Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
marian znajomy mial tak zrobione na takich obreczach i ja zreszta kiedys tez do czasu gdy zlapala go policja na szosie i dostal podobno solity mandat i zabrali dowod
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
marian znajomy mial tak zrobione na takich obreczach i ja zreszta kiedys tez do czasu gdy zlapala go policja na szosie i dostal podobno solity mandat i zabrali dowod
no i pierwsze problemy nie idzie ukrecic cos jakby sie zacinalo nawet na postoju jak podczas jazdy wszystko nowe oprocz pompy czyzby zapowietrzony ale odkrecalem weze przy silowniku i olej plynnie lecial
http://moto.allegro.pl/pompa-hydrauliki … 00282.html
ta pompa sie nada bo na mojej nie moge odczytac czy prawa czy lewa
Panowie mam pytanie czy Rusek 1025 podniesie pług 4skibowy obrotowy o wadze 1200kg ?
Sebastain spokojnie ale będa problemy z przodem ma gassnera to sprzedawcy szczęka opadła jak ładnie podnosił i obracał na wolnych obrotach podnosnik na jednym tłoku ale z przodu mam dorobiony przedni podnośnik z kastą od tura -! qypełniona żwirem i jest OK
ja orałem kiedyś 1025 z pługiem 4 skibowym obracalnym HUARD z zabezpieczeniem półautomatycznym, ciężki jak diabli ale podnosił i obracał bez problemu tyle tylko że mocno go bujało
Pytam się bo tak dumam by kiedyś w przyszłości zamienić 82 lub forsza na takiego właśnie . Bo mam Khuna na zabezpieczeniach kołkowych . Po polu jak i drodze to mi forsza nosi jak szybko jadę , fakt nie ma obciążników .
kuhn a huard to jeden pies i właśnie kołkowy na pewno lżejszy od półautomatycznego a jak z takim mój 1025 dał se jakoś rade to z kołkowym na pewno. na tym co orałem nie było tylko nigdzie tabliczki z jego masą bo sam byłem ciekaw ile on waży
http://moto.allegro.pl/pompa-hydraulicz … 57309.html
Pany to jest ta pompa do wspomagania mtz 82 bedzie pasowac?
Jak już kupujesz nową to może NSZ-16 niewiele droższa a sporo bardziej wydajna.
to lewa? bedzie pasowac bo orbitol jest 100 a silownik d 50 jest zgra to sie wszystko?
i czy ta 16 ma takie same wymiary bedzie wszystko pasowac zmienial juz ktos?
W sklepie zawsze możesz zapytać czy mają od wspomagania wzmacnianą . Swojego czasu jak kupowałem do forsza to były lewe i prawe .
Przymierzam się do kupna MTZ,Pronar 1025 używki z2003-2006.Jak on się ma do zt323.Używany byłby do orki ciągany B-205,zawieszany 5/4 ,4 obrotka Nemeyer ,agregat upr-siew 3m bierny i aktywny,łodowacz czołowy,transport 15ton brutto.Klasy gleby od 2 do 5 bez górek i gliny.Proszę urzytkowników o szczere opinie i komentarze.
fajna maszynka ... nie zawiedzie oby to nie był pronar
Paweł mam osobiście 1025 ostatnie wydanie w metalowej masce ten czerwony na starym moście powiem tak do cięższych prac jest za leki dopiero jak dostał przedni podnośnik i kostkę teraz spokojnie można podczepiać amazonkę z pełnym siewnikiem i nie traci stabilności, jeśli masz możliwość kup z wzmacnianym podnośnikiem na dwa tłoki i szerokie gumy z tyłu z tego, co sie orientuje będzie to niebieski Pronar na nowym moście krzyżakowym można ładny egzemplarz wyrwać za około 55 tys.Mają trochę kiepskie skrzynie chodzi mi o przełożenie, ale trochę wprawy i ładunkiem prawie 20 ton spokojnie idzie jechać.
Osobiście jestem bardzo zadowolony pracuje z amazonka wahadłową +D7, brona talerzowa ruska 3,2 m i mam jeszcze jeszcze wywrotka ale jeszcze nie prubowałem nim orac na drodze spokojnie idzie jechać jak zajechałem po pług sprzedawcy szczeka opadła jak on na małych obrotach podnosił i obracał 4 pług bez jakich kolwiek szarpnięć płynna robota teraz mam zamiar go wyprubować go jeszcze w ścierniskowym i pługu.
PS.
osobiście marzy mi się zamienić 323 i 1025 na 1221 i wtedy była by dopiero robota
Paweł jak byś się na tego skusił wejsja exportowa ładnie wyposarzony i cena dobra stoi koło Wojtasa sam osobićie bym na takiego sie przesiad ale to tylko 2 lata róznicy a trzeba by dołożyć 10 tys.
Pietia dzięki za info masz +
ja mam belarusa 1025 na kołach z tyłu 18.4-34, przód 13.6-24 podnośnik na dwa siłowniki, przedni most na krzyżakach. bez problemu podnosi ACCORDA 6 metrów i 1 toną ładunku, rozsiewacz sulky z 1,5 tony nawozu, siewnik BECKER 6 rzędów + nawóz, orałem też obrotówką 4 skiby huard na zabezpieczeniu półautomatycznym, podnosił go bez problemu ale po drodze go bujało z tym że pług ciężki jak diabli był, jakiś pług na zabezpieczeniu śrubowym to bez problemu. A moim nawet ciągłem phx 5 i dał rede
Z waszych opini wnioskuję że 1025 na siebie zarobi.Kilku znajomych ma 82 i wyczyniają nimi cuda,patrząc jak je katują często myślę że ich dni są policzone a tu lata lecą i wszystko gra i buczy.Troszkę przeraża mnie poziom chałasu ale jaka kasa taki towar.Leszku dzięki i daję +.Zapytam jeszcze czy turbina i pozostałe elementy wzmacniające silnik dają radę.
Leszku przepraszam ale cos mi blokuje +,mam czekać 500 [czego ]-ku pamięci!
przez 3 lata od nowości jak go mam to nakręciłem nim 2tyś mth i jak by miało coś się stać to pewnie już dawno by to wyszło. co do hałasu to spokojnie słucham radia w pracy w polu, na najszybszym biegu w transporcie to już nieco głośniej jest
potwierdzam ... radio się słucha spokojnie ... nawet przez telefon idzie pogadac ... wiec tragedi nie ma ...
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo