761

Odp: Dyskusje czasowe.

To jest ciężki temat, Nasz kraj potrzebuje wielkich zmian, szczególnie twarzy, nowych i świeżych. Co nie znaczy, że po jakimś czasie nie byłoby tak samo. http://www.youtube.com/watch?v=SPiRdCYI … re=related
http://www.youtube.com/watch?v=SPiRdCYI … e=related\
właśnie takich ludzi jak Bloom nam potrzeba

762

Temat jest ciężki jak życie  w tym naszym kraju!Trzeba postawić na mlode  pokolenie a nie starych pryków  z lewicy  i prawicy?  Że polska rzadzą osly a nie posły to już dzieci wiedza  - trzeba im stworzyć warunki by zostawali w kraju a nie emigrowali na zachód- ale PO i ZSL - się tym nie przejmuje  im mniej młodzieży tym ciszej w kraju  taka koncepcja  polityki prowadzi do nikąd?

763

Traktor kto by jutro nie rządził i tak będę musiał rano nakarmić zwierzęta i wywalić gnój !!! Mówisz że powinni młodych do rządzenia dać  ale to tak jakbyś młodego 20 letniego kierowcę posadził za kierownicę autobusu i wysłał go w alpy ,czy wsadził byś do takiego autobusu własne dzieci ? Nie ma co teraz krzyczeć na PO-PSL  cała ta gangrena niszcząca mój ukochany Kraj zaczęła się od Solidarności !!! i teraz to już z twojej strony zwykłe bicie piany ! Ale jeśli się mylę to wpychaj się do wysokiej polityki i napraw naszą Polskę!

764

Koseś i Traktor, obydwaj strasznie się mylicie. Dawno , dawno temu w wspólnotach rządziły tak zwane rady starszych. Niekoniecznie mądrzejszych, ani bardziej postępowych, ale we krwi testosteronu mniej, wobec czego decyzje bardziej przemyślane i wyważone. Jak w tym dowcipie:
Na wyspie jest trzech rozbitków: dwudziestolatek, czterdziestolatek i siedemdziesięciolatek.
Na sąsiedniej wyspie była naga dziewczyna.
Dwudziestolatek rzuca się w fale i krzyczy:
- Płyńmy do niej!
Na to czterdziestolatek:
- Spokojnie Panowie, zbudujmy najpierw tratwę.
A siedemdziesięciolatek:
- Panowie, po co?! Stąd też dobrze widać. 
Panowie niema na co się zasadzać, wyciąganie ręki po władzę, na dzień dzisiejszy, w tym kraju, to jak przejmowanie sterów Titanica po zderzeniu z górą lodową. Można, tylko po co?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

765

Właśnie niektórzy mają zapędy do rządzenia choć się do tego nie nadają ,łatwa kasa ,bez stresowo .Jak pamiętam to niektórzy w sejmie są od zawsze i dla tego się tam pchają .A z tą kulą dla tych odmieńców to lekko  przesadziłem żeby od razu zabijać .Może coś lżejszego

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

766

Koseś   Solidarność nigdy nie byla gangreną - ale PZPR! to dzieki towarzyszom  i braciom  komunistom z Moskwy  POLSKA  była republika Rad    Ja piany nie biję  tylko  mi się nie podoba sposób sprawowania  wladzy  przez PO- ZSL  i zadaniem każdego związku  jest obrona interesów grupy zawodowej  w tym przypadku rolników A w sejmie powinni być madrzy politycy a nie osły A związkowców  tam nie powinno być  Co do młodzieży-  skad maja brać przyklad  jak widza  takie szambo?- jedyny ratunek  to emigracja    Tusk  im obiecywal zielona  wyspę -  a została bezludna ?

767

traktor nie wiem kim ty tam jesteś w tej solidarności .. ale bronisz ich zaciekle smile  Jak ktos kiedys powiedział  punkt twierdzenia zależny od siedzenia ...   czy jakoś tak .  W kazdym razie co by tu nie robił   wszystkim nie dogodzi ...  najpewniejszy  sposób  tak mi sie wydaje  to rozpiepszyć ten cały  burdel na wiejskiej i  budowac to od nowa ...  ograniczyć urzędasów ...   ustalić  jednakowe  wypłaty  dla wszystkich  rządzących .. typu  najniższa średnia krajowa , Skoro inni musza za to żyć to i oni zdołają ,  do  tego  jesli jest spotkanie to masz na nim byc jak w pracy a nie   bujać się gdzies  indziej ... a zjawiac się tylko wtedy gdy coś swoja partia chce przegłosować ... nie ma cię raz  więc nie musisz już przychodzić wiecej ...  jak w pracy ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

768

Jakie by nie były rządy to i tak wszystkim nie dogodzą ,urwało się nie jednemu bo kradł z PGR-u ale to nie powód żeby aż tak narzekać ...

