421

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

marian znajomy mial tak zrobione na takich obreczach i ja zreszta kiedys tez do czasu gdy zlapala go policja na szosie i dostal podobno solity mandat i zabrali dowod

Fortschritt zt 423 a razy 2

422 Ostatnio edytowany przez marian 323 (2012-08-04 09:46:47)

no i pierwsze problemy nie idzie ukrecic cos jakby sie zacinalo nawet na postoju jak podczas jazdy wszystko nowe oprocz pompy czyzby zapowietrzony ale odkrecalem weze przy silowniku i olej plynnie lecial
http://moto.allegro.pl/pompa-hydrauliki … 00282.html
ta pompa sie nada bo na mojej nie moge odczytac czy prawa czy lewa

423

Panowie mam pytanie czy Rusek  1025 podniesie pług 4skibowy obrotowy o wadze 1200kg ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

424

Sebastain spokojnie ale będa problemy z przodem ma gassnera to sprzedawcy szczęka opadła jak ładnie podnosił i obracał na wolnych obrotach podnosnik na jednym tłoku ale z przodu mam dorobiony przedni podnośnik z kastą od tura -! qypełniona żwirem i jest OK

425

ja orałem kiedyś 1025 z pługiem 4 skibowym obracalnym HUARD z zabezpieczeniem półautomatycznym, ciężki jak diabli ale podnosił i obracał bez problemu tyle tylko że mocno go bujało

E 516 na części
Telefon 695 076 269

426

Pytam się bo tak  dumam by  kiedyś w przyszłości zamienić 82 lub  forsza  na takiego właśnie . Bo mam Khuna na zabezpieczeniach   kołkowych  . Po polu jak i drodze  to mi  forsza nosi  jak  szybko jadę , fakt  nie ma obciążników .

427

kuhn a huard to jeden pies i właśnie kołkowy na pewno lżejszy od półautomatycznego a jak z takim mój 1025 dał se jakoś rade to z kołkowym na pewno. na tym co orałem nie było tylko nigdzie tabliczki z jego masą bo sam byłem ciekaw ile on waży

E 516 na części
Telefon 695 076 269

428

http://moto.allegro.pl/pompa-hydraulicz … 57309.html
Pany to jest ta pompa do wspomagania mtz 82 bedzie pasowac?

429

Jak już kupujesz nową to może NSZ-16 niewiele droższa a sporo bardziej wydajna.

430 Ostatnio edytowany przez marian 323 (2012-08-12 11:56:30)

to lewa? bedzie pasowac bo orbitol jest 100 a silownik d 50 jest zgra to sie wszystko?
i czy ta 16 ma takie same wymiary bedzie wszystko pasowac zmienial juz ktos?

431 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2012-08-12 11:59:41)

W sklepie zawsze  możesz zapytać czy mają    od wspomagania wzmacnianą . Swojego czasu jak kupowałem  do forsza  to były lewe i prawe .

432

Przymierzam się do kupna MTZ,Pronar 1025 używki z2003-2006.Jak on się ma do zt323.Używany byłby do orki ciągany B-205,zawieszany 5/4 ,4 obrotka Nemeyer ,agregat upr-siew 3m bierny i aktywny,łodowacz czołowy,transport 15ton brutto.Klasy gleby od 2 do 5 bez górek i gliny.Proszę urzytkowników o szczere opinie i komentarze.

433

fajna maszynka ...   nie zawiedzie   oby to nie był pronar

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

434 Ostatnio edytowany przez Pietia (2012-08-19 21:30:03)

Paweł mam osobiście 1025 ostatnie wydanie w metalowej masce ten czerwony na starym moście powiem tak do cięższych prac jest za leki dopiero jak dostał przedni podnośnik i kostkę teraz spokojnie można podczepiać amazonkę z pełnym siewnikiem i nie traci stabilności, jeśli masz możliwość kup z wzmacnianym podnośnikiem na dwa tłoki i szerokie gumy z tyłu z tego, co sie orientuje będzie to niebieski Pronar na nowym moście krzyżakowym można ładny egzemplarz wyrwać za około 55 tys.Mają trochę kiepskie skrzynie chodzi mi o przełożenie, ale trochę wprawy i ładunkiem prawie 20 ton spokojnie idzie jechać.

Osobiście jestem bardzo zadowolony pracuje z amazonka wahadłową +D7, brona talerzowa ruska 3,2 m i mam jeszcze jeszcze wywrotka ale jeszcze nie prubowałem nim orac na drodze spokojnie idzie jechać jak zajechałem po pług sprzedawcy szczeka opadła jak on na małych obrotach podnosił i obracał 4 pług bez jakich kolwiek szarpnięć płynna robota teraz mam zamiar go wyprubować go jeszcze w ścierniskowym i pługu.

PS.
osobiście marzy mi się zamienić 323 i 1025 na 1221 i wtedy była by dopiero robota

Paweł jak byś się na tego skusił wejsja exportowa ładnie wyposarzony i cena dobra stoi koło Wojtasa sam osobićie bym na takiego sie przesiad ale to tylko 2 lata róznicy a trzeba by dołożyć 10 tys.

http://otomoto.pl/ciagnik-mtz-1025-920-A203540.html

435

Pietia dzięki za info masz +

436

ja mam belarusa 1025 na kołach z tyłu 18.4-34, przód 13.6-24 podnośnik na dwa siłowniki, przedni most na krzyżakach. bez problemu podnosi ACCORDA 6 metrów i 1 toną ładunku, rozsiewacz sulky z 1,5 tony nawozu, siewnik BECKER 6 rzędów + nawóz, orałem też obrotówką 4 skiby huard na zabezpieczeniu półautomatycznym, podnosił go bez problemu ale po drodze go bujało z tym że pług ciężki jak diabli był, jakiś pług na zabezpieczeniu śrubowym to bez problemu. A moim nawet ciągłem phx 5 i dał rede

E 516 na części
Telefon 695 076 269

437

Z waszych opini wnioskuję że 1025  na siebie zarobi.Kilku znajomych ma 82 i wyczyniają nimi cuda,patrząc jak je katują często myślę że ich dni są policzone a tu lata lecą i wszystko gra i buczy.Troszkę przeraża mnie poziom chałasu ale jaka kasa taki towar.Leszku dzięki i daję +.Zapytam jeszcze czy turbina i pozostałe elementy wzmacniające silnik dają radę.

438

Leszku przepraszam ale cos mi blokuje +,mam czekać 500 [czego ]-ku pamięci!

439

przez 3 lata od nowości jak go mam to nakręciłem nim 2tyś mth i jak by miało coś się stać to pewnie już dawno  by to wyszło. co do hałasu to spokojnie słucham radia w pracy w polu, na najszybszym biegu w transporcie to już nieco głośniej jest

E 516 na części
Telefon 695 076 269

440

potwierdzam ...   radio się słucha spokojnie ...    nawet przez telefon idzie pogadac ...    wiec tragedi nie ma ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile