkąłdaj i ustaw od nowa
witam panowie a u mnie z chydraulika jest tak nowa pompa nowy oryginalny rozdzielacz nie te niebieskie aluminiowe podruby co po sezonie leci z niego z kazdej strony i czesto sie zacinaly przerobilem ich pare juz no i na tuze podniesie mi max 500kg o co tu chodzi
U mnie jest to samo.Nie sprawdzalem cisnienia,ale tony jak cieply nie podniesie.Pompa nowa,srubka wkrecona na max i dalej to samo.Narazie z braku czasu sie poddalem,ale ktos mi podpowiadal,ze jest jeszcze jedna,czesta przyczyna takich zachowan.Przy rozdzielaczu silowym jest taki przegub,ktory laczy sie z oska,ktora do niego wchodzi-ponoc nieraz wystarczy kluczykiem przekrecic w przod lub tyl i juz dziala.Powodem sa luzy na laczeniach w przegubie,dzwigni,tulejkach.Jeszcze tego nie sprawdzalem,ale to bedzie nastepne.
Marian dokładnie o ten grzybek chodzi a co do tych niebieskich rozdzielaczy to racja, mi też jedna sekcja niekiedy się przycina a co do rozdzielaczy siłowych to w obydwu ruskach je wywaliłem i pracuje tylko na rozdzielaczach pod kierownicą.W starszych mtz-etach często broi tak zwany wzmacniacz jest on przy rozdzielaczu przy kierownicy i sterowany jest oddzielną czwartą dźwignia,też można go wyeliminować bo moim zdaniem czy prostszy układ tym mniej problemów.
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo