Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
Wojtas dzięki +
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 21 22 23 24 25 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wojtas dzięki +
panowie jast jakiś zawór ciśnieniowy przy wspomaganiu czy moze orbitrol reguluje ciśnienie ??? bo cos ostatnio mi wspoma osłabła ... prędzej się jednym paluszkiem kręciło na miejscu
no ja zamontowalem nowe na orbitol wszystko nowe caly zestaw tylko brak pompy a powod wymiany ze przodek latal kola wpadaly w wibracje po zalozeniu wspomagania na orbitol problem znikl tylko kreci sie ciezko wiec zakupilem tez nowa pompe wspomagania na 14 wymienilem jest lepiej tylko jakby sie przycinalo cos gdzie szukac przyczyny??
Panowie czemu w mtz sprzeglo nie rozlacza wom-u grzyta idzie po zebach;/ mam zle ustawione odleglosc lapek od lozyska czy czegos nie wiem o mtz i gdzie jest okienko zeby to sprawdzic Trzeba w pole jechac a tu ani Forszu ani Mtzie sprzeglo nie rozlacza womu
Marian w MTZ-cie sprzęgło przy silniku jest jednostopniowe, rozłącza tylko wałek od napędu skrzyni biegów. Wałek napędzający przekaźnik jest napędzany cały czas podczas pracy silnika, sprzęgło załączają taśmy parciane znajdują się z tyłu w moście przy wałku przekaźnika i dlatego się dziwię że zgrzyta bo w MTZ-cie to raczej wałek nie ciągnie (się ślizga) gdy taśmy zbyt słabo zaciskają tarczki lub delikatnie powoli się obraca wałek na wyłączonym WOM-ie gdy luz na taśmach jest zbyt mały.
Marian 323 zadzwoń do mnie na warsztat albo wyślij smsa ze swoim numerem telefonu to ja od dzwonie i ci powiem jak to działa wom w mtzecie i jak prostym sposobem zamontować siłownik od przyczepy do fortschritta i wyśle sms z fotkami tel 883-883-615 czynny całą dobę.
to jutro zadzwonie kolo poludnia bo juz nic nie wiem w tylnym moscie cos? olaboga no podobno pasuje od przyczepy d-47 ten silownik
w mtz jak coś zgrzyta to jedynie biegi ... a okienko do zaglądania i ustawiania sprzegła jest od spodu .. wałek się włącza i wyłącza jedynie wajchą z prawej przy samym błotniku jest jeszcze ta wajcha pod siedzeniem . zależna lub nie zalezne ... no i pod ciągnikiem na klucz chyba 19 540 lub 1000 i wsio
no wajcha sie zalacza ale jak sie wcisnie sprzeglo to powinno sie rozlaczaczyc a tu nic kreci sie nom stop
ok jak się wcisnie sprzęgło to się rozłączy ale nie w mtz ... chyba w zadnym modelu nie ma takiej opcji .... za każdym razem się włącza i wyłącza wajchą i tyle ... mniej kombinacji i rzeczy do popsucia się ...
to tak ma byc a skad te grzyty? przy zalaczaniu wajcha jakby miala sie skrzynia rozpasc
dziwne nawet bardzo ... może ci sie gdzies łożysko rozpadło . i podczas obciążenia się coś blokuje ..
nie wiem czy ktoś pytał czy lepiej kupić akulumator i puszkę 12-24 v bo mi padł najpierw aku i przy okazji zmarnowałem ten przełącznik czy kupić rozrusznik na 12v z reduktorem i jakie przeróbki są w instalacji potrzebne ?
znajomy maił na 12 i nowy rozrusznik z reduktorem ale jednak zamienił na 24 i mówił że teraz to porządnie kręci
wajnie zrobione http://otomoto.pl/mtz-belarus-mtz-82-A226777.html
teraz mnie czeka wymiana rozrusznika i sie zastanawiam nad wlasnie 24V one sa 3.5KW to jakie akumulatory musza byc??
mam pytanie .. bo wyciągałem pompe wtryskową do wyregulowania dziś ją włożyłem i po odpaleniu gada tak jak by stukowo ... wcześniej chodził łagodnie ... dodam że końcówki wtrysków tez nowe ... te śruby od regulacji konta wtrysku nie ruszane ... są jak były .. Jak prawidłowo ustawić wtrysk albo w która się opóźnia zapłon a w którą przyspiesza ... może po bawie się jutro
Nie pamiętam jak to było ale ciężko będzie to ustawić idealnie . W naszym ustawialiśmy na kapilarę i też jest nie tak bo dziurek zabrakło na idealne ustawienie . Chyba jest przyśpieszony , przynajmniej miękko chodzi ale deko gorzej pali .
wojtas musisz popytać Kolegów tomek1974 i tomcio83 jak ustawić zapłon w MTZ-cie : http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1886&p=6
Jak można przypuszczać z ich wypowiedzi, są to prawdziwi mistrzowie w mechanice, a zwłaszcza w przypadku zapłonu mają coś sensownego do powiedzenia
A zupełnie na poważnie, to jest tak jak pisze Sebastian - będzie ciężko. Oczywiście można mniej więcej, tylko po co.... Teraz łatwo można sprawdzić, czy rolnik nie wiedział co robi i pisze....
helmut .. polazłem dziś i chyba nie bede nic robił .. zagadał za pierwszym obrotem ... więc jest super jak na mtz-a ... poczekam do mrozu jak będzie dziwnie chodził to pogrzebie ...
Strony Poprzednia 1 … 21 22 23 24 25 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo