Odp: Potrzebuje Schemat Skrzyni Biegów Do C330
Amen.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Potrzebuje Schemat Skrzyni Biegów Do C330
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Amen.
Dario trzydziestka to chyba najbardziej udany produkt polskiej technologi mimo niewielkim gabarytom swoje potrafi zrobic fakt nie grzesza komfortem ale zato polskie a co polskie to dobre bo gdyby nie trzydziestka to twój dziadek to jakim ciągnikiem by pracował w polu?? no chyba że by konie dalej meczył do czasu kiedy zaczna produkowac szecdziesiątki co według mojego mniemania to zemsta polskiego instruktora i obuz koncentracyjny dla polskiego rolnika przecież te skrzynie i mosty to totalne nieporozumienie wyje buczy i stuka niewiadomo czemu i poco wiem bo mam ten ciągnik od nowości ma tylko 1850mtg wiecej czasu stoi w garazu niz robi swego czasu fakt moze i cos tam robiła typu zaciągnij przyczepy ze zbożem do skupy i zrób podorywke bo do orki była druga sześcdziesiatka
Most w niej wyje w skrzyni stuka na 3 biegu od nowości silnik może i dobry tylko do jakiego czasu(ile Mtg??) tyle moim zdaniem do polskiej mysli technologiczej małych ciągników
C330 niby polska konstrukcja, ale mnie coś za bardzo Zetora przypomina, chyba za blisko stała
C360 to przeróbka 40, która jest z Zetora oficjalnie, Ursus tak za bardzo swojego ciągnika to nie zrobił, jak nie Lanz Buldog to Zetor, później antyki z MF i chyba zakończyła się historia tej dziwnej firmy. Na bezrybiu i rak ryba, ale, ale ....
czy jest jakaś opcja by ta nakrętke nakręcic w inny sposób bez rozbierania skrzyni ?? tak teoretycznie i praktycznie?
Ja to robiłem w swoim C-330M rok temu. Od nowości rozkręciła się ta nakrętka już drugi raz. Tym razem też kupiłem nową, u tokarza zatoczyłem do stożka i zaklepałem ten stożek w miejscu gdzie na wałku jest frez do poskładki zabezpieczającej. Jak na razie działa bez zarzutu.
Ps 1 . W razie potrzeby posiadam oryginalny katalog do C-330M
Ps. 2 Moim zdaniem trzeba skrzynię rozebrać, a ciągnik rozpoławiać. Ja tak robiłem.
Ja mam problem z C 330 M wyskakuje 4 bieg wszystko wygląda dobrze a jednak cos nie tak :wow:
Wyglądać to sobie może. Wymień tryby od czwórki i po sprawie. Tryby koło stówki plus dzień roboty.
jak 4 to i pierwszy ...
No był rozpoławiany bo skrzynię zablokowało gdyż rozkręcił się dolny wałek . Przy okazji górne wałki były wymienione bo się wyciachały na łożyskach igiełkowych i jeszcze jakieś tryby ,oraz kulki i sprężynki w zamkach . 4 nie wyskakiwała bo te wałki się zapadły i tryb jakoś siedział . Wujaszek dopiero jak go złożyliśmy wspomniał że kiedyś wyskakiwał ten bieg myślałem że go uduszę !!
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Potrzebuje Schemat Skrzyni Biegów Do C330
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo