Serpico napisał/a:bastelli napisał/a:to dlaczego pompa rotacyjna jest oszczędniejsza od rzedowej?
¬le sie wyraziłem
dlaczego silnik z pompą rotacyjną jest oszczędniejszy niż z rzędową?
Dawka paliwa wystrzelona z wiekszym ciśnieniem i z wiekszą precyzją. Wtryskiwacze muszą byc tez inne do wiekszego cisnienia. Wieksze cisnienie i lepsze wtryskiwacze powoduje, ze paliwo jest lepiej rozpylone, a więc lepiej bedzie sie spalało i będzie większa moc nawet przy mniejszych dawkach paliwa oraz lepsza kultura pracy silnika.
Dodatkowe 20 kucykówi będzie mozna uzyskać tylko zmieniając pompę na rotacyjna i wtryskiwacze.
Wtryskiwacza to Ty tam nie zmienisz. Zmienisz najwyżej rozpylacz i to pewnie na taki 6-cio albo nawet i 7-mio otworowy... Zwiększ też ciśnienie na wtryskiwaczu dużo ponad normę, a wtedy to dopiero elegancko paliwko się rozpyli i moc będzie z Tobą
Nie wspominając już o kulturze pracy...:D
bastelli napisał/a:Ja to wiem. Kolega Jupi twierdzi że nie ma róznicy
Z całym szacunkiem Panowie, ale raczej to Wy tego nie wiecie. Kolega Jupi dobrze wie, że z punktu widzenia wtryskiwacza i komory spalania, taka zmiana pompy w tym silniku, poza dość dokładnym wyrównaniem dawki paliwa i ustaleniu jednakowego początku wtrysku dla każdego wtryskiwacza, co również zapewnia dobrze ustawiona pompa rzędowa, praktycznie nic więcej nie zmieni...
Według tej Wiki, to pompa rozdzielaczowa składa się m.in. z wtryskiwaczy i przewodów wysokiego ciśnienia, więc w tym przypadku marne to i bardzo ogólnikowe źródło wiedzy...
www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl - Raj dla stóp

Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal
Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.
Piszę poprawnie po polsku.