769

Traktor ty się mylisz, gangreną zdrowego organizmu komunistycznego była solidarność razem z ich zasranymi członkami...

770

panowie chociaż tu odpuście z tą je..ną polityką sad

E 516 na części
Telefon 695 076 269

771

najpewniejszy  sposób  tak mi sie wydaje  to rozpiepszyć ten cały  burdel na wiejskiej i  budowac to od nowa ...  ograniczyć urzędasów ...   ustalić  jednakowe  wypłaty  dla wszystkich  rządzących .. typu  najniższa średnia krajowa ,

Wystarczy zmienić ordynacje wyborczą a wszyscy zakorzenieni wypadną z polityki.
Wniosek \? głosujmy za tymi którzy maja tę zmianę w programie. Nie jest to POPIS

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

772

A  kto ma tę zmianę w  programie ? A po drugie w programie  różne rzeczy się znajdowały a w  praktyce  to wiecie ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

773

Nie wiem ale jako społeczeństwo demokratycznego państwa powinniśmy się tego domagać. Wybory w obecnej ordynacji nie maja nic wspólnego z demokraqcją do sejmu wchodzą nawet ci ktorych nie tolerujemy. Więc albo calkowity bojkot albo ruch społeczny który doprowadzi do referendum.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

774

Traktor ten rząd wywodzi się wprost z solidarności !!!!  nie licząc PSL to PO i PIS to albo byli w solidarności albo strajkowali tak jak cała reszta nierobów ! Przecież w obecnej prawicy nie ma komunistów z PZPR tylko sami twoi ziomale z solidarności ,a ciebie tam nie ma dziwne ?Ja nigdy nie głosowałem na PO PIS AWS PC UW UP i pewnie jeszcze wiele tworów prawicowych  tylko trzymam się znienawidzonej przez ciebie lewicy .

Prawdziwej prawicy w sejmie nie ma bo ludzie by nie głosowali na nich i tyle. Rzady prawicy to nie miejsce na nierobów i kombinatorów bo by takich wzieli krótko za morde zamiast dawać kolejne zasiłki więc lepiej głosowac na po-pisowskie prawicowe lewactwo które się prześciga w podatkach i zasiłkach

776

przesadzacie, nie ma co się spinać. Istotne jest to aby gospodarka się kulała może się kulać czy rządzi lewica i prawica jedynie kwestia podejścia. Fabryka musi zarabiać czy w komunizmie czy kapitalizmie. I tak podstawą jest zysk. Szeryf ma rację ordynacja jest bardzo ważna jak można glosować na osobę X w wchodzi Z? Niedorzeczność. Nie ulega wątpliwość że PO nie zrobiło wiele a powiem że bardzo, bardzo mało. Dziś rano w trójce zaproszony był Palikot, 3,5 mld zł na lekcje religii?! Kogo na to stać? Dlaczego tych pieniędzy nie przeznaczyć na kroplówkę do gospodarki? A to tylko fragment wydatków na kościół. Nie wiem jakie są wasze odczucia, ale uważam że mnie nie stać.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

777

PawełS.64 mam tyle lat że trochę z tej komuny pamiętam... jakoś postawiliśmy oborę stodołę magazyny za zboże i garaże i nie było to duże obciążenie finansowe a teraz ? ! za komuny nawóz się siało a teraz to się posypuję jak kanapkę solą, kolego Koseś masz ode mnie + za swoją wypowiedź...  miło mi że nie jestem tu jedynym "komuchem"

778

Fenol masz rację ! nawet gdzieś napisałem że kto by nie rządził to i tak mi się nic w gospodarstwie nie zmieni . A prawica skręca w Lewo tylko przed wyborami aby się przypodobać społeczeństwu .Krzychu komuchu jeden dzięki za plusa no i lustereczko .

779 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2012-10-10 20:18:04)

Zmęczony już tym wszystkim jestem.... a Wy? Budzę się codzień rano i mam nadzieję że ujrzę coś nowego, trochę beztroski, że nie trzeba myśleć jak wydać prawie każdą złotówkę
:hmmm:

780

Laszek napisał/a:

panowie chociaż tu odpuście z tą je..ną polityką sad

Popieram głos kolegi.

Panowie to jest jak z dowcipami o żonach z zasady śmieszne o ile nie dotyczą Twojej.