Odp: Żniwa 2012
Koseś jakie ma moce przerobowe twoja suszarnia tj. ile ton na dobę da radę wysuszyć przy wilgotności 25%.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Żniwa 2012
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Koseś jakie ma moce przerobowe twoja suszarnia tj. ile ton na dobę da radę wysuszyć przy wilgotności 25%.
Nigdy nie liczyłem dokładnie ale tonę na godzinę da radę .
No nie wiem jak dbasz tak masz , ale kombajn aż chciał kosić w te zniwa pasy przed żniwami dostał nowe łozyska niektóre nowe heder ma jak nowy na targańcu głowiczkę zmieniłem , wszystko sprawdziliśmy , bo wujek i tato to mechanicy z SKR , więc bizony mają w paluszku , a silnik mający ciśnienie 4,5 nie siądzie w jeden sezon na nowym oleju
, a silnik mający ciśnienie 4,5 nie siądzie w jeden sezon na nowym oleju
Z moich obserwacji wynika, że SW 400 w kombajnach do ostatniej sekundy pracuje pełną parą i nic nie wskazuje, że zaraz korba bokiem wyjdzie. Widziałem kilka takich silników i nie zagwarantowałbym że SW 400 spokojnie całe żniwa obleci jakie by one nie były.
tak było właśnie u sąsiada kosił nagle *** i kopyto wywalił kupił drugi silnik kosił do tej pory w te żniwa się zatarł a co do skr-ów pg-erów itp. to wiem jak tam dbali o maszyny smarowanie to było palcem po kalamitce
Maziak ... o Bizonach jak i o każdym innym sprzęcie można książki pisać ... A czy to bizon czy co kolwiek innego każdy ma saój humorek i może pokazac w niewyjasnionych okolicznościach pazurek ... np koledze w bizonie przy ciśnieniu 6 atm zatarł sie wał i pękł ... nam w starym bizonie pękł wał sam z siebie na wolnych obrotach ... więc nigdy nie mów nigdy ... ale oby ci chodził dłużej niż korniki bedą go jadły ...
Dzięki za miłe słowa , co do SKR , PGR to tam jest tyle maszyn , że nie mają czasu skupić się nad każdą i wymieniać zapchane kalamitki bądź męczyć się w przebijanie , ale mój od rolnika
tu fotki ze żniw : http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=2575&p=3
w państwowych zakładach chodziło o to że potarł smarem kalamitkę żeby dyspozytor widział że "było smarowane" a puszka smaru poszła na flaszkę
, a silnik mający ciśnienie 4,5 nie siądzie w jeden sezon na nowym oleju
Tylko pamiętaj, że ciśnienie na zegarze czasami ma niewiele wspólnego z ciśnieniem w silniku, a zwłaszcza na poszczególnych czopach wału... To ciśnienie 4,5 (o ile zegar dobrze wskazuje), to jest to ciśnienie, które panuje w punkcie pomiaru, czyli tam, gdzie wkręcony jest króciec lub czujnik ciśnienia. Co jest dalej w silniku, to jest to jeden wielki totolotek, a jest on tym większy im mniej znana jest historia silnika. Ciśnienia na zegarze możesz być pewien tylko w jednym przypadku, wtedy gdy sam ten silnik rozkręcisz, sam zajrzysz w każdą dziurę i sam je osobiście przeczyścisz, sam wszystko pomierzysz i posprawdzasz, a na koniec sam wszystko poskładasz. W przeciwnym razie nawet najlepszy wróżbita i jasnowidz nie pomogą.
No to żniwa 2012 zakończone
Oj wytrwały jesteś
Jak się domyślam kuku tak nabruździła, że w grudniu jeszcze żniwa ...... Śnieg nie przeszkodził?
śnieg nie był problemem, wałki obrywające ładnie go oczepywały z łodyg. tyle tylko że łodygi były mocno zmarznięte i na tyle łamały się w hederze że prawie całość szła w kombajn. ogólnie wnętrze kombajnu wygląda jak epoka lodowcowa spaliłem dzisiaj pasek co napędza odrzutniki bo obydwa przymarzły i nie chciały się ruszyć. niezbędnym narzędziem okazał się palnik
to po co go wyłączasz?
no jak po co? przecież całą dobę na okrągło nie będę kosił
a u nas jeden kosi ... jeszcze mu 20 zostało ... kosi dominatorem85 kolesia podziwiam .... ostatnio wracałęm do domu dośc późno lub wcześnie bo o 1 w nocy a widziałem jak wpadał na pole o 8 rano ... kosi sam i sam wozi ... ma tyle długów ze nie stać go na to by ktoś mu pomagał .. a wiadomo za darmo to teraz w morde nie dostaniesz ....
jak jedzie orać na jedno pole 40 ha to siedzi tam 3 dni dosłownie ... kiedyś mu pomagałem bo już nie wyrabiał http://www.youtube.com/watch?v=kj1d2f8p … mp;index=9
witam widzialem ze pomykasz renia mozesz napisc cos o tym traktorze kolega ma chec na takiego cos ze 120 km .do wojtasa
witam ponownie mam zamiar zakopic 323a a u mnie w okolicy nigdzie nie ma takiej maszyny zeby moc podejrzec ten sprzet naczytalem sie sporo ale to nie to jestem z okolic uniejowa tych slawnychostatnio cieplych wod termicznych jak by ktos z okolicy byl na tyle uprzejmy zeby umozliwil mi obejrzenie takiego sprzetu z gory dziekuje pzdr
Zobacz w dziale ..Przedstawmy się" jest wątek ..Mapa" masz blisko kilku użytkowników.
witam jest ktos w aleksndrowie ale z racj tego ze jescze nie jestem biegly na waszym forum nie bardzo wiem jak sie z nim zpiknac pozdr
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Żniwa 2012
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo