361

Odp: Rzepak

Lechu rozumiem Cię. Ale stopniowo chciałbym odchodzic na od jęczmiernia na rzecz kukurydzy i rzepaku

362

Co powiecie o Galerze? W tym roku dużo wokół mnie wypadło rzepaków i boję się pryskać doglebowymi. Bo to uwiązanie na następstwo roślin.

363

Galera jest stosowana raczej na wiosnę i ma duże wymagania co do temperatury nie działa jak jest chłodno a jak jest ciepło też nie działa bo chwasty są już za duże , ale co do stosowania jesienią to nigdy nie stosowałem więc się nie wypowiadam

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

364

jak masz szczęscie to galera na wiosne ok ...     ale jak przemrugasz to  dupa zimna ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

365 Ostatnio edytowany przez Andrew (2012-08-16 22:21:16)

Panowie mam pytanie dziś zasiałem pierwszy raz rzepak, chciałem popryskać Commandem zaraz po siewie tak jak na etykiecie napisane lub innym środkiem po wschodach,  i tu moje pytanie czy mogę jutro jeszcze popryskać Commandem czy już będzie za późno, a może już nie ryzykować i czekać na wschody i prysnąć innymi środkami?

366

command do 3 dni po siewie

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

367

Dzięki no właśnie nigdzie nie jest napisane po jakim czasie można jeszcze pryskać, tylko napisane że bezpośrednio po siewie. No to jutro rano do sklepu i pryskam. A i jeszcze jedno i tak już z tym nic nie zrobię ale zapytać się mogę, kupiłem rzepak Monolit jednostka ma 12 kg, no i dziś zasiałem z rezerwą aby go wystarczyło i wyszło mi 3 kg na ha, chyba trochę za mało mi go wyszło?

368

po sąsiedzku u mnie sieją po 1,8kg na hektar...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

369

ja   będę siał po niedzieli ...   około 3 kg na ha

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

370

Laszek napisał/a:

po sąsiedzku u mnie sieją po 1,8kg na hektar...

hybryde

371

wujaszkowi przyszedł taki rzepak, że norma wysiewu wychodzi 1,5 kg na hektar

372

kolega będzie siał  siewnikiem punktowo    na hektar  1 kg ...  aż jestę ciekaw

373

1,2 kg to już kiedyś widziałem.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

374

To w sumie ok, bo próba kręcona z siewnika stojącego na podwórka ma mało wspólnego z tym co wylatuje z siewnika na polu chodzi oczywiście o rzepak.

375

Co mylicie o oprysku Navigator? W zeszłym rokun pryskałem nim wraz z Commandem i efekt b.dobry. Myślę że sam Navigator da rade a te co przepuści to są małe chwasty nie szkodliwe.  No i oczywiście oprysk na jednoliścienne.Co myślicie?

376

W zeszłym roku po  takiej kombinacji rosła komosa , ale to może dla tego że było sucho i słabo zadziałał.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

377

Chopaki mam problem niech mi ktoś podpowie jak ustawić Amazone D7 SuperS na siew rzepaku nie mam pojęcia jak się za to zabrać. jak ustawić na mały wysiew ???

378

Aparaty wysiewające mają po 2 kółka, szerokie i wąskie, na szerokim kółku jest śrubka, którą trzeba poluzować i przesunąć trzeba kołek blokujący kółko szerokie z wąskim. (przesuwaj od strony wąskiego koła w stronę szerokiego, tak aby kołek wystawał poza koło i opierał się o obudowę aparatu wysiewającego) Reszta jak ze zbożem, próba kręcona i ewentualne korekty na przekładni. Ja sieje co drugi lejek.

379

dokładnie tak jak opisał to bartek ..  tylko że ja sieje  na szerokich kółkach ...  wajchę od ustawiania daje na zero i  wychodzi  4kg na ha  jeżeli  rozłączysz kółka to jest możliwe uzyskac tym siewnikiem 0.7kg/ha    podaj mejla to poskanuje i ci podeśle  ale nie dziś .. najwyżej w niedziele  co gdzie i jak

380 Ostatnio edytowany przez Pietia (2012-08-22 04:55:56)

Dzięki chłopaki Wojtas sprawdz wiadomość.

Wojtas też co drugi lejek czy każdy